رسیدن به دانشگاه مادر با گذر از هفت خان کنکور / داوطلبان دیروز دانشجویان امروز
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، از کنکور و هفت خان مصوبه هایش که بگذریم به استرس انتخاب رشته و قبول شدن در دانشگاه مورد علاقه خود میرسیم. درس خواندن در دانشگاه مادر آرزوی هر داوطلب کنکوری است؛ چه بسا داوطلبان کنکوری شب و روز خود را به امید درس خواندن در دانشگاه تهران سپری میکنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، از کنکور و هفت خان مصوبه هایش که بگذریم به استرس انتخاب رشته و قبول شدن در دانشگاه مورد علاقه خود میرسیم. درس خواندن در دانشگاه مادر آرزوی هر داوطلب کنکوری است؛ چه بسا داوطلبان کنکوری شب و روز خود را به امید درس خواندن در دانشگاه تهران سپری میکنند. برخی از داوطلبان جانانه پای آرزوهایشان میایستند و در نهایت به آرزوی خود میرسند؛ داوطلبان دیروز و دانشجویان امروز هر کدام جنگجوهای راه موفقیت خود هستند.
داوطلبان دیروز دانشجویان امروز
به استقبال نو دانشجویان دانشگاه تهران آمدم تا از نزدیک حال و هوایشان را توصیف کنم. از خیابان انقلاب به سمت سردر دانشگاه تهران میروم و اولین سوژهای که به آن برخورد میکنم دانشجویان جدید الورودی هستند که هر کدام با یک لبخند جلوی درب دانشگاه ایستادند و عکسهای یادگاری میگیرند.
در همان حین ورود به دانشگاه دو دانشجو دیگر که نمیدانم از کدام دانشگاه بودند گفتند: «ان شاءالله ارشد دانشگاه تهران میخوانیم». همه دانشجویان و البته داوطلبان کنکوری علاقمند به اینکه در دانشگاه تهران درس بخوانند.
جمعیت کثیری وارد دانشگاه میشد و هر کدام موظف بودند در همان ابتدا کارت دانشجویی خود را به حراست نشان بدهند، یکی از کارهای تخصصی دانشگاه تهران که به نظر بسیار کار درست و کاربردی بود کمک گرفتن از دانشجویان قددیمی برای همکاری در این مراسم، یعنی دانشجویان دچار خطا و سردرگرمی نمیشدند. دانشجویان جدید الورود هر کدام حس و حال وصف نشدنی داشتند، این حس و حال خوب به تمامی دانشگاه انتقال یافته بود.
اینبار داوطلبان مستقل شدن و بدون خانواده به آئین دانشجویان جدید الورود آمده بودند هر کدام حالا مسولیتی برعهده دارند و قرار است که اسطورههای نسل خودشان شوند.
دانشگاه اسطوره پرور
دانشگاه تهران اسطورههای از جمله شهید آوینی، شهید مصطفی چمران و شهید امیرعبدلهیان و بسیاری از بزرگان دارد، دور تا دور دانشگاه تهران نیز عکسهای بزرگان نصب شده بود.
به سمت محل برگزاری آئین دانشجویان جدید الورود قدم برداشتم قبل از ورودی هر کدام از دانشکدهها دانشجویان خود را پذیرش میکردند. به عنوان مثال دانشکده ادبیات دانشجویان ادبیات را پذیرش میکرد سلسه غرفههایی برای پذیرش دانشجویان تدارک دیده بودند. فرصت را غنیمت شمردم و از دانشجویان جدید الورد در رابطه با حس وحالشان پرسیدم.
نادیا محمدی دانشجوی هنر دانشگاه تهران در رابطه با حس و حال و سختی کنکور گفت: بسیار خرسندم که در دانشگاه مورد علاقه خود تحصیل میکنم. یکی از آرزوهای بنده از راهنمایی تحصیل در رشته هنرهای تجسمی در دانشگاه تهران بود.
وی افزود: کنکور بسیار برای داوطلبان سخت شده است، چه بسا با مصوبههایی که ابلاغ میکنند به دانشجویان فشار زیادی را وارد میکنند.
امیرحسین صادقی دانشجوی، علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: دو سال است که از تفریحاتم گذشتم تا به هدف والای خود برسم و به داوطلبان کنکوری توصیه میکنم برای هدف هایتان تلاش کنید و قطعا خداوند تلاش شما را میبیند.
یکی دیگر از دانشجویان جدید الورد علوم سیاسی گفت: دانشگاه تهران مادر همه دانشگاهها است و قطعا ورودی سختی برای پذیرش دارد، داوطلبان کنکوری شبانه روز درس میخوانند تا به اینجا یعنی دانشگاه تهران برسند و قطعا ما دانشجویان جدید الورود بسیار خوشحالیم که الان در آرزوی دیرینه خود زندگی میکنیم.
وی افزود: یکی از گله مندیهای من به مسوولان در رابطه با مصوبههای کنکوری است، این مصوبهها همچون مانعهایی هستند که جلوی موفقیت داوطلبان کنکوری را می گیرند چرا که هر بار داوطلبان با اخبار مصوبهها حالشان دگرگون میشود.
فاطمه نصیری دانشجوی هنرهای تجسمی دانشگاه تهران گفت: ۳ سال دبیرستان را به عشق دانشگاه تهران درس خواندهام. داوطلبان کنکور هنر برای کنکور ساعتی درس نمیخوانند و بسیار حسی درسی را مطالعه میکنند، اما من تمام تلاشم را میکردم تا روزی ۵ تا ۹ساعت درسم را مطالعه کنم.
ناهید عادل دانشجوی،علوم سیاسی دانشگاه تهران در رابطه با سختیهای کنکور گفت: داوطلبان سختیهای کنکور را به جان میخرند تا به ارزوی خود برسند؛ روزی ۸ الی ۹ ساعت درس میخواندم و حداقل ۱۰۰۰ تست در روز را کار میکردم و اگر بخواهم رمز موفقیتم را در قبولی دانشگاه بگویم قطعا پشتکارم بوده است.
پس از گفتگو با دانشجویان جدید الورود به سمت محل مراسم رفتم وراس ساعت ۱۴ مراسم آئین دانشجویان نو ورود آغاز شد و سرپرست دانشگاه و مسوولان با ورود پرچمهای دانشگاه تهران به مراسم آمدند.
در همان ابتدا ویدیوهایی برای دانشجویان جدید الورود در نظر گرفته بودند تا دانشجویان شناخت اندکی نسبت به دانشگاه داشته باشند و پس از قرائت قران کریم مراسم به صورت رسمی آغاز شد و مسوولان هر کدام به دانشجویان توصیههایی کردند که دانشجویان اگر آنها را رعایت کنند میتوانند یک فرد موثر در دانشگاه باشند.
سید حسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران در آئین نو دانشجویان گفت: امسال آغاز سال تحصیلی را با تاخیر شروع کردیم و سال جدید تحصیلی را به دانشجویان جدید الورود تبریک عرض میکنیم. فصل پاییز را ما به عنوان فصل نوروز به عنوان فصل بهار دانش میدانیم.
وی خطاب به دانشجویان گفت: ورود شما را به دانشگاه تهران، دانشگاه اول کشور نماد آموزش عالی کشور گرامی میداریم. وقتی آمار ورودیها را نگاه میکردم جمعیت ورودی دختران بیشتر از جمعیت ورودیهای پسران بود.
سرپرست دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: دوران سخت رقابت را پشت سر گذراندید و واقعاً ورود به دانشگاه تهران دانشگاه اول کشور ورود آسانی نیست از این جهت باید یک تبریک ویژهای به شما عرض کنم ورود شما به معنی تداوم آموزش به معنی تداوم تحقیق به معنی تداوم توسعه علمی کشور و به معنای تداوم نشاط و تداوم امید در دانشگاه تهران است. از این جهت برای همه ما امروز روز میمون و مبارکی است.
وی افزود: تمامی ما یک تجربه تلخی را پشت سر گذراندیم در دوران کرونا در دوران اپیدمی کرونا ما وقتی در محوطه دانشگاه تهران قدم میزدیم همه غمگین بودیم که چرا ما شاهد حضور شما دانشجویان نو ورود در دوران کرونا نبودیم و امروز این حضور یعنی شادی وامید است.
حسینی گفت: از این جهت فرصت بسیار خوبیست که شما وارد فضای دانشگاه تهران شدید امسال ما نودمین سال تاسیس دانشگاه تهران را داشتیم و همچنان این را گرامی داریم چرا که اولین ورودیهای ما در واقع در بهمن ۱۳۱۳ اتفاق افتاده است بنابراین ما امسال سال ۱۴۰۳ نودمین سال تاسیس دانشگاه تهران است.
سرپرست دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: دانشگاه تهران در تمامی تحولات ۹۰ سال اخیر یکی از تاثیرگذارترینها در نظام آموزشی و دانشگاهی در فضای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و در فضای فرهنگی دانشگاه بوده است؛ بنابراین همه ما به خودمان میبالیم که در چنین فضایی نفس میکشیم، دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه جامع مطرح است یعنی ما در همه حوزهها در حوزههای علوم اجتماعی، هنر و فنی علوم پایه و دامپزشکی، کشاورزی همه مجموعه هارا در دانشگاه مادر گرد هم آمده است؛ بنابراین یک دانشگاه جامع است و دانشجویی که وارد دانشگاه تهران میشود انتظار داریم که دانشجوی دانشگاه تهران از فضای موجود استفاده کند.
حسینی افزود: از فضای جامع بودن دانشگاه تهران به خوبی بهرهمند شوید ما در حوزه برنامههای آموزشی دانشگاه حداقل دو برنامه داریم. برنامه دو وجهی و دیگری هم تحت عنوان برنامه کهاد داریم. این دوبرنامه به شما فرصت را فراهم میکند که علاوه بر آموزش در حوزه تخصصی خودتان در حوزه دیگر هم بهرهمند شوید.
سرپرست دانشگاه تهران گفت: دانشجویان از رشتههای میان رشتهای و بین رشتهای در دانشگاه تهران به خوبی استفاده کنید و دانشگاه فقط کارکرد علمی ندارد فضای دانش باید برای ما فعالیتهای دیگر فراهم کند، یکی دیگر از محورهای برنامه دانشگاه تهران مسئله مسئولیت پذیری اجتماعی است.
در پایان مراسم میثاق نامه دانشجویان نو ورود خواند شد و از دانشجویان رتبه برتر تقدیر شد.