سنتز نانو ذرات طلا لومینسانس با کاربرد در تصویربرداری پزشکی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از ستاد نانو محققان چینی، تحت هدایت استاد یوقیانگ جیانگ از انستیتوی ژنتیک و زیست‌شناسی توسعه آکادمی علوم چین، فرآیند فتوشیمیایی ساده‌ای برای ایجاد نانوذرات طلای لومینسانس (AUNPs) پوشیده شده با ۲-n-hexylthio-۱،۳,۴-thiadiazole-۵-thiol (L-AuNP@HTT) ارائه کردند. نانوذرات طلا نانومواد فلزی نجیبی هستند که به دلیل سازگاری استثنایی، سهولت

کد خبر : 99532
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۷
سنتز نانو ذرات طلا لومینسانس با کاربرد در تصویربرداری پزشکی


سنتز نانو ذرات طلا لومینسانس با کاربرد در تصویربرداری پزشکی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از ستاد نانو محققان چینی، تحت هدایت استاد یوقیانگ جیانگ از انستیتوی ژنتیک و زیست‌شناسی توسعه آکادمی علوم چین، فرآیند فتوشیمیایی ساده‌ای برای ایجاد نانوذرات طلای لومینسانس (AUNPs) پوشیده شده با ۲-n-hexylthio-۱،۳,۴-thiadiazole-۵-thiol (L-AuNP@HTT) ارائه کردند.

نانوذرات طلا نانومواد فلزی نجیبی هستند که به دلیل سازگاری استثنایی، سهولت در اصلاح عملکردی و خصوصیات فیزیکوشیمیایی منحصر به فرد شناخته شده‌اند. این خصوصیات منجر به استفاده گسترده آنها در درمان سرطان، تشخیص بیماری و تصویربرداری زیستی شده است.

نانوذرات طلا لومینسانس (L-AUNPS) بزرگتر از ۲ نانومتر عملکرد استثنایی به ویژه در تصویربرداری زیست‌پزشکی نشان داده‌اند. با این حال، سنتز آنها به طور معمول به روش‌های احیاء حرارتی متکی است، که کاربرد گسترده‌تر آنها را محدود می‌کند.

در این پروژه، محققان نانوذرات طلا لومینسانس با قطر ۳٫۱۹ نانومتر ساختند، که از آن به عنوان L-aUnp@HTT یاد می‌شود. این نانوذرات ویژگی‌های فوتولومینسانس استثنایی (PL) از خود نشان داد. این نانوذرات طلا لومینسانس پروفایل منحنی PL متقارن FWHM کمتر از ۴۹، عملکرد کوانتومی بالا (φ، ۱۲٫۹ ٪) و طول عمر لومینسانس فوق‌العاده طولانی (۱ میکروثانیه) دارند. علاوه بر این، جذب دو فوتون (TPA) آنها به طرز چشمگیری بالا است.

همچنین مشخص شده است که این نانوذرات طلا دارای پایداری نوری بالا بوده و می‌توانند به خوبی میتوکندری را هدف قرار دهند. بر اساس این نتایج از این نانوذرات می‌توان در توموگرافی (CT)، تصویربرداری از بافت‌های عمیق و تصویربرداری لومینسانس دو فوتون با هدف قراردادن هدفمند میتوکندری (TPEL) استفاده کرد.

این تیم به سرپرستی پروفسور یوقیانگ جیانگ از دانشگاه پکن، با محققانی از دانشگاه رنمین چین، انستیتوی طب سوزنی و مکسیبون، آکادمی طب سنتی چین و بیمارستان وابسته به دانشگاه پزشکی نیروی دریایی (بیمارستان شانگهای چانگهای) همکاری دارند.

نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای با عنوان Highly luminescent gold nanoparticles prepared via a facile photochemical method for bioimaging applications در نشریه Advanced Composites به چاپ رسیده است.



منبع

برچسب ها :

ناموجود