کشف 100 کهکشان جدید در فواصل 5 میلیارد سال نوری
به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ FAST چین، انبوهی از کهکشانهای دوردست و غنی از گاز را کشف کردهاند. این کهکشانها میلیاردها سال نوری از زمین فاصله دارند و حاوی مقادیر مشابه یا بیشتر گاز هیدروژن اتمی نسبت به کهکشانهای کشف شده قبلی هستند. این گاز سوخت تشکیل
به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ FAST چین، انبوهی از کهکشانهای دوردست و غنی از گاز را کشف کردهاند. این کهکشانها میلیاردها سال نوری از زمین فاصله دارند و حاوی مقادیر مشابه یا بیشتر گاز هیدروژن اتمی نسبت به کهکشانهای کشف شده قبلی هستند. این گاز سوخت تشکیل ستاره است.
هیدروژن رایجترین عنصر در کیهان است و در شکل خنثی خود، در کهکشانهای مارپیچی مانند کهکشان راه شیری فراوان است. هیدروژن خنثی جزء اصلی محیط سرد بین ستارهای (ISM) و مخزن سوخت برای تشکیل ستاره است. با این حال، به دلیل حساسیت تلسکوپهای رادیویی موجود، درک تکامل ISM در کهکشانها محدود است.
این کشف جدید که در مجله Nature Astronomy منتشر شده است، به لطف حساسیت بالای تلسکوپ FAST امکانپذیر شده است. FAST که به عنوان “چشم غول پیکر آسمان” نیز شناخته میشود، بزرگترین رادیوتلسکوپ تکظرف در جهان است.
بررسی جدید FAST تاکنون بیش از 100 کهکشان جدید را در فواصل تا 5 میلیارد سال نوری کشف کرده است که انتظار میرود تعداد نهایی به بیش از 1000 برسد.
محققان به این نتیجه رسیدند که کهکشانهای 4 میلیارد سال پیش دارای گاز ستارهزایی بسیار بیشتری نسبت به کهکشانهای امروزی بودند و کهکشانهای دور دارای مخازن گاز بسیار بیشتری نسبت به آنچه قبلاً تصور میشد، دارند.
اهمیت این کشف
این کشف نشان میدهد که جهان هستی غنی از کهکشانهای دوردست و غنی از گاز است که تاکنون ناشناخته بودهاند. این کهکشانها میتوانند سرنخهایی در مورد چگونگی شکلگیری و تکامل جهان ارائه دهند. این کشف همچنین راه را برای مطالعات بیشتر در مورد این کهکشانها، از جمله تشکیل ستاره و سیاهچالهها هموار میکند.
نقش تلسکوپ FAST
حساسیت بالای FAST به اخترشناسان اجازه میدهد تا کهکشانهای ضعیف و دوردست را که با تلسکوپهای دیگر قابل مشاهده نیستند، رصد کنند. این تلسکوپ همچنین دارای میدان دید وسیعی است که به آن امکان میدهد تعداد زیادی از کهکشانها را به طور همزمان رصد کند.
اخترشناسان با استفاده از FAST به کاوش در اعماق کیهان و کشف کهکشانهای جدید و ناشناخته ادامه خواهند داد. این کشفها میتواند به درک بهتر ما از جهان هستی و جایگاه ما در آن کمک کند.
انتهای پیام/