راه‌اندازی ۶ ایستگاه تقویت فشار گاز در یک سال

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از ثبت رکوردی تازه با راه‌اندازی ۶ ایستگاه تقویت فشار گاز در یک سال خبر داد. به گزارش خبرگزاری صداوسیما، «رضا نوشادی» امروز در حاشیه سومین روز از بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اشاره به عملکرد شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

کد خبر : 9460
تاریخ انتشار : جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۹
راه‌اندازی ۶ ایستگاه تقویت فشار گاز در یک سال


مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از ثبت رکوردی تازه با راه‌اندازی ۶ ایستگاه تقویت فشار گاز در یک سال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، «رضا نوشادی» امروز در حاشیه سومین روز از بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اشاره به عملکرد شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در زمان فعالیت دولت سیزدهم گفت: ما عهد کردیم که نخستین ایستگاه تقویت فشار گاز با سیستم کنترل تمام‌ایرانی را داشته باشیم و ایستگاه تقویت فشار آرادان ۸ ماه است که بدون توقف با سیستم کنترل ایرانی کار می‌کند و شبکه گاز شمال و شمال غرب کشور را به ویژه در زمستان تثبیت کرده است.

وی با بیان اینکه این شرکت در سال ۱۴۰۲ با ثبت رکوردی تازه توانست ۶ ایستگاه تقویت فشار گاز را عملیاتی کند، ادامه داد: در بزرگی این اقدام باید بگویم که شرکت زیمنس آلمان در ۴۰ سال گذشته ۳۶۰ توربین را در ۶۰ کشور دنیا نصب و راه‌اندازی کرده است، (به طور میانگین سالانه ۹ توربین)، اما همکاران ما پارسال در این ۶ ایستگاه، ۲۴ توربین را با سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد دلاری شرکت مهندسی و توسعه گاز نصب و راه‌اندازی کردند.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران تصریح کرد: امسال فاز ۲ پالایشگاه ایلام هم با همین سیستم کنترل با بهره مندی ۷۶ درصدی از تجهیزات ایرانی به بهره‌برداری می‌رسد.

نوشادی در ادامه با اشاره به تکمیل پروژه‌های رینگ شرقی کشور، بیان کرد: اجرای ۱۷۶ کیلومتر خط لوله، یک پروژه سه ساله است، اما همکاران ما در ماه چهاردهم اجرا، ۹۰ کیلومتر از خطوط را تزریق گاز کردند و باقی آن ماه آینده انجام می‌شود.

وی افزود: شرکت مهندسی و توسعه گاز طرح‌های متعددی دارد که تکمیل شدند و مسئولان هنوز فرصتی برای گشایش آنها نداشتند.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: طرح هوشمندسازی گاز در ۷ استان کشور به صورت پایلوت اجرا شده تا پرشتاب‌تر به سوی بهینه‌سازی مصرف حرکت کنیم.

نوشادی با اشاره به ساخت و توسعه ذخیره‌سازی گاز در کشور بیان کرد: اکنون تعداد چاه‌های حفاری‌شده در مخزن شوریجه از ۱۰ حلقه گذشته است که با تکمیل آن، ۲ میلیارد مترمکعب به ظرفیت آن افزوده می‌شود. طرح توسعه ذخیره‌سازی میدان سراجه نیز تا یک سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

وی ادامه داد: دکل حفاری در سه میدان قزل تپه، بانکول و مختار نیز مستقر شده است البته طبق مصوبه شورای عالی ذخیره‌سازی، فعالیت‌های بالادستی به شرکت ملی نفت ایران سپرده شد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با تأکید بر یکپارچه‌سازی زنجیره ارزش تولید گاز گفت: تعجب می‌کنم که برخی فکر می‌کنند بانک‌ها، صنایع فولاد و پتروشیمی‌ها می‌توانند میدان گازی توسعه دهند، اما شرکت ملی گاز ایران نمی‌تواند! اما این یکپارچه‌سازی، آورده‌های بسیار زیادی برای کشور دارد.

نوشادی همچنین از توقف فعالیت در میدان ذخیره‌سازی گاز گنبد‌های نمکی به دلیل تامین نشدن بودجه برای آن خبر داد و از این اقدام انتقاد کرد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: ایران بیش از آنکه کشوری نفتی باشد، تبدیل به کشوری گازی شده و ارزش حرارتی گاز تولیدی کشور ۵.۵ تا ۶ میلون بشکه نفت در روز است درحالی که تولید روزانه کنونی نفت کشور حدود ۳.۵ میلیون بشکه است.



منبع

برچسب ها :

ناموجود