مطالبهگری جنبش دانشجویی نه تقویمی است نه جناحی/ فضای سیاسی پویا درگیری و آشوب ندارد + فیلم
بررسی حواشی مراسم آغاز سال تحصیلی با حضور پزشکیان در گفتگو با دانشجو: به گزارش خبرنگار داشنگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز مراسم آغاز سال تحصیلی جدید در دانشگاههای سراسر کشور با حضور ریاست محترم جمهور در دانشگاه تهران برگزار شد. وزیر علوم و وزیر بهداشت نیز در کنار جمعی از نمایندگان مجلس و مسئولین کشوری،
بررسی حواشی مراسم آغاز سال تحصیلی با حضور پزشکیان در گفتگو با دانشجو:
به گزارش خبرنگار داشنگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز مراسم آغاز سال تحصیلی جدید در دانشگاههای سراسر کشور با حضور ریاست محترم جمهور در دانشگاه تهران برگزار شد. وزیر علوم و وزیر بهداشت نیز در کنار جمعی از نمایندگان مجلس و مسئولین کشوری، رئیسجمهور را همراهی کردند. با این حال، این مراسم با حواشی و اخبار متفاوتی از جمله مطالبات و اعتراض تشکلهای دانشجویی همراه بود. برای بررسی این حواشی با آقای امیرحسین شمشیری، عضو شورای مرکزی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، گفتگو کردیم.
آقای شمشیری، یکی از اصلیترین سوالاتی که در ذهن مخاطبین ایجاد شده، این است که طبق گفتگوی روز گذشته با وزیر علوم، گفته میشود که جنس برنامههای آغاز سال تحصیلی با روز ۱۶ آذر متفاوت است و بیشتر فضایی برای صحبت کردن دانشجو نیست. شما این نقد را میپذیرید یا نسبت به آن اعتراض دارید؟
شمشیری در ابتدا درباره اظهارات سیمایی صراف گفت: وزیر علوم، آقای دکتر سیمایی صراف، دو مصاحبه انجام دادند. یکی قبل از برنامه و دیگری بعد از برنامه سخنرانی آقای پزشکیان. در هر دو مصاحبه تأکید ایشان بر این بود که صدای دانشجویان را در ۱۶ آذر خواهیم شنید و بیایید آنجا صحبت کنید.
نکتهای که در خصوص این حرف ایشان وجود دارد این است که جنبش دانشجویی تقویمی نیست و مطالبهگری نیز محدود به تقویم و یک روز خاص نمیشود. مطالبهگری دانشجویی در تمام ایام سال ادامه دارد و هیچکس حق و قدرت این را ندارد که جنبش دانشجویی را به یک روز محدود کند و آن روز را به یک مراسم تبدیل کند.
– آیا در گذشته سابقه داشته که دانشجویان در مراسم آغاز سال تحصیلی صحبت کنند، یا فقط به روز ۱۶ آذر محدود بوده؟
شمشیری پاسخ داد: مراسمهای متعددی در دانشگاههای مختلف برگزار شده است که در آن مقامات ارشد کشور در روزی غیر از ۱۶ آذر حضور پیدا کردهاند و مطالبات دانشجویان را شنیدهاند. اما آنچه که اکنون شاهد آن هستیم، تلاش برای محدود کردن جنبش دانشجویی به یک روز خاص است.
شمشیری گفت: نمیخواهم بگویند که ما نگاه سلیقهای، حزبی یا جناحی داریم. در سال ۱۴۰۰، زمانی که آیتالله رئیسی در دانشگاه تهران حضور یافت، ما به ایشان اعتراض کردیم و آن اعتراض حتی بسیار تندتر از اعتراض امروز به آقای پزشکیان بود.
ما هم دانشجوئیم و آدمهای بدی نمیتوانیم باشیم!
– اما سوال اصلی این است که چرا تعداد دانشجویان حاضر در این مراسم به نسبت ظرفیت سالن کم بوده است؟
شمشیری با اشاره به صدور کارت دعوت برای دانشجویان خاص توضیح داد: تالار علامه امینی ۶۰۰ نفر ظرفیت دارد، اما طبق آماری که ما داریم، تنها ۷۰ نفر دانشجو در این مراسم حاضر بودند. حتی نام ۵۰ دانشجوی دیگر نیز داده شده بود که بهطور عمدی به آنها اجازه ورود ندادند. آمار با شما صحبت میکند!
وی ادامه داد: حتی اجازه استفاده از تلفن همراه هم داده نمیشود و هیچ وسیلهای را حق ندارند به داخل ببرند. ما که با جلسهای محرمانه مثل شورای عالی امنیت ملی یا صحن غیرعلنی مجلس مواجه نیستیم. یک جلسه دانشجویی است، اسمش هم رویش است؛ حتی جلسه محرمانهای هم نیست. اسمش آیین آغاز سال تحصیلی است. چرا شما گوشی دانشجویان را میگیرید؟ از چیزی میترسید؟ میترسید که آن مدیریت تصویری که ارائه میدهید خراب شود؟ میترسید آن مهندسی افکار عمومی که در حال انجام آن هستید و آن خبرهای کانالیزهای که منتشر میکنید، با خللی مواجه شود؟ یا حرفی به میان بیاید که شما نمیپسندید؟
شمشیری افزود: به نظر من اینها مسائلی است که دولت باید پاسخگوی آن باشد. نهاد ریاست جمهوری و وزارت علوم باید پاسخگوی این موضوع باشند که چرا چنین کاری میکنند. حتی به وضوح میگویم که با آبروی آقای دکتر پزشکیان هم دارند بازی میکنند. ما از حدود دو هفته پیش کنشگری کردیم که تشکلهای دانشجویی، انجمنها و کانونها تریبونی در مقابل آقای رئیسجمهور داشته باشند. در هفته اول بهصورت غیررسمی و بدون هیچ سروصدایی، صرفاً با تماس و نامههایی که علنی نشدند و در هفته دوم بهصورت رسانهای و پرترارکم عمل کردیم. همچنین میدانیم که آقای رئیسجمهور نامه ما را خواندهاند.
صیانت از دانشگاه سیاسی
– در خصوص اینکه گفته شد دانشگاه باید فضای سیاسی پویایی داشته باشد، نظر شما چیست؟
شمشیری گفت: دانشگاه پویا به این معنا نیست که درگیر آشوب شود؛ بلکه باید فضایی برای بیان نظرات دانشجویان و فعالین جنبش دانشجویی فراهم باشد. اما متأسفانه، از این کلیدواژهها برای برچسب زدن به دانشجویان استفاده میشود. ما هم دانشجوئیم و آدمهای بدی نمیتوانیم باشیم.
افرادی در وزارت علوم و بهداشت عامدانه اجازه سخن گفتن با رئیس جمهور را نمی دادند. آقای پزشکیان با شعار اینکه باید حرف حق دانشجو را بپذیریم رای گرفتند. چرا موبایل دانشجویان را میگیرید؟ میترسید مدیریت تصویر، اخبار کانالیزه و مهندسی افکار عمومی که انجام میدهید خراب شود؟ اینها با آبروی دکتر پزشکیان بازی میکنند و باید پاسخگو باشند.
در پایان، با توجه به کنشهای دانشجویان در طول یک هفته اخیر و اتفاقاتی که امروز افتاد، آینده مواجهه جریان دانشجویی و دولت را چگونه ارزیابی میکنید؟
شمشیری اظهار کرد: ما امیدواریم که این فضا تغییر کند و شاهد بهبود شرایط برای شنیدن صدای دانشجویان باشیم. با وجود تمام مشکلات، هنوز امید به اصلاح و بهبود وضعیت داریم و امیدواریم که وعدههایی که داده شده، به مرحله عمل درآید.
- تشکر میکنم از شما، آقای شمشیری، برای حضورتان در این گفتگو. امیدوارم مسائل مطرحشده حل و فصل شود و جریان دانشجویی بازخورد مثبتی از مسئولین دریافت کند.
سپاسگزارم از شما و بینندگان عزیز تلویزیون اینترنتی خبرگزاری دانشجو. خداوند یار و نگهدار شما باشد.
بیشتر بخوانید: