معرفی ظرفیت‌های بین المللی خدمات آزمایشگاهی نانوفناوری/ گسترش خدمات آزمایشگاهی کارآمد در حوزه نانوفناوری

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در راستای ترویج و گسترش فناوری نانو در استان‌های مختلف کشور مسئولان ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو معاونت علمی، طی سفر به استان‌های مختلف، ضمن معرفی خدمات و حمایت‌های قابل ارایه به پژوهشگران و فناوران فعال در زمینه فناوری نانو، از توانمندی‌ها و امکانات پژوهشی، خدماتی و ظرفیت‌های

کد خبر : 83960
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۸
معرفی ظرفیت‌های بین المللی خدمات آزمایشگاهی نانوفناوری/ گسترش خدمات آزمایشگاهی کارآمد در حوزه نانوفناوری


معرفی ظرفیت‌های بین المللی خدمات آزمایشگاهی نانوفناوری/ گسترش خدمات آزمایشگاهی کارآمد در حوزه نانوفناوری

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در راستای ترویج و گسترش فناوری نانو در استان‌های مختلف کشور مسئولان ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو معاونت علمی، طی سفر به استان‌های مختلف، ضمن معرفی خدمات و حمایت‌های قابل ارایه به پژوهشگران و فناوران فعال در زمینه فناوری نانو، از توانمندی‌ها و امکانات پژوهشی، خدماتی و ظرفیت‌های تحقیق و توسعه در دانشگاه‌ها و صنایع استان بازدید می‌کنند.

این بازدید‌ها زمینه بهره‌مندی از توانمندی‌ها و امکانات آزمایشگاهی موجود در مراکز آزمایشگاهی مستقر در دانشگاه‌ها و موسسات علمی پژوهشی و صنایع کشور به ویژه در حوزه فناوری نانو را فراهم می‌کند.

در بازدید رئیس گروه ارزیابی و نظارت محصولات ستاد نانو و میکرو از آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز، بهره مندی دانشگاه از نیروی انسانی توانمند و متخصص در آزمایشگاه در کنار تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی با قابلیت ارایه خدمات متنوع در حوزه فناوری نانو مورد تاکید قرار گرفت.

ریحانه خورشیدی، رئیس گروه ارزیابی و نظارت محصولات نانو و داود کاظمی، مدیر توسعه فناوری‌های نانو و میکرو در استان خوزستان با حضور در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز از بخش‌های مختلف آزمایشگاه بازدید کردند.

طی این بازدید با همراهی مسئولان و کارشناسان آزمایشگاه مرکزی دانشگاه، درباره وضعیت تجهیزات آزمایشگاهی موجود، خدمات قابل ارایه از سوی آزمایشگاه مرکزی دانشگاه به ویژه در حوزه فناوری نانو به پژوهشگران و صنایع، راهکار‌های توسعه همکاری‌ها با ستاد نانو و میکرو و کمک به ارائه هرچه بهتر و گسترده‌تر ظرفیت‌ها و خدمات این مجموعه آزمایشگاهی گفتگو و تعامل صورت گرفت.

در این بازدید، مدیر و کارشناسان آزمایشگاه مرکزی به ارایه توضیحات کاملی در خصوص تجهیزات آزمایشگاهی مستقر در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز پرداختند.

محمد شفیعی، مدیر آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به امکانات و خدمات متنوع این مجموعه آزمایشگاهی گفت: از مهم‌ترین تجهیزات این مرکز می‌توان به دستگاه‌های میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM)، میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FESEM)، طیف سنج رزونانس مغناطیس هسته (NMR)، دستگاه‌های آنالیزی کروماتوگرافی گازی، طیف سنج جرمی (GC-MS)، کروماتوگرافی گازی (GC)، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)، طیف‌سنجی جذب اتمی (AAS) و پلاسمای جفت‌شده القایی (ICP) و دیگر تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته اشاره کرد.

وی با اشاره به برخی از پروژه‌های در حال انجام با تجهیزات پیشرفته این آزمایشگاه، افزود: این مجموعه از سال ۱۳۸۴ همکاری‌اش را با عضویت قطعی در شبکه آزمایشگاهی فناوری نانو کشور آغاز کرد و با تلاش‌­های مستمر از سال ۱۳۹۱ به ­عنوان آزمایشگاه همکار مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی خوزستان تعیین شد. این آزمایشگاه از سال ۱۳۹۳ نیز به عضویت قطعی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی درآمد و خدمات متنوع خود را بر بستر این شبکه آزمایشگاهی، به سراسر کشور ارائه می‌دهد.

رئیس گروه ارزیابی و نظارت محصولات ستاد نانو و میکرو هم در حاشیه این بازدید به سطح بالای تجهیزات و امکان ارایه خدمات و وضعیت امکانات موجود در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز اشاره و عنوان کرد: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز با بهره‌گیری از نیروی کارشناسی متخصص و امکانات پیشرفته آزمایشگاهی، ظرفیت‌های گسترده‌ای برای ارائه خدمات آزمایشگاهی به ویژه در حوزه فناوری نانو در سطح ملی و بین المللی دارد.

خورشیدی با تأکید بر ضرورت فراهم کردن بستری برای عرضه گسترده‌تر خدمات آزمایشگاهی و معرفی توانمندی‌ها و امکانات آزمایشگاه گفت: همچنین کمک به ارتقای هرچه بیش‌تر دانش فنی و تخصصی کارشناسان این آزمایشگاه، می‌تواند آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز را به یکی از مراکز مهم ارایه دهنده خدمات آزمایشگاهی در کشور تبدیل کند

وی همچنین بر گسترش همکاری‌های علمی و فناورانه میان دانشگاه شهید چمران اهواز، صنایع استان خوزستان با همکاری ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو در راستای رفع نیاز‌های فناورانه صنایع و پژوهشگران استان خوزستان و کمک به توسعه فناوری در استان تاکید کرد.

گفتنی است آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز از اعضای ممتاز شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی است که خدمات آزمایشگاهی متنوعی را در حوزه‌هایی همچون نانوفناوری، صنایع مختلف، محیط زیست و سایر حوزه‌ها ارائه می‌دهد.

فهرست خدمات، تجهیزات و روش آزمون‌های آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی قابل مشاهده است.



منبع

برچسب ها :

ناموجود