پیشگیری از وقوع جرم تنها به عهده قوه قضاییه نیست

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید امیر مرتضوی؛ قائم‌مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اظهار کرد: در فرمان حضرت علی(ع) به مالک اشتر نخعی چند توصیه ویژه شده است که بسیار مهم و کلیدی هستند؛ مورد اول حوزه اقتصاد است که تأثیرگذاری بسیاری دارد، یعنی اگر مردم از نظر اقتصادی

کد خبر : 70970
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۴
پیشگیری از وقوع جرم تنها به عهده قوه قضاییه نیست


به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید امیر مرتضوی؛ قائم‌مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اظهار کرد: در فرمان حضرت علی(ع) به مالک اشتر نخعی چند توصیه ویژه شده است که بسیار مهم و کلیدی هستند؛ مورد اول حوزه اقتصاد است که تأثیرگذاری بسیاری دارد، یعنی اگر مردم از نظر اقتصادی و معیشتی وضعیت خوبی داشته باشند در سایر حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و … اثرگذار خواهد بود. مورد دوم حوزه خانواده است که فوق‌العاده مهم است؛ زیرا استحکام بنیان خانواده به عنوان یک نهاد مقدس از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است. باید در این حوزه تدابیر ویژه را به‌کار گیریم که همان پیشگیری‌های فرهنگی اجتماعی است.

وی افزود: مورد سوم حوزه امنیت  است که با پیشگیری‌های کیفری باید به صورت جدی ورود داشته باشیم. یعنی هم به پیشگیری‌های اولیه و هم ثانویه قبل از وقوع جرم و هم ثالثیه بعد از وقوع جرم اهمیت داده و برای پیشگیری از تکرار جرم با  شیوه‌ها و روش‌های تخصصی و با علت‌شناسی وارد عمل شویم.

مرتضوی ایجاد اشتغال و کارآفرینی را مهم تلقی کرد و گفت: در راستای تحقق شعار سال که مقام معظم رهبری تأکید کردند، نقش مشارکت مردمی را باید هرچه بیشتر پررنگ کنیم تا بتوان از این ظرفیت عظیم به بهترین شکل ممکن بهره‌برداری لازم را معمول داشت.

وی سپس با اشاره به مردمی‌سازی قوه قضاییه گفت: مردمی‌سازی قوه قضاییه بدین معنی است که به سمتی پیش برویم که قوه قضاییه، قوه مردمی باشد تا بتوان از تمام ظرفیت‌های نهادهای مردمی و مردم در آن استفاده کرد.

قائم‌مقام جدید معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ارتقای آگاهی‌های عمومی و حقوقی شهروندان را از برنامه‌های این معاونت اعلام کرد و در این باره گفت: در برخی از موارد که به مشکل برمی‌خوریم ممکن است ناشی از جهل، نا‌آگاهی و نبود آموزش‌های کافی باشد اما بدین معنا نیست که معاونت به تنهایی در حوزه ارتقای آگاهی‌ها و پیشگیری از جرم فعالیت کند، بلکه باید با ترسیم نقشه راه و سیاست‌گذاری در سایر دستگاه‌ها و نهادها به این امر پرداخته شود و معاونت را در ارتقای آگاهی‌ها یاری برسانند. کما اینکه مقام معظم رهبری هم تأکید کردند که همه سازمان‌ها و دستگاه‌ها و حتی مردم مکلف هستند قوه قضاییه را در امر پیشگیری یاری کنند.

مرتضوی در پایان گفت: تحقق سند تحول و تعالی قضایی با کمک و مشارکت نهادهای مردمی از دیگر برنامه‌هایی است که در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه پیگیری مجدانه خواهد شد.

بنا بر اعلام این خبر، سید امیر مرتضوی اخیراً به سمت قائم‌مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه منصوب شده است.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود