ویلچر‌های کربنی فوق‌سبک به کمک زائران کم توان اربعین می‌آید

دانش‌بنیان‌ها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، شرکت دانش بنیان «آوا یکتا سامانه نوین» در سال ۱۳۹۶ با هدف طراحی و تولید انواع تجهیزات پیشرفته پزشکی و توان‌بخشی تأسیس‌شد. طراحی و ساخت نخستین ویلچر الیاف کربنی در

کد خبر : 59398
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۸
ویلچر‌های کربنی فوق‌سبک به کمک زائران کم توان اربعین می‌آید


دانش‌بنیان‌ها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، شرکت دانش بنیان «آوا یکتا سامانه نوین» در سال ۱۳۹۶ با هدف طراحی و تولید انواع تجهیزات پیشرفته پزشکی و توان‌بخشی تأسیس‌شد.

طراحی و ساخت نخستین ویلچر الیاف کربنی در ایران موسوم به کربوران نخستین فعالیتی است که در قالب این شرکت به جریان افتاده است. هدف شرکت در وهله اول، رفع نیاز کشور از این محصولات و در گام بعد صادرات به خارج از کشور است.

این شرکت سال ۱۳۹۶ با هدف طراحی و تولید تجهیزات پیشرفته پزشکی، توان‌بخشی و سالمندی از جمله انواع ویلچرهای فوق سبک در جهت رفع نیازهای مصرف‌کنندگان داخلی تأسیس ‌شد.

با توجه به نوع معلولیت، کاربران ویلچر به دو دسته فعال (Active) و غیرفعال (Passive) دسته‌بندی می‌شوند. ویلچرهای پسیو وزن نسبتا بالایی داشته و شرایط جابجایی سخت‌تری دارند و مناسب کاربران با درجه معلولیت بالاتر هستند که برای جابجایی به حضور شخص دیگری نیاز دارند.

در نقطه مقابل، ویلچرهای اکتیو قرار دارند که از چابکی بالایی برخوردار بوده، وزن سبکی دارند و به راحتی قابل حمل هستند. این ویلچرها مناسب توان‌یابانی هستند که بدون نیاز به کمک دیگران می‌توانند با دستان خود ویلچر را هدایت کنند.

استفاده از ویلچرهای غیرفعال در طولانی‌مدت خطرات و مشکلات مختلفی را به همراه دارد. از جمله این خطرات تسری عارضه از یک نقطه به نقطه دیگر بدن است؛ به عنوان مثال، عدم تناسب ویلچر با عارضه گردن یا کمر باعث تسری عارضه در نقاط دیگر بدن می‌شود.

مواردی را مشاهده کرده بودیم که افراد دچار ضایعه کمری به خاطر استفاده از ویلچرهای نامناسب در طولانی‌مدت، بدن‌شان ساکن شده و امکان استفاده از عضلات دیگر را نداشته‌اند و همین موضوع منجر به بیماری‌ها و عارضه‌های دیگری از جمله زخم بستر، مشکلات گوارشی، درگیر شدن و از کار افتادن عضلات دیگر بدن و … شده بود.

برای کاهش مشکلات و عوارض استفاده طولانی‌مدت از ویلچر باید این وسیله برای فرد توان‌یاب شخصی‌سازی‌شده و متناسب با ارگونومی بدن و اندام‌ کاربر باشد؛ ضمن اینکه استقلال عمل فرد توان‌یاب را به همراه داشته باشد. این رویکردی است که در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا در پیش گرفته شده است.

ویلچرهای کربنی در دسته ویلچرهای فعال قرار دارند. الیاف کربن با ویژگی وزن پایین و مقاومت بالا برای ساخت دوچرخه مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ اما به مرور در سایر حوزه‌ها از جمله ساخت تجهیزات پزشکی از جمله انواع ویلچر نیز از الیاف کربن استفاده شده‌ است.

مهم‌ترین ویژگی ویلچرهای کربنی، وزن سبک آنها (۱۰-۷ کیلوگرم) است که تقریبا نصف وزن ویلچرهای معمولی است و سهولت حرکت، جابجایی در فضاهای مختلف و چابکی بالا را برای کاربر به همراه دارد. در عین حال به دلیل ساخته‌شدن از الیاف کربن از مقاومت بالایی در تردد و شرایط آب و هوایی مختلف برخوردار است.



منبع

برچسب ها :

ناموجود