برای سکان داری وزارت امور خارجه تجدید نظر کنید/ عملکرد آقای عراقچی در سال‌های اخیر جز درس عبرت نبوده است

جمعی از بسیج دانشجویی دانشکدگان علوم سیاسی دانشگاه‌های تهران خطاب به رئیس جمهور: به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جمعی از بسیج دانشجویی دانشکدگان علوم سیاسی دانشگاه‌های تهران در نامه ای خطاب به رئیس جمهور نسبت به انتخاب وزیر پیشنهاد وزارت امور خارجه انتقاد کردند که متن کامل نامه به شرح زیر است:   بسم

کد خبر : 56287
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۴
برای سکان داری وزارت امور خارجه تجدید نظر کنید/ عملکرد آقای عراقچی در سال‌های اخیر جز درس عبرت نبوده است


جمعی از بسیج دانشجویی دانشکدگان علوم سیاسی دانشگاه‌های تهران خطاب به رئیس جمهور:

برای سکان داری وزارت امور خارجه تجدید نظر کنید/ آقای عراقچی امتحان خود را در سال‌های اخیر پس داده‌اند و عملکرد وی جز درس عبرت نبوده است

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جمعی از بسیج دانشجویی دانشکدگان علوم سیاسی دانشگاه‌های تهران در نامه ای خطاب به رئیس جمهور نسبت به انتخاب وزیر پیشنهاد وزارت امور خارجه انتقاد کردند که متن کامل نامه به شرح زیر است:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

ثُمَّ انْظُرْ فِی أُمُورِ عُمَّالِکَ فَاسْتَعْمِلْهُمُ اخْتِبَاراً

سپس در امور کارمندانت بیندیش، و پس از آزمایش به کارشان بگمار

(مولا علی علیه السلام، نهج‌البلاغه نامه ۵٣)

جناب آقای دکتر پزشکیان!
لازم است پیرامون معرفی آقای سید عباس عراقچی به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت خارجه، چند نکته را خدمت حضرت عالی بیان کنیم.

 اولاً، هماهنگونه که مستحضر هستید، در برهه‌ای از تاریخ بر کرسی ریاست‌جمهوری تکیه زده‌اید، که در کمتر از دوازده ساعت پس از تحلیف جنابعالی در مجلس شورای اسلامی، شهید اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس، در خاک کشورمان به درجه رفیع شهادت نائل گردید. این اتفاق حاکی از آن است که دیگر زمان آزمون و خطا گذشته و نظم جهانی در دنیا و منطقه به شدت در حال دگرگونی است. جهانِ پس از عملیات طوفان‌الاقصی، جهانی است که اگر کشور‌ها و سیاستمداران آن‌ها کوچک‌ترین اقدام ناسنجیده‌ای انجام دهند، خسارات جبران‌ناپذیری را متحمل می‌شوند.

جمهوری اسلامی به عنوان علمدار جبهه مقاومت، نه تنها از این حیث مستثنی نیست؛ بلکه اعمال دولت جمهوری اسلامی ایران است که معادلات دنیا و منطقه را در دگرگون می‌سازد و اگر اقدامی کند که برخلاف مصلحت ملّت و امّت باشد، خون هزاران شهید این راه مقدّس پایمال می‌شود.

 حال در این برهه حساس، جنابعالی قصد دارید سکان یکی از مهم‌ترین وزارتخانه‌های کشور را که باید علاوه بر حفاظت از منافع ملّت، حافظ منافع امّت نیز باشد را به دست کسانی بسپارید، که امتحان خود را در سال‌های اخیر پس داده‌اند و کارنامه و عملکرد ایشان در گفتار رهبر انقلاب چیزی جز درس عبرت نبوده است؛ درس عبرتی به نام تجربه اعتماد به غرب که تجلّی آن را می‌توان در برجام دید.

 آیا فراموش کردید که آقایان مذاکره‌کننده به سرتیمی آقای عراقچی برای دستاورد تقریباً هیچ، صد‌ها سکه از بیت‌المال به عنوان پاداش دریافت کرده اند؟!

جناب آقای عراقچی مذاکره کننده ارشد توافقی بوده‌اند که هیچگونه تعهدی از طرف مقابل نگرفته بودند و پس از خروج آمریکا از برجام رسماً اعلام کرد که مقصر خروج آمریکا از برجام ما نبودیم.

مجال آن نیست بخواهیم برای جنابعالی متن برجام و حواشی آن را بازگو کنیم. صرفاً از آن جهت که می‌دانیم حضرتعالی در مناظرات انتخاباتی و حتی پس از آن، خود را مطیع رهبری دانستید و در سیاست خارجه اعلام کردید که تابع سه اصل عزّت، حکمت و مصلحت خواهید بود، به شما عرض می‌کنیم که آقای عراقچی به عنوان سرتیم مذاکره کننده در مذاکرات هسته‌ای نتوانستند این اصول را اجرایی کنند.

 در برجام، به دلایل گوناگونی از جمله بند ۳۷ و یا دیکته‌نویسی تیم مذاکره‌کننده به استناد متن منتشر شده برجام ۱۴ ماه قبل از توافق، توسط اندیشکده آمریکایی International Crisis Group و دیگر نکات مهم، عزّت جمهوری اسلامی خدشه دار گردید.

آقای عراقچی با کدام حکمت توافقی را به سرانجام رساند که طرف آمریکایی بدون هیچ تعهدی برجام را ترک میکند؟!

 چگونه آقای عراقچی مصلحت را در این دیده‌اند که وجود تحریم‌هایی مثل تحریم U_turn به نفع منافع ملی است؟!

جناب آقای دکتر پزشکیان!

حضرت عالی در مجلس و در پیشگاه قرآن، قسم یاد کرده‌اید که حافظ استقلال کشور باشید. به عنوان فرزندان این انقلاب، به شما عرض می‌کنیم که در مصداق‌یابی برای کسی که میخواهد پاسدار سه اصل عزت، حکمت و مصلحت در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران باشد، تجدید نظر فرمائید.

والسلام علی من اتبع الهدی

 

بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی
بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی



منبع

برچسب ها :

ناموجود