کشاورزی هوشمند با یک سامانه دانش بنیان / از کاهش ۶۰ درصدی مصرف آب تا ایجاد مترسک مصنوعی
سقازاده مدیرمرکز نوآوری و شتاب دهی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در توضیح محصول ساخته شده توسط این مرکز گفت: یک سامانهای به منظور خودکار کردن کشاورزی ارائه شده است در واقع عنوان آن هوشمندسازی کشاورزی است. وی ادامه داد: پارامترهای محیطی که در کشاورزی مورد نیاز است را از
سقازاده مدیرمرکز نوآوری و شتاب دهی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در توضیح محصول ساخته شده توسط این مرکز گفت: یک سامانهای به منظور خودکار کردن کشاورزی ارائه شده است در واقع عنوان آن هوشمندسازی کشاورزی است.
وی ادامه داد: پارامترهای محیطی که در کشاورزی مورد نیاز است را از طریق سنسورها ثبت میکنیم در واقع اطلاعات دریافت میشود و این اطلاعات متناسب با نیاز گیاه پایش و کنترل میشود.
سقازاده آبیاری اتوماتیک را یکی از مزایای کشاورزی هوشمند بیان کرد و افزود: موضوع آبیاری اتوماتیک یعنی متناسب با نیاز هر گیاه رطوبت خاک سنجیده شده و بر اساس میزان نیازش آبیاری انجام میشود.
مدیرمرکز نوآوری و شتاب دهی دانشگاه شهید بهشتی کاهش مصرف آب و افزایش کیفیت محصول را از دیگر مزایای این سامانه عنوان کرد و گفت: اگر لوله کشیها و زیرساختهای لازم این سامانه در یک مزرعه اتفاق بیفتد تا ۶۰ درصد امکان کاهش مصرف آب را خواهیم داشت همچنین با کوددهی به موقع و رساندن مواد مغذی مورد نیاز به هر گیاه در ثمر آن میتوان تا ۲۰ برابرارزش افزوده ایجاد کرد.
وی با اشاره نسخه توسعه یافته این محصول گفت: فناوران ما این بسته را به صورت گسترده طراحی کردهاند یعنی قابلیت اتصال هرگونه هرگونه وجود دارد و در خروجی نیز امکان کنترل هر نوع تجهیزات مکانیکی وجود دارد بنابراین این سامانه به ما این امکان را میدهد هر نیازی در حوزه کشاورزی هوشمند را پاسخ دهیم.
سقازاده با ذکر مثال یادآور شد: ممکن است که در آینده نیاز به یک مترسک مصنوعی باشد ما با اتصال این مترسک مصنوعی به سیستم میتوانیم از ورود افراد مزاحم در مزارع که معمولاً مشکل بزرگی ایجاد میکند جلوگیری کنیم. این روش از طریق آلارمهای که روی سیستم طراحی میشود قابل انجام است.