تسریع در ارائه خدمات آموزشی و کنسولی با راهاندازی سامانه جامع دانشجویان بینالمللی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جعفر رازقی معاون بورس و امور دانشجویان خارج در خصوص سامانه جامع دانشجویان بین المللی گفت: سازمان امور دانشجویان به منظور تسهیل و تسریع خدمات آموزشی و کنسولی به دانشجویان بینالمللی اقدام به طراحی و پیاده سازی سامانه جامع دانشجویان بین المللی با نام «ادب» و مبتنی بر فناوریهای
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جعفر رازقی معاون بورس و امور دانشجویان خارج در خصوص سامانه جامع دانشجویان بین المللی گفت: سازمان امور دانشجویان به منظور تسهیل و تسریع خدمات آموزشی و کنسولی به دانشجویان بینالمللی اقدام به طراحی و پیاده سازی سامانه جامع دانشجویان بین المللی با نام «ادب» و مبتنی بر فناوریهای روز نرمافزاری کرده است.
وی ادامه داد: این سامانه دارای فرایندهای مختلفی در دستههای آموزشی، کنسولی، مالی، غیر دانشجویی، فرایندهای عمومی و پذیرش است. در این سامانه تمامی ارتباطات لازم با دستگاههای مرتبط در بسترهای امن (شبکه دولت و GSB) به صورت وب سرویسی دیده شده است تا ضمن بالا بردن دقت و سرعت و پاسخ دهی، از انجام کارها به صورت دستی و کاغذی نیز تا حد ممکن جلوگیری شود.
رازقی تصریح کرد: سامانه جامع دانشجویان بینالمللی ذیل معماری مرجع هوشمندسازی سازمان امور دانشجویان طراحی شده است که در این معماری بخش ۱- پنجره واحد هوشمند خدمات سازمان ۲- احراز هویت متمرکز SSO (Single Sign On) دیده شده است.
معاون بورس و امور دانشجویان خارج اظهار کرد: با توجه به اسناد بالادستی توسعه دولت هوشمند در کشور، دستگاههای اجرایی موظف به راهاندازی پنجره واحد خدمات خود هستند. در این راستا و به منظور دسترسی سریعتر و متمرکز کاربران، فرایندهای سامانه جامع امور دانشجویان بینالمللی در پنجره واحد هوشمند خدمات سازمان به آدرس my.saorg.ir تعبیه شدهاند و کاربران دانشگاهی و دانشجویان میتوانند به تمامی فرایندهای موجود در سامانه به صورت کاملا دسته بندی شده دسترسی داشته باشند.
وی در خصوص احراز هویت متمرکز SSO (Single Sign On) خاطر نشان کرد: احراز هویت متمرکز یک سرویس متمرکز تایید هویت است که در آن کاربر با استفاده از یک حساب کاربری و تنها با یک بار لاگین کردن در سامانه میتواند به تمام فرایندهای سامانه دسترسی داشته باشد. نحوه لاگین کردن در سامانه جامع دانشجویان بینالمللی به این صورت است که کاربران میتوانند فقط با یک بار ورود از طریق درگاه دولت من (my.gov.ir) وارد سامانه شوند و از تمامی امکانات سامانه استفاده کنند.
رازقی با بیان اینکه بستر تبادل و مدیریت وب سرویسهای درون و برون سازمانی در این سامانه دیده شده است؛ اظهار کرد: با توجه به ارتباطات گسترده سازمان امور دانشجویان با سایر دستگاههای دولتی، به منظور یک یکپارچهسازی وب سرویسهایی که سامانه از آنها استفاده میکند و یا به سازمانهای دیگر ارائه میدهد چارچوبی تحت بستر ESB ایجاد شد.
معاون بورس و امور دانشجویان خارج با بیان اینکه مدیریت دادههای کلیدی (MDM) یکی دیگر از خدمات این سامانه است؛ تصریح کرد: مدیریت دادههای کلیدی، با ایجاد یک مرجع واحد و قابل اعتماد برای دادههای کلیدی، بهبود فرآیندهای تصمیمگیری، بهبود کارآیی عملیاتی و بهبود کیفیت داده را فراهم میکند. در این راستا، بستر دادههای کلیدی حوزه دانشجویی (شامل دانشجویان شاغل و دانش آموختگان بینالمللی) شکل داده شده است.
وی افزود: تعداد زیاد و در حال افزایش کاربران سامانههای سازمان اموردانشجویان به خصوص سامانه جامع دانشجویان بینالمللی نیازمند دارا بودن زیر ساخت قوی از جمله یک مرکز داده با ظرفیت بالا است تا در صورت بالا رفتن حجم درخواستها و تعداد کاربران کیفیت سرویسهای سازمان افت نکند. با توجه به این موضوع، از مرکز دادهای با تکنولوژی روز دنیا و ظرفیت چند برابری برای میزبانی از سامانه جامع بهره گرفته میشود، که میتواند افزایش کاربران و حجم بالای درخواستها را حتی تا چند برابر ظرفیت مدیریت کرده و اجرا نماید.
رازقی با بیان اینکه سامانه جامع دانشجویان بینالملل به شکلی طراحی شده است تا بتواند پاسخگوی طیف وسیعی از درخواستهای متقضیان خود باشد؛ خاطرنشان کرد: فرایندهای ارائه شده در دستههای آموزشی شامل: «کمیسیون موارد خاص، صدور دانشنامه، ایجاد حساب کاربری/ به روز رسانی پروفایل، تایید مدارک، ارائه دانش نامه»؛ در دستههای مالی شامل: «پرداخت شهریه دانشجویان بینالملل، پرداخت شهریه آزفا، پرداخت حق بیمه دانشجویان آزفا، پرداخت حق بیمه دانشجویان بینالملل بورسیه، پرداخت کمک هزینه تحصیلی دانشجویان آزفا، تست پرداخت کمک هزینه تحصیلی دانشجویان بین الملل بورسیه، هزینه بلیط» میشود.
وی در خصوص فرایندهای ارائه شده در دسته غیر دانشجویی گفت: «تمدید مجوز مرکز آزفا، تمدید مجوز جذب دانشجوی بین الملل به دانشگاه ها، صدور مجوز جذب دانشجوی بین الملل به دانشگاهها و صدور مجوز مرکز آزفا» از جمله فرایندهای ارائه شده در این دسته است.
رازقی افزود: در خصوص دسته پذیرش دانشجویان، فرایندهای «پذیرش دانشجویان بین الملل بورسیه، پذیرش دانشجویان بینالملل شهریه پرداز» و در خصوص دسته خدمات عمومی فرایندهای «ایجاد حساب کاربری/ به روز رسانی پروفایل، ثبتنام همکاران، تیکتینگ، ثبت نام موسسه جذب در سامانه جامع» قابل ارائه است.
گفتنی است؛ سامانع جامع امور دانشجویان بینالمللی «ادب» هفته گذشته با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری رونمایی شد.