پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افتتاح شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در مراسمی امروز ششم تیرماه ۱۴۰۳ با حضور دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت و دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در مراسمی امروز ششم تیرماه ۱۴۰۳ با حضور دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت و دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و جمعی از مدیران پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی رسما افتتاح شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افتتاح این پارک علم و فناوری سلامت در فضایی بالغ بر ۱۵۰۰۰ مترمربع را گامی موثر در راستای تحقق زیست بوم فناوری و تحقیقات در دانشگاه برشمرد و یادآور شد: ۲۲ شرکت پیشرو در حوزه سلامت در این پارک علم و فناوری مستقر هستند و این پارک قابلیت استقرار ۵۰ شرکت پیشتاز در این عرصه را داراست.
به گفته زالی در این پارک شرکتهای مختلف دارویی، تجهیزاتی، سلامت، تولید کیتهای تشخیصی و آزمایشگاهی، تولید وسایل و تجهیزات درمان ناباروری و تجهیزات پزشکی مدرن مستقر شدند.
وی با اشاره به استقرار یک شرکت شتابدهنده در این پارک آن را فصل مشترکی برای پژوهشگران جوان برشمرد که با استفاده از سرمایهگذاری شرکتهای بزرگتر بتوانند فعالیت کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی حمایت از شرکتهای متوسط و کوچک در حوزه فناوری سلامت را یکی از اهداف بزرگ این پارک برشمرد و با بیان این که در این راستا تسهیلات، فضادهی و تنفس انجام می شود یادآور شد: در این پارک آموزش، توانمندسازی، دورههای مدیریتی برای علاقهمندان به فعالیت درحوزه اقتصاد دانش بنیان حوزه سلامت فراهم شده است.
وی خاطرنشان کرد: با افتتاح این پارک زیست بوم دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حوزه شرکت های دانش بنیان به ۲۲۰ شرکت دانش بنیان ارتقا یافت.
به گفته زالی این شرکتهای دانش بنیان در طول یکسال اخیر بالغ بر ۹۰۰ میلیارد تومان استحصال پولی فراهم کردند؛ همچنین حدود ۳۷۸ محصول داخلی و بین المللی توسط این ۲۲۰ شرکت دانشگاه طراحی و راه اندازی شده است که بسیاری از آنها به بازارهای داخلی و خارجی راه یافتند که همراه با صرفه جوییهای ارزی قابل توجهی بوده است.
وی لیزر، ساخت PCR، مواد مربوطه و تجهیزات آندوسکوپی و تجهیزات مربوط به درمانهای ناباروری را از جمله محصولات شرکتهای دانش بنیان این پارک عنوان کرد که منجر به صرفهجوییهای ارزی شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: حدود هزار نفر از فارغ التحصیلان جوان و پژوهشگران مبرز که اغلب Ph.D رشتههای مختلف هستند در قالب این شرکت های دانش بنیان، استارت آپها، شرکت های کوچک و متوسط فناورانه در حوزه سلامت در این پارک فعالیت میکنند که این امر به نگاهداشت نیروهای نخبه کمک می کنند.
زالی افتتاح این پارک و تحقق برنامههای پیش بینی شده آن را گام بلندی در راستای زیست بوم فناوری و تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم عنوان کرد.
وی ادامه داد: پارکهای علم و فناوری مهمترین گذرگاه تحقق اقتصاد دانش محور و یک تسهیل کننده مهم علمی، تسهیلاتی، تحقیقاتی و فناوری هستند که پژوهشگران جوان در این مجموعهها با کمک دانشگاه و مراکز علمی و پژوهشی، اعتماد به نفس اجرایی را پیدا خواهند کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به استقرار شرکت های شتابدهنده در این پارک و تامین مبانی رشد اقتصادی و زمینه سرمایهگذاری اعتباری توسط آنان، گفت: بنابراین، ایدهها از مرحله شکل گیری تا تحقق به یک محصول تجاری در این پارک محقق خواهند شد.
دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری و رییس پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این مراسم حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم را یکی از اهداف دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی عنوان کرد.
به گفته وی دانشگاه نسل سوم دانشگاهی است که به تولید محصول فکر می کند، کارآفرین است و محصولات دانشی خود را به محصولات تجاری و کاربردی برای رفع نیازهای نظام سلامت مبدل می کند.
رییس پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: در این راستا یکی از بزرگترین پارکهای علم و فناوری در حوزه سلامت را در مساحتی به وسعت ۱۵۰۰۰ مترمربع در شرق تهران تاسیس کردیم.
به گفته وی در حال حاضر ۲۲ شرکت در زمینه تجهیزات پزشکی، مکملهای دارویی، استارت آپی و هوش مصنوعی، غذاهای عملکردی و تجهیزات هایتک علوم سلامت در این پارک مشغول کار هستند.
زرقی به وجود فضاهای تولیدی، استارت آپی، R&D و نوآوری در این پارک اشاره کرد و گفت: بخشی از فضای این پارک به تولید محصولات سبز که دارای جنبه زیست محیطی سبز هستند اختصاص دارد و تولید از صفر تا صد با رویکرد حجم کم و ارزش زیاد در این مجموعه صورت میگیرد.
به گفته وی در فضاهای R&D پارک نیز شرکتها نمونههای تولیدی خود را توسعه میدهند و فضای استارت آپی از دیگر فضاهای این پارک است که صاحبان دانش در آن جمع شده و دانش خود را در مسیر تولید محصول قرار میدهند.
رییس پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی خاطرنشان کرد: فضاهای خاصی نیز در این پارک تعبیه شده که جنبه نوآوری دارد و برای جذب دانشجویان صاحب ایده درفضاهای کم با بهره وری بالا طراحی شده است.
پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که موضوع ایجاد آن سال ۹۸ در هیات رئیسه دانشگاه تصویب و مجوز آن در سال ۹۹ توسط وزیر بهداشت صادر شد، در زمینی به مساحت ۱۵ هزار متر مربع، بنا و فضای فیزیکی حدود ۱۱ هزار متر مربع در پنج طبقه در دو ضلع شمالی و جنوبی و هر ضلع دارای دو بال شرقی و غربی در حکیمیه تهران واقع شده است.
دکتر بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در حاشیه افتتاح پارک علم و فناوری سلامت شهید بهشتی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز دانشگاه ها در جهان نقش مهمی در رفع نیاز جامعه دارند و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مقایسه با دیگر نهادها تمرکز ویژه ای بر امر پژوهش داشته و خوشبخاته در دولت شهید جمهور شاهد جهش در حوزه پژوهشی هستیم.
عین اللهی تاکید کرد: ما در این دولت پژوهش را صرفا برای تولید مقاله انجام ندادیم بلکه پژوهش باید در خدمت رفع نیاز مردم و ایجاد زیر ساخت برای حل مشکلات جامعه قرار گیرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش شرکتهای دانش در دولت شهید آیت الله رئیسی خبر داد و گفت: در دولت شهید جمهور تعداد شرکت های دانش بنیان از ۷۰۰ به حدود ۱۵۰۰ شرکت دانش بنیان افزایش یافته به عبارتی شرکت های دانش بنیان در کل کشور رشد ۲ برابری داشته است که این شرکت ها در آینده زمینه تولیدات را در کشور فراهم می کنند.
وی با بیان اینکه ۱۵ درصد شرکتهای دانش بنیان مربوط به حوزه سلامت هستند، گفت: سهم شرکت های دانش بنیان در حوزه اقتصادی ۲۳ درصد است چرا که محصولات تولید شده توسط این شرکت ها سبب شده تا از واردات کاسته شود و از نظر ارزی ذخیره شایانی را در اقتصاد کشور داشته باشیم و این نشان می دهد شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت بهره وری بسیاری دارند.
عین اللهی در همین رابطه به تولید واکسن کرونا با همت دانشمندان و شرکت های دانش بنیان اشاره و تاکید کرد: ایجاد ۶ مرکز تولید واکسن کرونا، منجر به خودکفایی ما در تولید واکسن کرونا شد.
وی به ایجاد مراکز نوآوری در سراسر کشور اشاره و خاطرنشان کرد: ۱۴ مرکز نوآوری در کشور ایجاد شده و در این مراکز ایده های جدید سلول های بنیادی بررسی می شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش پارک های علم و فناوری سلامت از ۱۰ به ۱۷ پارک علم و فناوری در دولت شهید جمهور خبر داد و گفت: پارک علم و فناوری کار کاملا زیربنایی و زیر ساختی است و بستری ایجاد می کند که مبتکران و مخترعان برای ایجاد زمینه تولید اینجا جمع شوند، بنابراین کارخانه های علوم پزشکی هستند.
عین اللهی با بیان این که تا به امروز ۱۱۴ مرکز رشد ایجاد شده است، گفت: حدود ۵ هزار و ۹۸ محصول سلامت محور تولید شده و هزار و ۳۰۳ محصول مجوز گرفته و تاکنون ۷۴۰ محصول به مرحله تجاری سازی رسیده است و این محصولات نیاز ما را تامین می کند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ عضو هیات علمی و دانشجویان استعدادهای درخشان در حوزه پژوهشی مشغول به فعالیت هستند و اخیرا نیز ۲۵۰ مجوز هیات علمی پژوهشی جدید اعلام شده که ۲۰۵ نفر در رشته هایی که نیاز به کمک آنان است، جذب شده اند و ۶ صندوق حمایت از پروژه نیز ایجاد شده است بنابراین در حوزه پژوهشی و تولید به سمت خودکفایی کارهای بزرگی انجام شده است.