آغاز روند احیای پارک چیتگر با پیگیری های ویژه دادستان تهران
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بوستان چیتگر یکی از پارکهای جنگلی تهران است که در غرب پایتخت و در منطقه 22 شهرداری تهران قرار دارد. این پارک در مسیر بادهای غربی تهران قرار دارد و از اینرو در تلطیف هوای این کلانشهر سهم بسزایی دارد که خشک شدن و قطع درختان آن باعث ورود
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بوستان چیتگر یکی از پارکهای جنگلی تهران است که در غرب پایتخت و در منطقه 22 شهرداری تهران قرار دارد. این پارک در مسیر بادهای غربی تهران قرار دارد و از اینرو در تلطیف هوای این کلانشهر سهم بسزایی دارد که خشک شدن و قطع درختان آن باعث ورود ریزگردهای به شهر تهران میشود. سیزدهم خردادماه در پی افزایش نگرانیها در مورد خشک شدن درختان پارک چیتگر دادستان تهران به موضوع ورود و دستوراتی در رابطه با جلوگیری از خشک شدن بیشتر درختان این پارک صادر کرد.
با دستور دادستان تهران سرپرست دادسرای ناحیه 37 (ویژه انفال) از محل مورد اشاره بازدید میدانی انجام داد و جلساتی با حضور دستگاههای متولی برگزار شد.
با توجه به قطع و خشکاندن درختان در خیابانها و بزرگراههای تهران و جرمانگاری این امر در قوانین جاری شهرداری، شهرداران مناطق 22 گانه تهران و همچنین سازمان بوستانها وفضای سبز شهر تهران مکلف شدند علاوه بر نظارت جامع، دقیق و مستمر نسبت به معرفی اشخاص خاطی حقیقی و حقوقی جهت تشکیل پرونده قضایی به دادستانی تهران اقدام کنند.
پس از پیگیریهای ویژه دادستان تهران و انجام اقدامات لازم پروژه آبیاری درختان پارک جنگلی چیتگر، پاکسازی آفت درختها و صدور سند اراضی پارک و بوستان جنگلی چیتگر تحت مالکیت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور پس از 60 سال انجام شد.
همچنین پس از 10 سال حقابه پارک جنگلی چیتگر به این پارک بازگشت.
دادستان تهران که برای بازدید میدانی از پیشرفت عملیات پروژه به پارک جنگلی چیتگر مراجعه کرده بود با شاره به میزان حدنگاری انجام شده پارک جنگلی چیتگر گفت: با همکاری دستگاه مربوطه طی یک هفته سند کل کاداستر پارک جنگلی چیتگر صادر و تحویل اداره منابع طبیعی شد.
صالحی با بیان اینکه بوستان جنگلی چیتگر در کاهش آلایندگی شهر تهران موثر است، گفت: گزارشات مردمی در خصوص پارک جنگلی چیتگر در فضای مجازی به دست دادستانی رسید و در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: جلسات متعددی با مدیران منابع طبیعی، ثبت اسناد و املاک، شهرداری، محیط زیست، آبفا و آب منطقهای برگزار شد و در نهایت با پیگیریها نتایج مطلوبی در مدت کوتاه رخ داد.
دادستان تهران اعلام کرد؛ ظرف یک هفته با تلاش مجموعههای دستگاه قضایی و اجرایی، سند کاداستر پارک جنگلی صادر و تحویل اداره منابع طبیعی داده شد.
پارک جنگلی چیتگر با آبیاری جان دوباره میگیرد
صالحی ادامه داد: پارک چیتگر سالها آبیاری نمیشد و با پیگیریهای صورت گرفته، مسیر لوله و شبکه برای انتقال آب نصب شد و همچنین قنواتی که به این جنگل میرسیدند، لایروبی شدند تا قابل استفاده شوند، ناگفته نماند که با آب غیر قابل شرب آبیاری درختان آغاز شده و تا چند روز آینده شاهد آبیاری کامل پارک جنگلی چیتگر هستیم.
وی افزود: یک سری درختهای پارک جنگی قطع شده بود و 800 کنده در آنجا باقی مانده بود که باعث آفتزایی میشد. به دستگاه مربوطه اعلام شد که طی یک هفته کندهها را خارج کنند و جای آن درختان متناسب کاشته شود. خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده حدود 1000 اصله درخت تاکنون کاشت شده است.
صالحی با اشاره به استقرار یگانهای حفاظت منابع طبیعی در پارکهای جنگلی شهر تهران گفت: طی قرارداد مشترک با اداره منابع طبیعی و شهرداری، مدیریت اداره پارکهای تهران به شهرداری واگذار شد. اما نظارت لازم پارکهای جنگلی صورت نمیگرفت، از همین رو دادستانی، اداره منابع طبیعی را ملزم به استقرار یگان حفاظت در تمامی پارکهای جنگلی تهران کرده که خوشبختانه این امر، هم انجام شده است.
یگان حفاظت از منابع طبیعی در پارک جنگلی چیتگر مستقر شد
وی افزود: یگانهای حفاظت از منابع طبیعی در پارک جنگلی چیتگر مستقر شده است، همچنین منابع طبیعی تکلیف دارد، تمام درختان چیتگر که خشک شدهاند را پس از آبیاری یک ماهه در صورت عدم احیاء آنها را قطع و شهرداری نسبت به کاشت درختان جایگزین بلافاصله اقدام کند.
صالحی با بیان اهمیت موضوع پارک چیتگر اظهار کرد: ریاست قوه قضاییه همواره بر همافزایی و تعامل دستگاه قضا با سایر دستگاهها جهت ارائه خدمات بهتر تاکید دارد. مصداق عینی این همافزایی و تعامل پارک جنگلی چیتگر است که با همکاری اداره منابع طبیعی، شهرداری، دستگاه قضایی، سازمان ثبت اسناد و املاک، آبفا و آب منطقهای مشکلات آن تا حدود زیادی رفع و بقیه مشکلات آن در حال رفع شدن میباشد.
دستورات ویژه دادستان تهران
این خبر میافزاید؛ تشکیل کارگروه ویژه و ارائه راهکارهای جلوگیری از خشک شدن درختان و احیای آنها، تهیه شناسنامه و پلاککوبی کلیه درختان، انعقاد متمم قرارداد درخصوص گنجاندن ضمانت اجرای لازم و پیشبینی منابع آبی مورد نیاز برای آبیاری درختان، ایجاد شبکه تأمین آب جدید و آبیاری فضای سبز و درختان پارک جنگلی چیتگر، بررسی امکان رشد و احیای درختان، آبیاری منظم و با برنامه درختان ظرف یک ماه توسط شهرداری، جمعآوری درختان خشک و آفتزده و کاشت همزمان درختان با بن بالا، تحویل نقشهها و مستندات قانونی جهت اخذ سند کاداستر بوستان چیتگر به مساحت 870 هکتار به اداره کل ثبت اسناد املاک استان تهران؛ تحویل زمین و صدور پروانه ساخت جهت احداث تصفیه خانه موسوم به خرگوشدره و سایر تصفیه خانهها جهت آبیاری بوستانهای تهران، ارائه گزارش عملیات اجرایی و پیشرفت فیزیکی پروژه به همراه برنامه زمانبندی اجرایی به دادستانی تهران از سوی شرکت آب و فاضلاب استان تهران ظرف یک هفته، ارائه گزارش وضعیت درختان بوستانهای تهران از حیث سالم بودن، خشک بودن، نیمه خشک بودن و … از سوی سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران، بروزرسانی سامانه نهال، انتخاب پیمانکار برای پلاککوبی درختان بوستان چیتگر، راهاندازی تأسیسات لازم جهت بهرهبرداری از پساب مجتمع شهید باقری به منظور آبیاری درختان بوستان چیتگر از سوی شهرداری منطقه 22 تهران، پیگیری و اجرای عملیات عمرانی احیای قنوات (در 4 نقطه) جهت استفاده برای آبیاری درختان، بازدید میدانی بر نحوه اجرای تعهدات واحدهای تولیدی و صنعتی درخصوص ایجاد فضای سبز و نگهداری از آن از سوی اداره محیط زیست شهر تهران، اعمال نظارت در نحوه نگهداری درختان در کلیه پارکهای تهران خصوصا پارک چیتگر از سوی اداره منابع طبیعی، استقرار یگان حفاظت منابع طبیعی با اختصاص نیرو و امکانات لازم در مناطق هشت گانه بوستانها و جنگلها، از مهمترین دستورات دادستان تهران به مراجع ذیربط بود.
بنا بر اعلام این خبر؛ بر اساس اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، در راستای صیانت از اراضی ملی و منابع طبیعی استان و به دنبال اجرای طرح ملی حدنگاری و تثبیت اراضی کشور و حفظ سرانه فضای سبز، سند مالکیت دولتی پارک جنگلی چیتگر به نام سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور پس از 60 سال صادر شد.
این اراضی طی سه فقره سند تک برگ تحت پلاکهای ثبتی 70258 فرعی از 2 اصلی، 14942 فرعی از 3 اصلی و 7007 فرعی از 1863 اصلی در مجموع به مساحت بیش از 771 هکتار در حوزه دو واحد ثبتی زیبادشت و رودکی و با پیگیری دادستانی تهران وهمت مجموعه ثبت اسناد و املاک و اداره کل منابع طبیعی استان تهران در راستای مواد 13 و 39 قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع تثبیت و سند مالکیت صادر شد.
انتهای پیام/