انتظارات نظام سلامت از دولت آینده/ بهداشت مقدم بر درمان باشد

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد رئیس زاده درباره انتظارات نظام سلامت و جامعه پزشکی از دولت چهاردهم اظهار کرد: انتظار از دولت آینده این است که سلامت جامعه را در اولویت قرار دهد و بر اساس اسناد و قوانین بالادستی، سیاستگذاری، اجرا، نظارت و ارزش‌یابی کند. وی افزود: در عین حال در تأمین

کد خبر : 32799
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲


به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد رئیس زاده درباره انتظارات نظام سلامت و جامعه پزشکی از دولت چهاردهم اظهار کرد: انتظار از دولت آینده این است که سلامت جامعه را در اولویت قرار دهد و بر اساس اسناد و قوانین بالادستی، سیاستگذاری، اجرا، نظارت و ارزش‌یابی کند.

وی افزود: در عین حال در تأمین نیروی انسانی و تخت و دارو و تجهیزات پزشکی باید تعادل و توزان مناسبی وجود داشته باشد زیرا در سال‌های گذشته عدم توازن در پرداختن به تأمین و جایگاه نیروهای انسانی در تناسب با تأسیس تخت‌ها و بیمارستان‌های جدید وجود داشت. باید توجه داشت که حتی اگر پیشرفته‌ترین بیمارستان‌ها نیز ساخته و تجهیز شوند اگر نیروی انسانی وجود نداشته باشد صرفاً منجر به استهلاک و هدررفت منابع خواهد شد. ما در حال حاضر با چالش جدی نیروی انسانی مواجه هستیم که این مشکل باید مرتفع شود اما این به معنای بی‌توجهی به تأمین مراکز درمانی و دارو و تجهیزات پزشکی نیست و باید تناسب و تعادلی میان امکانات موجود و نیروی انسانی به وجود بیاید.

رئیس زاده ادامه داد: شأن و کرامت جامعه پزشکی باید رعایت شود. برخورد با جامعه پزشکی باید بسیار محترمانه باشد زیرا این قشر فرهیخته به راحتی به این جایگاه نرسیده‌اند که با چند حرف سست بخواهیم آن‌ها را ناامید کنیم.

وی گفت:‌ باید به عنوان یک فرصت به جامعه پزشکی نگاه شود زیرا حفظ و ارتقای سلامت مردم، بازیابی جایگاه عظیم طب و تاریخ پزشکی ایران در جهان و گشایش‌های اقتصادی و ارزآوری از طریق تقویت دیپلماسی سلامت، از این مسیر محقق می‌شود.

رئیس سازمان نظام پزشکی بیان کرد: انتظار ما از دولت چهاردهم این است که برنامه‌ریزی برای حوزه سلامت و نظارت و اجرا صرفاً بر مبنای اسناد بالادستی باشد زیرا گاهاً طرح‌هایی ارائه می‌شوند که صرفاً منابع را هدر می‌دهند و نهایتاً نیز کنار گذاشته می‌شوند.

وی با تأکید بر این که بهداشت و پیشگیری از بیماری‌ها باید به معنای حقیقی کلمه، بر درمان اولویت داده شود؛ تصریح کرد: دولت آینده باید شاخص‌های بهداشتی که تعریف مشخصی در ایران و جهان دارند را احصا کند و ارتقای آنها را از مدیران انتظار داشته باشد. این که بگوییم ما در یک شاخص از سایر کشورهای جهان برتریم فایده‌ای ندارد بلکه باید بررسی شود که مسئولان بهداشت و درمان کشور را با چه شاخص‌های بهداشتی تحویل می‌گیرند و پس از چهار سال آن را چگونه تحویل می‌دهند و چه میزان پیشرفت در این شاخص‌ها وجود داشته است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: در حوزه درمان، باید به فرمایش جامع رهبر معظم انقلاب اسلامی توجه ویژه شود؛ ایشان فرموده‌اند که “ما می‌خواهیم اگر کسی در خانواده مریض شد؛ آن خانواده بیش از رنج بیماری، رنج دیگری نداشته باشد” و این موضوع باید هدف ما در حیطه درمان باشد. در این راستا باید برنامه ریزی صورت بگیرد که چگونه به این هدف جامه عمل بپوشانیم. در این راستا باید به چهار موضوع توجه شود از جمله این که دسترسی به خدمات درمانی و پزشکان باید آسان شود. مشکلات مربوط به دسترسی به بیمارستان‌ها، دارو و تجهیزات و هزینه‌های درمان جزو دغدغه‌های مردم است که با رفع این دغدغه‌ها می توان این فرمایش و دستور مقام معظم رهبری را محقق کرد. راهکارهای مربوط به رفع این مشکلات نیز در برنامه‌های توسعه و اسناد بالادستی دیده شده است.

وی با اشاره به لزوم عدم مداخله افراد غیرمتخصص در سیاستگذاری‌ها در حوزه پزشکی خاطرنشان کرد:‌ کیفیت آموزش پزشکی باید جدی گرفته شود زیرا کیفیت کار درمانگران با جان مردم ارتباط مستقیم دارد و نباید کیفیت آموزش نادیده گرفته شود زیرا منجر به هدررفت منابع و به خطر انداختن جان مردم کشور می‌شود.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود