جنبش دانشجویی نگذارد دولت شهید رئیسی تحریف شود +فیلم کامل
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سعید جلیلی: برگزاری زودهنگام چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران، نیازمند عزم راسخ حلقه میانی و تلاش جریان دانشجویی برای روشنگری و افزایش مشارکت است. با توجه به فشردگی فرصت تبلیغات و اعلام برنامه از سوی نامزدهای انتخابات، نیاز به تبیین ایدهها و راهکارهای اصلی برای حل
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سعید جلیلی: برگزاری زودهنگام چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران، نیازمند عزم راسخ حلقه میانی و تلاش جریان دانشجویی برای روشنگری و افزایش مشارکت است. با توجه به فشردگی فرصت تبلیغات و اعلام برنامه از سوی نامزدهای انتخابات، نیاز به تبیین ایدهها و راهکارهای اصلی برای حل مشکلات کشور، در سطح جامعه بیش از پیش احساس میشود که باید جریان دانشجویی به آن پاسخی مناسب دهد.
به همین منظور برای بررسی راهبردهای تشکلهای دانشجویی در میزگردی با حضور محمدمهدی احمدی، دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان و حمیدرضا معروفخانی، دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان به گفتوگو نشستیم.
احمدی با بیان اینکه از دست دادن آقای رئیسی راحت نیست، توضیح داد: ما ثبات نظام سیاسی را شاهدیم و این تفاوت ما با دیگر نظامهای سیاسی در جهان است. این به خاطر نظام ولایت فقیه است و این اصل در قانون اساسی دیده شده است.
معروفخانی با اشاره به اینکه شهادت آقای رئیسی تاریخ را برای ما بازگو کرد، توضیح داد: این نظام تحریم، ترور و کودتا به خودش دیده و همچنان پابرجا مانده است. شهادت آقای رئیسی به آن اتفاقات و ثبات بعد از آن عینیت بخشید.
باید شکر نعمت وجود ولایت مطلقه فقیه را به جا بیاوریم.
احمدی در خصوص حجم زیاد ثبت نام افراد در انتخابات ریاست جمهوری گفت: برخی این عرصه را میدانی میدانند که ۵ دقیقه خود را در مقابل دوربین قرار دهند و حیات سیاسی خود را از این طریق ادامه دهند.
وی افزود: برای افرادی که با چنین دیدی ثبت نام میکنند، مردم یک «نه بزرگ خواهند» داد. برخی نیز خود را در آن حد و حدود برای ریاست جمهوری دیدند. اینکه در روز آخر نیز تعداد زیادتر شد به خاطر این بود که افرادی که احتمال حضورشان بود نیامدند و برخی میدان را برای خودشان خالی دیدند.
معروفخانی گفت: چهرههای مختلف علمی و ورزشی و… در میدان آمدند و برداشت کلی من مثبت است.
*جریانی مدعی مسدود بودن فضای سیاسی کشور بود، اما الان به صحنه آمدند، چرا؟
معروفخانی گفت: اینکه افراد مختلف در طیفهای مختلف حرفهای شاذ بزنند، محدودیت ندارد. این ضعف ماست که روایت درست را ارائه ندادیم. نجابت نظام جمهوری اسلامی ایران است که با کسی لج نمیکند. جبهه اصلاحات اعلام کردند به سه نفر رسیدند و این پالس را به شورای نگهبان نشان دادند که تنها گزینه آنها همین است.
وی ادامه داد: این افراد همواره اپوزیسیون بودند و هرگز پاسخگو نبودند. حالا گوی و میدان در اختیار جبهه اصلاحات است که آیا حضور آنها مشارکت را بالا خواهد برد یا خیر. در سالهای اخیر هیچ راه حلی از جبهه اصلاحات ندیددیم و صرفا نق زدن بوده. ان شاء الله شاهد انتخابات خوبی باشیم.
احمدی درباره افرادی که سبد رای خود را به گروگان میگیرند، گفت: اینکه مشارکت پایین را به عدم حضور خود مربوط میدانند، بهانه است، چون میبینند که دیگر سرمایه اجتماعی و پایگاه رای ندارند. آنها در مسیر سیاستورزی خود اشتباه کردند و رای مردم را از دست دادند. سوال این است که اگر ناکارآمدی وجود دارد، پس چرا شرکت میکنند؟
*قطعا جریان دانشجویی به دنبال افزایش مشارکت است
احمدی در ادامه گفت: ما در این کشور رهرو، ولی هستیم و نظام ما بر پایه جمهوریت و اسلامیت است و ما دنبال این هستیم که مشارکت بیشترین میزان باشد و شاهد بودیم که وقتی بیشترین مشارکت وجود داشت هم جریان اصولگرا پیروز شد، چون آرمانهای انقلاب را فریاد زد.
احمدی افزود: اگر جریانی که مدعی انقلابیگری است این آرمانهای فطری را فریاد زده و در راه، ولی باشند مردم به آنها رای میدهند. مثل سال ۸۴ و ۸۸، چون آرمان عدالت را داشتند نمایندگی میکردند.
معروفخانی گفت: ما به دنبال خیر و صلاح واقعی کشور هستیم که آن را از دین میگیریم و به دو جهت انتخابات پرشور در اولویت جامعه اسلامی دانشجویان است و منتخب نیز باید پشتوانه رای بالای مردمی داشته باشد تا سیاستهای خود را به نحو احسن اجرا کند. بعد از مشارکت بالا، اواویت این است که فرد اصلح انتخاب شود.
*چالشهای اجتماعی رایساز یا ارائه راهکار برای مشکلات؟
معروخانی گفت: جنبش دانشجویی صحنه گردان نیست، اما روی آن اثر میگذارد و صحنه را رصد میکند. آنچه لازمه اثرگذاری است این است که جنبش دانشجویی بتواند مسیر پیش روی خود را ترسیم و شناسایی کند.
وی گفت: فضای انتخاباتی شور و شوق بالایی دارد و وقتی هیجان افزایش پیدا میکند ممکن است وعدههای دروغین را جایگزین کنند مانند مسئله ورزشگاه رفتن بانوان در دولت قبل که البته دیدیم در این دولت رقم خورد، اما پس از انجام آن زیاد به آن پرداخته نشد و مشکل خاصی از مشکلات کشور حل نشد.
وی گفت: به نظر من حداقل قشر عظیم شرکت کننده در انتخابات به تحلیل درست سیاسی از فضا رسیدند که درگیر وعدههای پوچ نشوند. اینجا نقش جنبش دانشجویی بسیار پر رنگ است. این انتخابات عادی نیست، چون ناشی از شهادت رئیس جمهور کشور است. مسئولیت جنبش دانشجویی بیشتر شده و باید به آرمانهای انقلاب رجوع کند.
احمدی گفت: موارد چالشی مانند قبل دوباره مطرح خواهد شد. مردم آگاه شده و با دقت بیشتری انتخاب خواهند کرد. همین بحث ورزشگاه در چند سال گذشته بارها مطرح شد و صرفا یک مسئلهای برای رای دادن خودشان بوده است.
آنهایی که از بلد بودن زبان دنیا دم میزدند عمل نکردند، اما دولت شهید رئیسی آن را عملی کرد.
معروفخانی: قطعا خطر بازگشت به عقب وجود دارد که یک سری دوگانهها را پر رنگ کرده و سوءاستفاده سیاسی میکنند. احتمال دارد این بار فضا به سمت مقایسه و یا تحریف دولت سیزدهم برود. الان مردم میخواهند دولت پرکار و خادم قبل تکرار شود. چون کارآمد بوده و از بالا به پایین به مردم نگاه نمیکرده.
وی گفت: جنبش دانشجویی باید مقاومت کند و نگذارد این اتفاق بیفتد که به عقب برگردیم. در اولین جلسه دولت شهید رئیسی این مطرح شد که خزانه خالی است و کشور را در این شرایط تحویل گرفتند و در سه سال به این شاخصهای مثبت رسیدند. در بحث بهداشت و سلامت در شرایطی که روزانه ۷۰۰ نفر کشته داتشتیم دولت را تحویل گرفتند در حالی که واکسن را به برجام ربط میدادند.
جمهوری اسلامی در شرایطی تحقیر شده بود، اما در دولت شهید رئیسی شرایط تغییر کرد.
معروفخانی گفت: درخصوص شاخصهای کلی نامزدهای انتخابات یک بیانیه رسمی منتشر کردیم. جامعه اسلامی دانشجویان رئیس جمهوری میخواهد که به آقای رئیسی نزدیک باشند. مشخصا آنچه مدنظر ما است مردمی شدن دولت است. به دنبال این هستیم که دولتی با این رویکرد کلی تشکیل شود.
احمدی گفت: ما به دنبال تشکیل تمدن اسلامی هستیم و یک رئیس جمهور تراز میخواهیم مثل شهید رئیسی و هرکسی که این جهتگیری را داشته باشد. مردمی بودن و نگاه بالا به پایین نداشتن، شبانه روزی برای ایران کار کردن از جمله مشخصههای ماست. ما سوابق و ایدههای آنها را بررسی خواهیم کرد و در مجمع نمایندگان به آن مصداق خواهیم رسید و از آن فرد حمایت خواهیم کرد.
وی گفت: جایگاه جنبش دانشجویی در اینجا مهم است و معتقدیم اگر به فرد اصلحی برسید باید از او حمایت کنید. باید به عنوان حلقه میانی تصمیم سازی کنید. اینکه دوگانههای فرعی به جای اصلی مینشیند به خاطر کم کاری جنبش دانشجویی است.
معروفخانی گفت: آنچه در مناظرات برای ما مهم است بحث اخلاق است. متاسفانه افرادی که تا الان ثبت نام کردند برنامه عملیاتی ارائه ندادند. ما علاقه داریم به جای دعواهای سیاسی، متلک انداختن و دست انداختن به مسائل نخ نما حرفهای ایجابی نامزدها رل بشنویم نه مسائلی که در انتخابات شورای مدرسه رقم میخورد.
احمدی با اشاره به نکته رهبری درباره توجه کردن و تمرکز در درون دانشگاه گفت: از نظر دانشگاهی الان زمان امتحانات است و با وجود همه اینها باید در فضای دانشگاه فضای گفتگو داشته باشیم و بایستی فضای تبیینی در کف جامعه نیز انجام بگیرد.
معروفخانی گفت: برنامه جامعی تدارک دیده بودیم برای یک سال آینده که تعمیق ببخشیم به فضا تا همان اثرگذاری سال ۸۴ رقم بخورد؛ به محض اینکه حادثه شهادت رقم خورد دوره کنشگر را برگزار کردیم و البته تربیت یک فرایند دراز مدت است. در ادامه هم این برنامه را خواهیم داشت. ما روز چهارم خرداد ستاد انتخاباتی را راه اندازی کرده ایم و از عضو عادی دفتر تا اعضای اتحادیه همه را پای کار خواهیم آورد.
فیلم کامل