جای خالی تبیین مسائل سیاسی و اجتماعی از سوی جنبش دانشجویی در روزهای انتخاباتی

بیانیه انتخاباتی بسیج دانشجویی دانشگاه شریف؛ به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،  بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در بیانیه‌ای انتخاباتی نوشت:   اکنون در زمانه‌ای قرار داریم که ملت ایران پس از طی مسیری پرچالش و پرافتخار در گام اول انقلاب اسلامی، ظرفیت لازم برای جهش در مسیر پیشرفت ایران اسلامی را بدست آورده و

کد خبر : 28504
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۷:۱۱
جای خالی تبیین مسائل سیاسی و اجتماعی از سوی جنبش دانشجویی در روزهای انتخاباتی


بیانیه انتخاباتی بسیج دانشجویی دانشگاه شریف؛

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،  بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در بیانیه‌ای انتخاباتی نوشت:

 

اکنون در زمانه‌ای قرار داریم که ملت ایران پس از طی مسیری پرچالش و پرافتخار در گام اول انقلاب اسلامی، ظرفیت لازم برای جهش در مسیر پیشرفت ایران اسلامی را بدست آورده و تحقق آن نیازمند حرکتی جهادی برای رفع موانع و مشکلات است.

در روز‌های سرنوشت‌ساز منتهی به انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، جای خالی تبیین مبانی و پرداخت عمیق‌تر به مسائل سیاسی اجتماعی از سوی جنبش دانشجویی در بین جامعه بیش از پیش احساس می‌شود. بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف، ضمن دعوت آحاد مردم، نخبگان و داوطلبین به عقلانیت، بهره‌مندی از تقوای سیاسی و پرهیز از کنش‌های سطحی در انتخابات پیش‌رو، داشتن سه رکن را اساس و پایه‌ی دولت آینده می‌داند که در ادامه به شرح مختصری از آن‌ها پرداخته می‌شود.

۱- رعایت اخلاق و تقوای سیاسی

انقلاب ما مصداق عینی «أَسَّسَ بُنْیَانَهُ عَلَىٰ تَقْوَىٰ مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانٍ» است و این رکن، رکن جدایی ناپذیر آن محسوب می‌شود. نباید غفلت یا سوءنیت برخی عناصر در مواقع سرنوشت ساز باعث شود که عرصه سیاسی کشور، صحنه کشمکشی برای تصاحب قدرت جلوه کند و واجب عینی انتخابات از «فَاسْتَبِقُوا الْخَیْرَاتِ» فاصله بگیرد. عملکرد رییس جمهور شهید در مناظرات انتخاباتی گذشته، در چشمان آحاد ملت ماندگار شده و خواسته‌ی به حق آن‌ها رعایت اخلاق و تقوا در عرصه رقابت‌های سیاسی مثل ابراهیم است. تهمت، تخریب، بدگویی و لجن پراکنی، از آفت انتخاباتی است که باید رقابت سالم برای خدمت باشد. نتیجه این بی‌اخلاقی‌ها، در درجه‌ی اول از بین بردن اعتماد و احترام در بین مردم و سپس خدشه‌دار شدن آبرو و عزت امت شریف و ایران عزیز در عرصه‌ی بین المللی خواهد بود. پر واضح است سکوت در برابر این بی‌اخلاقی‌ها که مصداق بارز حرام سیاسی محسوب می‌شود، به هیچ عنوان شایسته‌ی آزادگان سیاسی نیست. بسیج دانشجویی دانشگاه شریف در صورت برخورد با چنین مواردی، بر اساس تکلیف سیاسی خود به آن‌ها واکنش نشان خواهد داد و عملکرد کاندیدا‌ها را در طول رقابت انتخاباتی پیش‌رو زیر ذره‌بین خواهد داشت.

۲- حرکت به سوی تحقق دولت اسلامی

انقلاب اسلامی مردم ایران اکنون در مرحله تحقق دولت اسلامی قرار گرفته است. دولتی که شاخصه‌های اصلی آن جلب رضای الهی، کار برای مردم و زمینه‌سازی ظهور محسوب می‌شود. باید فردی به واسطه آرای مردم در جایگاه #خادم_جمهور قرار گیرد، که در مسیر تحقق مبانی انقلاب یعنی عدالت طلبی، آزادی خواهی، پرهیز از اشرافی‌گری، حمایت از مستضعفان جهان و استکبار ستیزی حرکت کند و پیشرفت ایران اسلامی را رقم زند.

رئیس جمهور شایسته باید با تکیه بر تجربه، طرح، برنامه و نقشه کلانی برای مدیریت کشور داشته باشد و در برنامه‌های جزیره جزیره و رتق و فتق امور روزمره درجا نزند و نیز همچنان زی‌مردمی را که در شخص شهید جمهور جلوه‌گر بود در شئون مختلف حفظ کند. این امر شامل حضور در میان مردم، پاسخگویی و احترام به افکار عمومی، مطالبه‌گری نخبگان و جنبش‌های مردمی و دانشجویی می‌شود، اما متوقف بر آن نیست و به طور کلی رویکرد دولت رئیس جمهور نهم باید حل مشکلات و پیشبرد کشور به دست مردم باشد. دولت باید در همه‌ی زمینه‌ها از جمله مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی امور را به مردم بسپارد و خود نقش هدایتگر و نظارت کننده را بر عهده بگیرد. دوران حاکمیت پشت درب‌های بسته و صندلی‌های طلایی به اتمام رسیده و باید آرمان مردم سالاری دینی با توجه به آیه شریفه «لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ» بیش از پیش دنبال شود. تاریخ پرافتخار انقلاب اسلامی نمایانگر این موضوع است که هرکجا مردم وارد شدند پیروز شدیم و هرکجا مردم را کنار گذاشته‌ایم شکست خوردیم. تجربه‌های ارزنده‌ای از این امر در دولت رییس جمهور شهید وجود دارد و اکنون، ادامه و تکمیل این مسیر برعهده منتخب بعدی قرار دارد.

لازم است داوطلبین از تجربه دهه گذشته عبرت گیرند و به هیچ وجه اقتصاد کشور را به تحریم‌ها گره نزنند و کشور را معطل تصمیم دیگران نکنند، بلکه با اتکا به ظرفیت و توانایی داخلی، تفکر ارتجاعی «ایرانی لیاقت لولهنگ‌سازی هم ندارد» را از سر بیرون کنند و مسیر جهش تولید و کاهش وابستگی به نفت را که اثر مهمی در حفظ بالندگی و استقلال کشور دارد، با جدیت در پیش بگیرد. خلاصه کردن جهان در چند کشور غربی، هزینه و زمان زیادی از کشور ما گرفته و رجوع به این مسیر، مصداق بارز بازگشت به عقب می‌باشد.

رئیس جمهور آینده باید برای نقش ایران در نظم نوین جهانی برنامه داشته باشد و نقش شرق و غرب در این برنامه و سیاست کشور در تعامل با آن‌ها را بر اساس اصل غیر قابل مذاکره‌ی استقلال مشخص کند.

۳- توجه به نقش جمهوری اسلامی ایران در نظم نوین جهانی

با مرور وقایع سال‌های گذشته می‌توان اذعان داشت که جهان با سرعتی بیش از پیش در حال تغییر است. به لطف حرکت تمدنی ملت ایران به رهبری امام خمینی (ره) و برافراشتن علم استکبار ستیزی در جهان دو قطبی آن روز و اکنون نیز با قرارگرفتن تک قطبی استکباری آمریکا در سراشیبی افول، جهان در لبه تاریخی تغییر آرایش قرار گرفته و باید این مسیر به ساخت جامعه و تمدن توحیدی در جهان منجر شود.

محور مقاومت، که ثمره پر‌برکت انقلاب اسلامی مردم ایران به شمار می‌رود، بازوی بسیار مهمی در حرکت دادن جهان به سمت این هدف مقدس است. چه خون‌های مقدسی بر زمین ریخته شده و چه جان‌های پاکی در این مسیر فدا شده تا امروزه محور مقاومت و جمهوری اسلامی به عنوان مرکزیت آن، از مهم‌ترین نقش‌آفرینان عرصه بین المللی به حساب بیایند. در این میان، چرخش برخی قدرت‌های نوظهور و در حال توسعه از غرب به شرق، تکمیل‌کننده روند خروج از تک‌قطبی استکباری است و ما باید ضمن پایبندی به استقلال و آزادگی حقیقی، نسبت صحیح خود را با این مسئله بیابیم و رقم‌زننده نظم نوین توحیدی در جهان باشیم.

این بیانیه، اولین اقدام بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم است و همانطور که اشاره شد عملکرد کاندیدا‌ها بر اساس سه رکن مطرح‌شده #زیر_ذره‌بین قرار خواهد گرفت و چنانچه عبور از خط قرمز توسط هر یک از افراد محرز شود، بدون هرگونه ملاحظه‌ای در برابر دیدگان مردم قرار داده خواهد شد تا به لطف الهی فرد اصلح برای نشستن بر کرسی خدمت، توسط قوه متفکر ملت شریف ایران انتخاب گردد.



منبع

برچسب ها :

ناموجود