قفل شدن ساخت و ساز در تهران در یک دهه گذشته

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کلانشهری چون تهران با توجه به نیاز شهروندان به مسکن و ضرورت نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد، سالانه به حدود 150 هزار واحد مسکونی جدید احتیاج دارد که در حدود 10 سال گذشته با توجه به رکود و قفل شدن ساخت و ساز به‌طور میانگین سالانه تنها برای 65

کد خبر : 24645
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۷:۰۹
قفل شدن ساخت و ساز در تهران در یک دهه گذشته


به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کلانشهری چون تهران با توجه به نیاز شهروندان به مسکن و ضرورت نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد، سالانه به حدود 150 هزار واحد مسکونی جدید احتیاج دارد که در حدود 10 سال گذشته با توجه به رکود و قفل شدن ساخت و ساز به‌طور میانگین سالانه تنها برای 65 هزار واحد مسکونی پروانه صادر شده است. همین امر سبب شده است سهم هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار تا 70 درصد افزایش یافته و بخشی از شهروندان مجبور به حاشیه‌نشینی شوند.

در برنامه تأمین مسکن تهران، اراضی و عرصه‌های بلااستفاده و ناکارآمد که بعضاً مکان‌های بی‌دفاع شهری بوده و محمل آسیب‌های مختلف به‌شمار می‌آمده‌اند، ضمن برخورداری از ارزش افزوده و تولید ثروت، به محدوده‌هایی برای حیات آتی و رو به توسعه شهر تبدیل می‌شوند.

برای نخستین بار در دوره اخیر مدیریت شهری ششم شهرداری تهران در راستای مسئولیت اجتماعی به حوزه مسکن وارد شده و در بدو امر توانست ظرفیت قابل توجهی را بسیج کند؛ به طوری که کلنگ احداث 200هزار واحد مسکونی با همکاری دولت بر زمین زده شد.

حمیدرضا صارمی؛ معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در رابطه با زمان بهره‌برداری از این پروژه‌ها به خبرنگار تسنیم گفت: بهره‌برداری اولین پروژه 18 ماه بعد خواهد بود.

معاون شهردار تهران با بیان اینکه اگر در طول زمان ساخت مانع خاصی به وجود نیاید، معمولاً باید بین 2 تا 3 سال این پروژه کامل شود، تصریح کرد: به دلیل شرایط کشور، معمولا فراز و فرودهای مالی، بخش دلار و منابع مالی بانک‌ها ممکن است اتفاقاتی رخ دهد که نتوان زمان چندان دقیقی را اعلام کرد اما تلاش بر این است با دقت و سرعت بالا کار انجام شود.

صارمی خاطرنشان کرد: در پروژه‌هایی که می‌خواهند 30 درصد از آنها را بفروشند باید تا پایان سال 1403 به 30 درصد برسند چرا که پس از رسیدن پروژه به 30 درصد می‌توانند برابر با قانون پیش فروش آپارتمان‌ها به فروش برسانند. لذا در این راستا سازنده‌ها تلاش خواهند کرد که پروژه‌ها را زودتر به 30 درصد برسانند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در همچنین درباره اهمیت تأمین سرانه‌های هفت‌گانه در پروژه احداث 200 هزار واحد مسکونی اعلام کرد: در خصوص احداث واحدهای مذکور آنچه که اهمیت دارد تأمین سرانه‌های هفت‌گانه است؛ زیرا معتقدیم بدون در نظر گرفتن سرانه‌های هفت‌گانه در واقع کار ناقص انجام خواهد شد و بعد از ساخت و ساز ساکنان با چالش‌های زیادی مواجه خواهند شد.

صارمی با تاکید بر اینکه در ساخت و سازها با آموزش و پرورش توافق نداریم، گفت: قانون مجلس شورای اسلامی صراحت دارد هر مجتمعی که بالای 200 واحد در آن ساخته می‌شود، الزام دارد که مدرسه نیز در آن محدوده ساخته شود. اساسا امکان ندارد پروانه‌ای را برای شهرداری، نهادها و بخش خصوصی صادر کنیم که بالای 200 واحد باشد و مدرسه برای آن درنظر گرفته نشود.

گفتنی است 200 هزار واحد مسکونی قرارگاه جهادی مسکن شهر تهران با رویکرد نوسازی بافت‌های فرسوده شهر تهران و استفاده از اراضی ناکارآمد با تامین خدمات لازم و اجرای شعار سال 1403 که جهش تولید(مسکن) با مشارکت مردمی است در هفته گذشته کلنگ‌زنی شد.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود