توجه به اقتصاد چرخشی در صنعت آب و فاضلاب
مدیرکل دفتر تجهیز منابع مالی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: بازچرخانی پساب با رویکرد اقتصاد چرخشی یکی از مهمترین رویکردهای صنعت آب و فاضلاب کشور برای حفظ منابع آبی است. به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید محمد تفضلی در حاشیه بیستمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ادامه داد:
مدیرکل دفتر تجهیز منابع مالی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: بازچرخانی پساب با رویکرد اقتصاد چرخشی یکی از مهمترین رویکردهای صنعت آب و فاضلاب کشور برای حفظ منابع آبی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید محمد تفضلی در حاشیه بیستمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ادامه داد: امروزه با توجه به افزایش بازارهای رقابتی، تنوع محصولات، تغییرات شرایط سیاسی و اقتصادی، تغییرات آب و هوایی، کاهش و آلودگی برخی از منابع طبیعی و… دانش اقتصاد، مرزهای خود را از اقتصاد خطی (تولید-توزیع- مصرف) فراتر گذاشته و به سمت اقتصاد چرخشی (تولید-مصرف-بازیافت) در حال حرکت است.
وی خاطرنشان کرد: در اقتصاد چرخشی علاوه بر هدف اصلی اقتصاد خطی، کاهش، بازیافت یا استفاده مجدد از ضایعات در فرآیند تولید، هدف آرمانی است و موضوع اقتصاد چرخشی در صنعت آب و فاضلاب با توجه به مشخصههای خاص آن (مصرف آب و تولید فاضلاب همزمان)، تأثیر مخرب فاضلاب بر محیط زیست، مشکلات کمبود آب به دلیل افزایش جمعیت، شدت رقابت مصرفکنندگان آب، کاهش سرانه منابع آبی کشور و خشکسالیهای مستمر بسیار اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه اقتصاد چرخشی (اقتصاد مدور) یکی از مباحث جدید اقتصادی است كه در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از متخصصان قرار گرفته است، گفت: فلسفه وجودی اقتصاد چرخشی استفاده بهینه از منابع محدود، کاهش ضایعات و استفاده مجدد از آنها در فرآیند تولید یا ساخت محصولات جانبی است و در واقع بر پایه ادبیات اقتصاد خطی در فرآیند تولید، هدف اصلی بنگاههای اقتصادی حداکثر سازی سود است، اما در اقتصاد چرخشی علاوه بر این هدف، مدیریت ضایعات نیز مورد توجه قرار میگیرد.
تفضلی افزود: توجه به اقتصاد چرخشی در صنعت آب و فاضلاب به دلیل مشخصههای ارتباط تنگاتنگ فرآیندها با محیط زیست (چرخه كوچك آب)، محدودیتهای منابع آبی پایدار، رشد جمعیت، ارتقای سطح عمومی بهداشت، کاهش کیفیت منابع آبی و زیست محیطی میتواند بسیار مورد توجه باشد.