تحولات اوکراین| تهدید بحران جدید در اروپا پس از پایان جنگ
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری “رویترز” گزارش داده است که پس از پایان درگیری نظامی در اوکراین، اروپا ممکن است با بحران اقتصادی جدیدی به دلیل کمبود نیروی کار مواجه شود. براساس دادههای منتشر شده، در حال حاضر بیش از 4 میلیون و 300 هزار پناهنده اوکراینی در کشورهای اروپایی زندگی میکنند که با
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری “رویترز” گزارش داده است که پس از پایان درگیری نظامی در اوکراین، اروپا ممکن است با بحران اقتصادی جدیدی به دلیل کمبود نیروی کار مواجه شود.
براساس دادههای منتشر شده، در حال حاضر بیش از 4 میلیون و 300 هزار پناهنده اوکراینی در کشورهای اروپایی زندگی میکنند که با پر کردن موقعیتهای شغلی خالی، کمبود نیروی کار در شرایط نرخ پایین بیکاری در اروپا را جبران کردهاند. با این حال، همانطور که این گزارش تأکید میکند، احتمال بازگشت این افراد به کشورشان پس از برقراری صلح بین کییف و مسکو وجود دارد. نویسندگان مقاله وضعیت جمعیتی در قاره اروپا را «بسیار پرخطر» توصیف کرده و معتقدند بازگشت اوکراینیها به کشورشان پس از حلوفصل درگیری میتواند وضعیت را وخیمتر کند.
بیشترین تعداد مهاجران اوکراینی در لهستان، جمهوری چک و اسلواکی زندگی میکنند. طبق این گزارش، بخشی از موفقیت اقتصادی این کشورها طی دو سال اخیر هم به دلیل استفاده از نیروی کار ارزان قیمت این مهاجران بوده است. در صورتی که بازگشت گسترده اوکراینیها به کشورشان آغاز شود، این موضوع میتواند تهدیدات جدی برای اقتصاد این کشورها ایجاد کند. کاهش نیروی کار میتواند منجر به افزایش تورم شود.
در اواسط ژانویه، کارین کنایسل، وزیر امور خارجه سابق اتریش هشدار داده بود که کشورهای اروپایی با تشدید بحران به دلیل پناهندگان اوکراینی که تمایلی به کار ندارند، مواجه هستند. به گفته وی، بسیاری از این افراد علاقهای به یافتن شغل ندارند و از سیستمهای حمایتی اروپا برای رفاه خود استفاده میکنند. این مسئله بار مالی مضاعف بر دوش دولتهای اروپایی است که البته به دلایل سیاسی صحبتی از این مشکل نمیشود.
چندی پیش نیز وزیر دفاع لهستان، وادسلاو کوسینیاک-کامیش، گفته بود که جامعه لهستان از درگیری در اوکراین خسته شده و از ادامه حضور پناهندگان اوکراینی ناراضی هستند. وی فاش کرده بود که این موضوع به دلیل مشاهده جوانان اوکراینی است که با خودروهای لوکس تردد کرده و در هتلهای گرانقیمت اقامت دارند، در حالیکه مردم لهستان زندگی سختی دارند.
این در حالی است که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین،در اوایل ژانویه، کشورهای غربی را به استثمار پناهندگان اوکراینی به عنوان نیروی کار ارزان متهم کرد. وی از این موضوع انتقاد کرد که در برخی کشورهای اروپایی از اوکراینیهای بیکار خواسته میشود تا به کشورشان بازگردند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و شصت و دومین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
بلینکن در سال 2022 بر ادامه جنگ اوکراین اصرار داشت
روزنامه “نیویورک تایمز” فاش کرده است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در اواخر سال 2022 بر ادامه درگیری در اوکراین اصرار جدی داشت. این روزنامه نوشت: «در اواخر سال 2022، مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، پیشنهاد کرد که از مشارکت اوکراین در مذاکرات صلح با مسکو حمایت شود. اما بلینکن بر ادامه عملیات نظامی تأکید داشته و مانع از این کار شد.»
همچنین در این گزارش یادآوری شده که بلینکن آغازگر اعمال تحریمها علیه روسیه بوده و سازماندهی ارسال تسلیحات به اوکراین را بر عهده داشته است، بهطوری که توانست نزدیک به 50 کشور را در این فرآیند درگیر کند. زیر خارجه آمریکا در طول درگیری نظامی، در مقابل مقاماتی که در پنتاگون محتاطتر بودند، همواره از ارسال کمکهای نظامی به اوکراین حمایت کرده و بر این کار اصرار داشت.
روزنامه “نیویورک تایمز” تأکید کرده است: «در واقع در طول جنگ بلینکن بیشتر به عنوان یک استراتژیست نظامی عمل کرد تا یک حافظ صلح.»
چند روز قبل آنتونی بلینکن در یک نشست خبری در وزارت خارجه آمریکا گفت که دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، تنها در صورت تمایل کییف، میتواند به توافق صلح در اوکراین دست یابد. به گفته وی، تمایل اوکراین برای پایان دادن به درگیری یکی از شروط اصلی برای دستیابی به توافق با روسیه است.
بلینکن خود به روابط تاریخی خاص روسیه و اوکراین اعتراف کرده است
چِی بوز، محقق و روزنامهنگار ایرلندی، در صفحه شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، اظهارات پیشین آنتونی بلینکن درباره روابط روسیه و اوکراین را یادآوری کرده و از عملکرد او انتقاد کرده است.
وی نوشت: «وزیر خارجه ایالات متحده چند سال پیش گفته بود ایالات متحده روابط تاریخی و فرهنگی خاص مسکو و کییف را درک میکند و دلیلی برای عدم حفظ این روابط وجود ندارد. ولی اکنون به لطف او و رئیس فاسد و مبتلا به زوال عقلش (جو بایدن)، یک میلیون اوکراینی در یک جنگ خانمان سوز کشته شدهاند.»
آنتونی بلینکن از 26 ژانویه 2021 به عنوان وزیر امور خارجه ایالات متحده فعالیت کرده و پیش از آن نیز طی سالهای 2013 تا 2017 در دولت باراک اوباما به عنوان معاون وزیر خارجه و معاون مشاور امنیت ملی رئیسجمهور خدمت کرده بود.
مقامات آمریکایی اذعان دارند که روسیه مناطق تحت کنترل را حفظ خواهد کرد
روزنامه “نیویورک تایمز” گزارش داده است که تعداد زیادی از مقامات آمریکایی بر این عقیده هستند که روسیه در روند حلوفصل درگیری اوکراین، مناطقی از خاک این کشور که به تصرف خود درآورده را حفظ خواهد کرد.
در این گزارش آمده است: «اکثر مقامات آمریکایی چه در دولت جو بایدن و چه در دولت آینده دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب، دستکم بهصورت خصوصی و غیرعلنی اذعان دارند که روسیه احتمالاً نیروهای خود را در حدود 20 درصد از خاک اوکراین که اکنون تحت کنترل خود دارد، حفظ خواهد کرد.»
در این رابطه، روزنامه انگلیسی “دیلی اکسپرس” نیز گزارش داد که روسیه در بلندمدت تنها پیروز در درگیری اوکراین خواهد بود. در این مقاله اعتراف شده: «واقعیت این است که درگیری اوکراین در بلندمدت تنها یک برنده خواهد داشت و آن روسیه است.»
این روزنامه تأکید کرده که کییف به سرعت در حال از دست دادن نیروهای نظامی و مناطق تحت کنترل خود است و به همین دلیل هم بهصورت علنی خواستار حلوفصل درگیری شده و از مواضع سرسختانه قبلی خود صرف نظر کرده است.
چند روز قبل داگلاس مکگرگور، مشاور پیشین رئیس پنتاگون و سرهنگ بازنشسته ارتش ایالات متحده نیز گفت که روسیه عملاً در درگیری اوکراین پیروز شده است و باید این حقیقت را پذیرفت.
رسانهها از اختلافات در دولت آلمان بر سر حمایت از اوکراین خبر دادند
روزنامه “بیلد” گزارش داد که نمایندگان احزاب سیاسی آلمان به شدت از احتمال ارائه کمک مالی 3 میلیارد یورویی به اوکراین انتقاد کردهاند.
بر اساس این گزارش، نمایندگانی از احزاب اتحادیه دموکرات مسیحی (CDU)، حزب دموکرات آزاد (FDP)، حزب سبزها و حزب حاکم سوسیال دموکرات آلمان (SPD) با تخصیص این بودجه برای کمک به اوکراین مخالفت کردهاند.
منتقدان بر این باورند که این بودجه باید برای نیازهای شهروندان آلمان هزینه شود. ماتیس میرش، نماینده بوندستاگ از حزب حاکم، در این رابطه گفت: «ما نمیتوانیم چیزی به اوکراین بدهیم که مجبور شویم آن را از حقوق بازنشستگان یا بودجه شهرداریهای خود کم کرده باشیم.»
یک روز قبل گزارش شده بود که آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، جلسه کابینه فدرال را در اعتراض به مخالفت اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، با تصویب بسته جدید کمک مالی برای اوکراین ترک کرده است.
اعتراف به ناکافی بودن سطح بسیج برای تامین نیروهای مسلح اوکراین
الکساندر سیرسکی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین اعتراف کرد که قانون بسیج عمومی در این کشور نیازهای ارتش در زمینه تامین نیروی انسانی را برآورده نمیکند.
وی در این رابطه به موارد انتقال نظامیان از وظایف مرتبط با نگهداری هواپیماها به نیروهای پیادهنظام اشاره کرده و گفت: «ما باید تعداد کافی نیرو در تیپهای مکانیزه داشته باشیم. متأسفانه قانون بسیج این نیاز را برآورده نکرده و ما با کمبود نیرو مواجه هستیم.»
فرمانده ارتش اوکراین افزود که به دلیل این کمبود، بخشهای لجستیکی و پشتیبانی کاهش یافتهاند. وی همچنین تأکید کرد که جلوگیری از موارد انتقال نیروهای غیرمناسب به پیادهنظام، وظیفه فرماندهی است.
افشای انتقال غیرقانونی بیش از 100 مرد اوکراینی به خارج از کشور
دفتر دادستان کل اوکراین اعلام کرده است که مقامات یک گروه سازمانیافته متشکل از 15 نفر که بیش از 100 مرد فراری از خدمت نظامی را به خارج از کشور منتقل کرده و از این طریق بیش از یک میلیون دلار کسب کرده بودند، را شناسایی کردند.
در بیانیه این نهاد آمده: «یک سازمان جنایتکار شناسایی شده که با ایجاد یک شبکه زیرزمینی، امکان فرار از قانون بسیج و خروج غیرقانونی مردان در سن سربازی به خارج از کشور را فراهم میکرد.»
براساس گزارشها، این گروه شامل یک وکیل، چند مدیر بنیادهای خیریه و کارکنان ادارات نظامی بودهاند. آنها در ازای دریافت مبالغ مشخصی، برای افراد مشمول خدمت نظامی اسناد لازم جهت خروج از کشور به عنوان داوطلب را تهیه میکردند.
طبق اطلاعات دفتر دادستان کل، از نوامبر 2022، اعضای این گروه بیش از 100 نفر از مردان مشمول خدمت نظامی را به خارج از کشور منتقل کردهاند و این عملیات بهعنوان کمک به نیروهای مسلح اوکراین معرفی شده است. در حال حاضر، دو عضو این گروه دستگیر شدهاند و شش نفر دیگر به اتهام ایجاد سازمان جنایی و انتقال غیرقانونی شهروندان به خارج از کشور متهم شدهاند.
احتمال توافق پوتین و ترامپ درباره بیطرفی نظامی اوکراین
تایبور گاژپار، معاون رئیس پارلمان ملی اسلواکی اعلام کرد که این کشور آماده حمایت از توافقاتی است که ممکن است بین ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، و دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، برای حلوفصل درگیری اوکراین حاصل شود. به گفته وی، این توافق احتمالاً بر بیطرفی نظامی اوکراین تکیه خواهد داشت.
این مقام پارلمانی که به مسکو سفر کرده، در گفتوگو با خبرگزاری “تاس” گفت: «دولت اسلواکی قطعاً از توافق احتمالی بین پوتین و ترامپ برای حل بحران، حمایت خواهد کرد و بعید نیست که این توافق بر اصل بیطرفی نظامی اوکراین متمرکز باشد تا بتواند طرف روسی را نیز راضی کند.»
گاژپار در این رابطه بر لزوم اتخاذ راهحلهایی که تضمین کننده امنیت هم روسیه و هم کشورهای اتحادیه اروپا باشند، تأکید کرده و این مسئله را ضروری دانست.
فیتسو: من خدمتگزار زلنسکی نیستم
روبرت فیتسو، نخستوزیر اسلواکی، تأکید کرد که قصد ندارد خدمتگزار ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، باشد و اعلام کرد که آماده است بر کمکهای مالی اتحادیه اروپا به رژیم کییف به دلیل مخالفت با ترانزیت گاز روسیه، وتو اعمال کند.
وی روز یکشنبه در صفحه فیسبوک خود نوشت: «رئیسجمهور زلنسکی فکر میکند همه باید خدمتگزار او باشند. اما در مورد من اینگونه نیست. روبرت فیتسو نخستوزیر اسلواکی است و باید در خدمت منافع مردم کشور خود باشد نه خدمتگزار اوکراین.»
به گفته فیتسو، عدم ملاقات زلنسکی با او در داووس نشان میدهد که وی قصد تغییر تصمیم خود درباره ترانزیت گاز را ندارد.
پیشتر در همین روز، تایبور گاژپار، معاون رئیس پارلمان اسلواکی هشدار داد که اقدامات زلنسکی در مورد عدم ترانزیت گاز میتواند به اتحادیه اروپا زیانی معادل 70 میلیارد یورو وارد کند. وی تأکید کرد که اسلواکی به اقدامات مخرب رئیسجمهور اوکراین از جمله کاهش یا توقف کمکهای بشردوستانه و مخالفت با تصمیمات اتحادیه اروپا درباره تأمین مالی کییف، واکنش مناسب نشان خواهد داد.
انتهای پیام/