افزایش نظارت و فرهنگ سازی؛ گام های جدید در مدیریت پسماند

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، یکی از چالش های شهر تهران در سال  های اخیر، مدیریت و جمع آوری پسماند است که با موجی از نارضایتی و انتقاد شهروندان همراه بوده است. این مسئله که به یکی از دغدغه‌های مهم مدیریت شهری تبدیل شده، در بسیاری از مواقع، از سوی مردم و کارشناسان به عنوان

کد خبر : 145495
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۸:۳۴
افزایش نظارت و فرهنگ سازی؛ گام های جدید در مدیریت پسماند


به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، یکی از چالش های شهر تهران در سال  های اخیر، مدیریت و جمع آوری پسماند است که با موجی از نارضایتی و انتقاد شهروندان همراه بوده است.

این مسئله که به یکی از دغدغه‌های مهم مدیریت شهری تبدیل شده، در بسیاری از مواقع، از سوی مردم و کارشناسان به عنوان یکی از نقاط ضعف عملکرد شهرداری در این دوره مطرح شده است.

در این راستا، اعضای شورای شهر تهران نیز بارها از ناکافی بودن اقدامات انجام شده در جهت بهبود وضعیت مدیریت پسماند سخن گفته‌اند و خواستار رویکردهای نوین و بهره‌گیری از تکنولوژی‌های جدید در این زمینه شده‌اند.

اقدام شاخصی در حوزه مدیریت پسماند تهران نداشتیم

احمد صادقی عضو شورای شهر تهران در این باره به خبرنگار تسنیم، گفت: در شورای شهر دورنمای بلندی نسبت به جمع آوری زباله داشتیم؛ توقع مان این بود که اتفاقات بزرگی در حوزه پسماند و جمع آوری زباله رخ دهد و روش های قدیمی یا آنچه در گذشته تکرار شده بود با نوآوری  و تکنولوژی های جدید جایگزین شود تا مردم نیز آن را حس کنند. 

صادقی با اشاره به اینکه در این دوره مدیریت شهری شاهد اقدام شاخصی به جز طرح « نوماند» در حوزه مدیریت پسماند نبودیم، اظهار کرد: در برخی مناطق و کلونی های شهری مانند بازار یا نقاطی که مراکز تجاری متعدد دارند، شهرداری مجبور است روزانه 3 الی 4 بار مخازن را تخلیه کند که این موضوع با استانداردهای جهانی تفاوت زیادی دارد و به طور حتم این وضعیت هم نیازمند طرح های جایگزین است.

سوده نجفی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در این باره به تسنیم، گفت: ملاک ما برای موفقیت شهرداری در بخش‌های مختلف میزان رضایت شهروندان است و بر اساس مشاهداتی که از سطح شهر داریم و یا انتقاداتی که شهروندان نسبت به وضعیت جمع‌آوری زباله دارند مشخص است که شهرداری در این زمینه موفق نبوده است.

وی تأکید کرد: یکی از علت‌های اصلی نارضایتی از عملکرد سازمان پسماند شهرداری تهران عدم ثبات مدیریتی در این سازمان است که از روزی که آقای زاکانی به‌عنوان شهردار تهران انتخاب شدند تا امروز این سازمان 4 مدیرعامل داشته است و این موضوع عدم ثبات مدیریتی در این سازمان بسیار مهم را نشان می‌دهد.

عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران گفت: هر کدام از این مدیران که به سازمان آمدند برنامه‌ای داشتند و پیگیر اجرای آن شدند و مدیر بعدی برنامه جدیدی برای سازمان در نظر گرفته است و همین موارد موجب آشفتگی در وضعیت سازمان مدیریت پسماند و به‌تبع آن در وضعیت جمع‌آوری زباله در سطح شهر شده است.

افزایش نظارت بر جمع‌آوری پسماند در تهران

البته انتقاد به عملکرد شهرداری تهران در حالی است که در ماه های اخیر وضعیت بهتری در شهر تهران حاکم شده و مدیرعامل جدید سازمان پسماند نیز از عزم شهرداری برای کاهش چالش های این حوزه خبر داده است. 

با این حال محسن قضاتلو؛ مدیرعامل سازمان پسماند شهر تهران از عزم شهرداری برای کاهش این مشکلات و نارضایتی ها خبر داد و اظهار کرد: ما سعی می‌کنیم نارضایتی‌هایی که شهروندان در تماس با سامانه 137 منتقل می‌کنند رصد کنیم؛ این امر باعث می‌شود با بررسی و علت‌یابی به صورت حضوری و سرزده در نقاط اعلام شده، مشکل را حل کنیم.  

وی با بیان اینکه تأکید شهردار تهران این است که هم نظارت را بیشتر و قوی‌تر و هم معضلات فعلی را برطرف کنیم، تصریح کرد: سعی داریم نقش مسئولان مناطق و نواحی را پررنگ تر کنیم و مشکلات پیمانکاران را کاهش دهیم این در حالی است که اجرای طرح‌های «نوماند» و تفکیک از مبداء را با ایجاد کمپین‌هایی در راستای فرهنگسازی این موضوعات بین اقشار مختلف جامعه در دستور کار داریم؛ در همین راستا مرکزی در منطقه 5 برای فرهنگسازی بین دانش‌آموزان فعالیت می‌کند و از ظرفیت‌های آموزش و پرورش، رسانه‌ها و صداوسیما نیز در امر فرهنگسازی استفاده خواهیم کرد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران با اشاره به اینکه اقدامات ابتدایی اجرای این کمپین با محوریت تفکیک از مبدأ و کاهش زباله آغاز شده است، خاطرنشان کرد: وقتی مخزن زباله تعبیه می‌کنیم یعنی برای شهروند امکانی را فراهم کرده‌ایم که هر وقت که خودش اراده کرد زباله را داخل مخزن قرار دهد در‌حالی که این رویه اشتباه است و بنابر این باید طرح “ساعت 9 شب” را دوباره راه‌اندازی کنیم.

قضاتلو اظهار کرد: ما قصد داریم در حوزه فرهنگ‌سازی بر موضوع “خروج زباله از منزل در ساعت 9 شب”، “تفکیک از مبدأ” و “نوماند” تمرکز بیشتری داشته باشیم البته فرهنگسازی در موارد مذکور نیاز به تداوم دارد که در همین راستا قرار است به صورت ریشه‌ای‌تر کار کنیم.

وی ادامه داد: روزانه حدود 3 بار جمع‌آوری زباله انجام می‌شود که عدد بسیار قابل توجهی است اما برخی اوقات مشاهده مخازن پر از زباله ممکن است به دلیل تراکم بالای جمعیت در یک محله یا منطقه باشد این در حالی است که افزایش تعداد مخازن نیز مشکلات خودش را دارد زیرا با اعتراض برخی شهروندان که در نزدیکی مخازن سکونت دارند، مواجه می‌شود با این حال اعلام کرده ایم گشت‌های سازمان وضعیت مخازن را رصد کنند تا در صورت نیاز نسبت به تخلیه آنها اقدام شود.  

طرح نوماند چیست؟ 

طرح  نوماند از سوی شهرداری تهران برای حذف زباله‌گردها و کمک به تفکیک پسماند در دستور کار قرار گرفته است؛ بر این اساس شهروندان تهرانی می‌توانند با نصب اپلیکیشن «شهرزاد» و مراجعه به بخش «نوماند»، درخواست خود را برای تحویل و فروش پسماندهای خشک ثبت و روز و ساعت مراجعه ناوگان دریافت پسماند را طبق زمان‌بندی دلخواه خود اعلام کنند.

نرم‌افزار نوماند این امکان را به شهروندان می دهد تا با اعلام مقادیر پسماند جمع آوری شده، زمان تحویل آنها را به خودروهای ویژه هماهنگ کنند. 

صدرزاده، مشاور معاون و دبیر کمیته فرهنگی و اطلاع‌رسانی معاونت خدمات شهری شهرداری تهران نیز به تازگی از آغاز فاز اجرایی این طرح خبر داد و گفت: خروج زباله از منزل در ساعت 9 شب یک الزام قدیمی در شهرداری تهران بوده است که در یک بازه زمانی نادیده گرفته شده است، این کمپین در راستای فرهنگ‌سازی و ترغیب شهروندان برای تفکیک زباله از مبدأ و خروج زباله رأس ساعت 9 شب، در سه‌ماهه پایانی سال اجرا خواهد شد.

به گزارش تسنیم، باید دید با تدبیر شهرداری تهران و عزمی که برای کاهش مشکلات حوزه پسماند در تهران جزم کرده، شاهد تحول چشمگیری در ماه های پایانی فعالیت این دوره مدیریت شهری خواهیم بود یا خیر. 

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود