اجرای ۴۰ هزار کیلومتر فیبر نوری بعنوان زیرساخت شبکه ملی اطلاعات
۴۰ هزار کیلومتر فیبر نوری بعنوان زیرساخت اساسی و پایه اولیه شبکه ملی اطلاعات به همت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) در کشور اجرا شده است. مدیرعامل هلدینگ فناوری اطلاعات و ارتباطات قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) در مصاحبه با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه، طرحهای کلان متعددی را در زیرساخت
۴۰ هزار کیلومتر فیبر نوری بعنوان زیرساخت اساسی و پایه اولیه شبکه ملی اطلاعات به همت قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) در کشور اجرا شده است.
مدیرعامل هلدینگ فناوری اطلاعات و ارتباطات قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) در مصاحبه با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه، طرحهای کلان متعددی را در زیرساخت اجرا کردهایم، گفت: از جمله طرحهای کلیدی دیگری که انجام شده، طرح افزایش ظرفیت شبکه انتقال داده کشور، از سه ترابیت بر ثانیه به بیش از ۴۵ ترابیت بر ثانیه، توسط این مجموعه انجام شده است.
سجاد زارعی با اشاره به عملیاتی شدن این طرح قبل از شیوع کرونا افزود: اگر این طرح راه اندازی نمیشد عملا زیرساخت هیچ کدام از کسب و کارهای اینترنتی و شبکههای آموزشی مثل شاد در زمان شیوع کرونا امکان پذیر نبود بنابراین راه اندازی طرح افزایش ظرفیت شبکه انتقال داده کشور موجب شد حجم وسیعی از بهره برداری از شبکهی داده در سطح کشور اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: ۷۰ تا ۸۰ درصد از ظرفیت شبکه انتقال، هم اکنون روی آن طرح کار میکند و پشتیبانی آن شبکه از طریق هلدینگ آی. سی. تی قرارگاه در دست اجراست.
مدیرعامل هلدینگ فناوری اطلاعات و ارتباطات قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) گفت: طرح دیگری که انجام شد، طرح ۲۰۵ لینک ماکرو ویو صدا و سیما بوده، که برای ایجاد دسترسی پایگاههای زمینی صدا و سیما در مناطق محروم و مناطق مرزی کشور بود که در توسعه شبکههای صدا و سیما این مناطق، بسیار اهمیت داشته است.
زارعی در خصوص طرحهای در دست احداث هم افزود: هم اکنون طرح احداث ایستگاههای زمینی سایتهای فضایی، پایگاه سلماس و چناران در دست احداث است.
وی بابیان اینکه طرحهای متعددی در حوزه سامانه کنترل و میترینگ پالایشگاهی در دست احداث داریم گفت: یکی از طرحهای بسیار ارزشمند و مهمی که هم اکنون در دست احداث است، پایگاهِ داده و دیتا سنتر اَبرِ دولت در مشهد است که یک دیتا سنتر فوق العاده پیشرفته و مدرن است.
زارعی افزود: همچنین طرحهای متعددی با شهرداری تهران در حوزه ایستگاههای شارژ اتوبوسهای برقی و در حوزه دوربینهای ثبت تخلفات راهنمایی و رانندگی در دست احداث است.
وی در خصوص همکاری این مجموعه با دانشگاهها مختلف کشور و شرکتهای دانش بنیان هم گفت: یکی از طرحهای اساسی و فوق العاده مهمی که در دست احداث است طرح مقاوم سازی و ایمن سازی تاسیسات گاز استان تهران در برابر زلزله است که به طرح اِسکادای گاز استان تهران معروف است.
زارعی افزود: طرحی دیگری که انجام شده، طرح دیسپاچینگ ملی گاز است که عملا مدیریت شبکه توزیع شبکه گاز کشور را در دست دارد.
وی ادامه داد: این طرحها تلفیقی از همکاری میان شرکت ملی گاز ایران، قرارگاه خاتم الانبیاء و دانشگاه علم وصنعت است.
مدیرعامل هلدینگ فناوری اطلاعات و ارتباطات قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) در خصوص تولید تجهیزات بومی هم گفت: زمانیکه این مجموعه توسعه ظرفیت شبکه انتقال را در دستور کار قرار داد، به واردات تجهیزات بسنده نکرد و از همان زمان از طریق تشکیل شرکتهای انتفاعی مشترک یا کنسرسیوم، اقدام به بومی سازی همان تجهیزات کرد.
زارعی افزود: امروز با مشارکت شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای خصوصی، همان تجهیزات شبکه انتقال، با همان سطح فناوری، بومی سازی شده و نخستین قرارداد بهره برداری از آن تجهیزات در دست انعقاد است و تا یک ماه آینده عملیاتی میشود.