ارمنستان در آستانه الحاق به اتحادیه اروپا؟
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دولت ارمنستان با پیشنویس قانونی که آغاز روند الحاق این کشور به اتحادیه اروپا را پیشبینی میکند، موافقت کرد. آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه ارمنستان و سخنران اصلی در این باره، اعلام کرد که این پیشنویس به عنوان یک طرح شهروندی به مجلس ملی ارائه شده و اکنون دولت
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دولت ارمنستان با پیشنویس قانونی که آغاز روند الحاق این کشور به اتحادیه اروپا را پیشبینی میکند، موافقت کرد.
آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه ارمنستان و سخنران اصلی در این باره، اعلام کرد که این پیشنویس به عنوان یک طرح شهروندی به مجلس ملی ارائه شده و اکنون دولت باید به طور رسمی موضع خود را در مورد آن اعلام کند.
میرزویان با اشاره به روابط پویا و رو به رشد ارمنستان و اتحادیه اروپا در سالهای اخیر، پیشنهاد کرد که دولت با این پیشنویس موافقت کند.
وی گفت: «اتحادیه اروپا در موارد مختلف از دموکراسی در ارمنستان حمایت کرده و همچنین برای تأمین امنیت ارمنستان ابراز تمایل و در عمل نیز مشارکت کرده است. اتحادیه اروپا همچنین آمادگی خود را برای کمک به تقویت اقتصاد ارمنستان اعلام کرده است. شما نیز اعلام کردهاید که ارمنستان آماده است تا حد امکان به اتحادیه اروپا نزدیک شود. ما نشانههایی از این تمایل را دیدهایم و با توجه به این شرایط، پیشنهاد میکنم که با این پیشنویس موافقت کنیم.»
در اکتبر 2023، نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان، در پارلمان اروپا اعلام کرد که ارمنستان آماده است تا حد امکان به اتحادیه اروپا نزدیک شود. چند ماه بعد، پاشینیان در ایروان گفت که نمیداند آیا اتحادیه اروپا آماده پذیرش ارمنستان به عنوان عضو کامل این سازمان هست یا خیر.
نخستوزیر ارمنستان امروز در نشست دولت تأکید کرد که تصویب این لایحه به معنای عضویت در اتحادیه اروپا نیست. به گفته وی، برای این منظور باید همهپرسی برگزار شود.
وی گفت: «بر اساس قانون اساسی ما، تصمیم برای پیوستن به اتحادیه اروپا یا هر سازمان فرا دولتی دیگری تنها از طریق همهپرسی قابل اتخاذ است؛ به عبارت دیگر، در هیچ شرایطی، ارمنستان نمیتواند عضو اتحادیه اروپا شود، مگر اینکه همهپرسی برگزار و اکثریت شرکتکنندگان در آن به این موضوع رأی مثبت دهند.»
به گفته پاشینیان، ارمنستان باید پیش از برگزاری همهپرسی، موضوع الحاق به اتحادیه اروپا را با این اتحادیه بررسی کند.
وی افزود: «پس از تصویب این قانون، ما باید با اتحادیه اروپا در مورد نقشه راهی که آنها و ما در نظر داریم، گفتگو کنیم و باید با یکدیگر نقشه راه را تدوین کنیم. من این را به این دلیل میگویم که به نظر من، تا قبل از آغاز مذاکرات برای تدوین نقشه راه، جمهوری ارمنستان هیچ اقدام دیگری نباید انجام دهد؛ و من این را برای این میگویم که انتظارات جامعه به درستی تنظیم شود.»
نویسندگان این لایحه، اعضای گروه «اروپا پرسش» هستند که مواضع غربگرایانه دارند. آنها برای ارائه این پیشنویس به مجلس ملی، 60 هزار امضا جمعآوری کردهاند، در حالی که 50 هزار امضا برای این منظور کافی بود.
انتهای پیام/