زورابیشویلی، غرب را به بی تفاوتی در قبال گرجستان متهم کرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «سالومه زورابیشویلی» رئیس‌جمهور فعلی گرجستان، از اروپا و آمریکا به دلیل عدم‌حمایت کافی از گرجستان انتقاد کرد. او در پارلمان اروپا با بیان اینکه «اروپایی‌ها دیر از خواب بیدار می‌شوند و دیر واکنش نشان می‌دهند»، گفت که متحدان غربی تفلیس اقدامات کافی برای حل بحران در گرجستان انجام نمی‌دهند.

کد خبر : 131426
تاریخ انتشار : جمعه ۳۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۱
زورابیشویلی، غرب را به بی تفاوتی در قبال گرجستان متهم کرد


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «سالومه زورابیشویلی» رئیس‌جمهور فعلی گرجستان، از اروپا و آمریکا به دلیل عدم‌حمایت کافی از گرجستان انتقاد کرد.

او در پارلمان اروپا با بیان اینکه «اروپایی‌ها دیر از خواب بیدار می‌شوند و دیر واکنش نشان می‌دهند»، گفت که متحدان غربی تفلیس اقدامات کافی برای حل بحران در گرجستان انجام نمی‌دهند. او وضعیت فعلی گرجستان را با وقایع سال 1921 زمانی که ارتش سرخ وارد تفلیس شد، مقایسه کرد.

زورابیشویلی با اشاره به اینکه «آنچه اتفاق افتاد، در حال تکرار شدن است و روسیه به خاطر دارد که هر کسی که تفلیس را به دست آورد، بر قفقاز مسلط خواهد شد»، از غرب خواست که اقدام کند.

او تأکید کرد: «اگر اروپا نمی‌تواند بر کشوری با 3.7 میلیون نفر جمعیت تأثیر بگذارد، چگونه می‌تواند انتظار رقابت با قدرت‌های بزرگ قرن 21 را داشته باشد؟»

به گفته زورابیشویلی، «اگر وقایع در گرجستان به‌موقع متوقف نشوند، پیامدهای آن نه‌تنها دامن‌گیر منطقه، بلکه فراتر از آن نیز خواهد شد. امنیت دریای سیاه، آسیا و همچنین آینده اروپایی ارمنستان در خطر است. این روند بسیار عمیق‌تر از مسئله دموکراسی یا انتخاب سیاسی در گرجستان است.»

زورابیشویلی مشخص نکرد که منتظر چه اقداماتی از سوی واشنگتن و بروکسل است. این در حالی است که آن‌ها در واکنش به قانون شفافیت نفوذ خارجی در گرجستان و سپس نتایج انتخابات پارلمانی و استفاده از خشونت علیه معترضان، تحریم‌هایی را علیه مقامات گرجی اعمال و برخی از برنامه‌های حمایت مالی را متوقف کرده‌اند.

زورابیشویلی با تأکید بر اینکه «ما به توجه سیاسی در بالاترین سطح نیاز داریم»، گفت: «مردم گرجستان باید بدانند که تنها نیستند و شما از آن‌ها حمایت می‌کنید.»

زورابیشویلی و نیروهای مخالف نتایج انتخابات پارلمانی در ماه اکتبر و همچنین انتخابات ریاست جمهوری هفته گذشته را به رسمیت نمی‌شناسند و مدعی هستند که در رأی‌گیری تقلب شده و با نفوذ روسیه همراه بوده است.

زورابیشویلی: همه‌چیز در گرجستان توسط یک نفر کنترل می‌شود

در حالی که «سازمان امنیت و همکاری اروپا» که بر انتخابات پارلمانی در گرجستان نظارت داشته، در حال آماده‌سازی برای انتشار گزارش نهایی خود درباره روند رأی‌گیری است، «سالومه زورابیشویلی»، رئیس‌جمهور فعلی گرجستان، در پارلمان اروپا اعلام کرد: «حزب رویای گرجستان به رهبری ایوانیشویلی، میلیاردر گرجی، از روش‌های مختلفی برای پیروزی در انتخابات استفاده کرده است، از جمله خرج کردن میلیون‌ها دلار، ارعاب، استفاده از منابع اداری، تبلیغات روسی. علاوه بر این، مبالغ هنگفتی پول سیاه استفاده شده است. در زمان انتخابات هیچ پلیسی وجود نداشت. من شخصاً شاهد خشونت در مناطق مختلف بودم.»

«سالومه زورابیشویلی» که ساکن فرانسه بود و سال‌ها پیش به عرصه سیاسی گرجستان بازگشت و با حمایت حزب «رویای گرجستان» به رهبری «بیدزینا ایوانیشویلی» در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد، امروز در پارلمان اروپا تأکید کرد که همه‌چیز در گرجستان توسط یک حزب و یک نفر کنترل می‌شود و آن یک نفر کشور را به سمت روسیه می‌برد.

این اظهارات زورابیشویلی در حالی مطرح می‌شود که او خود از پذیرش نتایج انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری اخیر در گرجستان خودداری کرده و مدعی تقلب در آن‌ها است.

اعتراضات در گرجستان و تحریم‌های اتحادیه اروپا

سه هفته است که تظاهرات گسترده‌ای در تفلیس در اعتراض به تصمیم دولت گرجستان برای تعلیق مذاکرات الحاق به اتحادیه اروپا تا سال 2028 برگزار می‌شود.

در جریان این اعتراضات، صدها معترض بازداشت و علیه بیش از 30 نفر، از جمله رهبران مخالفان، پرونده کیفری تشکیل شده است. شرکت‌کنندگان در تظاهرات و همچنین بسیاری از خبرنگاران از خشونت پلیس و استفاده بیش‌ازحد از زور علیه خود خبر داده‌اند.

در واکنش به تنش‌های داخلی در گرجستان که حدود یک سال است ادامه دارد، بروکسل در حال تلاش برای اعمال تحریم علیه مقامات گرجی است؛ اما اسلواکی و مجارستان با این پیشنهاد که شامل محدودیت‌های ویزا برای دارندگان گذرنامه‌های دیپلماتیک می‌شود و تقریباً همه مقامات دولتی و همچنین طرفداران آن‌ها را در بر می‌گیرد، مخالف هستند.

«کاخا کالادزه»، دبیر کل حزب حاکم «رویای گرجستان» و شهردار تفلیس، در واکنش به این موضوع گفت: «من با گذرنامه عادی سفر خواهم کرد.»

کالادزه با ابراز تعجب از این رفتار اتحادیه اروپا با آن‌ها گفت: «چرا و به چه دلیل سفر افراد دارای گذرنامه دیپلماتیک را محدود می‌کنند؟ چرا آن‌ها باید ما را تحریم کنند؟ به خاطر اینکه ما به آن‌ها اجازه نداده‌ایم جبهه دوم را در کشور ما باز کنند؟ به خاطر اینکه به تحریم‌های علیه روسیه نپیوسته‌ایم؟ ما با این کار به چه کسی آسیب رسانده‌ایم؟ به کشاورزان و کارگران عادی، به کسب‌وکارهای کوچک و متوسط؟ طبیعتاً اقتصاد ما فرو می‌پاشید. ما چنین تصمیمی نگرفته و از منافع مردم و کشور خود دفاع کرده‌ایم و اگر قرار است به خاطر این مجازات شویم، بفرمایید.»

این اظهارات نشان می‌دهد که گرجستان از تحریم‌های اتحادیه اروپا ناراضی است و آن‌ها را ناعادلانه می‌داند. با این حال، به نظر می‌رسد که اتحادیه اروپا در تلاش برای اعمال فشار بر گرجستان و وادار کردن این کشور به تغییر سیاست‌های خود است.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود