فینالیست ها آماده فتح قله های جهانی حفظ و قرائت قرآن
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم که از تاریخ 12 آذرماه در دو بخش بانوان و آقایان در مصلی امام خمینی (ره) تبریز آغاز شده بود، امروز پنجشنبه 29 آذرماه با برگزاری مراسم اختتامیه و معرفی نفرات برتر در بخش آقایان به پایان رسید. این رویداد بزرگ
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم که از تاریخ 12 آذرماه در دو بخش بانوان و آقایان در مصلی امام خمینی (ره) تبریز آغاز شده بود، امروز پنجشنبه 29 آذرماه با برگزاری مراسم اختتامیه و معرفی نفرات برتر در بخش آقایان به پایان رسید.
این رویداد بزرگ قرآنی که در فضایی معنوی و پرشور برگزار شد، همزمان با تجلیل از حافظان و قاریان برتر، فرصتی برای ترویج فرهنگ قرآن و عترت در جامعه فراهم آورد.
فینالیستها آماده حضور در مسابقات بینالمللی قرآن
در این دوره از مسابقات، قاریان و حافظان قرآن از سراسر کشور در رشتههای مختلف با یکدیگر به رقابت پرداختند و در نهایت برترینها شناخته شدند.
در رشته حفظ کل قرآن کریم، محمد مهدی رضایی از اصفهان به مقام اول دست یافت و پس از او سعید شاهرخی از کرمان و علی غلام آزاد از زنجان به ترتیب در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتند.
در رشته حفظ 20 جزء قرآن کریم، سید مهدی بنی هاشمی از اصفهان مقام نخست را کسب کرد و پس از او احمد برزگر از تهران و سید حسین مقدم سادات از آذربایجان شرقی به ترتیب دوم و سوم شدند.
در رشته تلاوت ترتیل قرآن کریم، مهدی فروغی از قم به عنوان نفر اول معرفی شد و مهدی شیروی از اصفهان و مهدی جوزی از قزوین به ترتیب در مقامهای دوم و سوم قرار گرفتند.
همچنین در رشته قرائت تحقیق قرآن کریم، سید جاسم موسوی فیه از خوزستان به مقام اول رسید و مسعود نوری و محسن قاسمی از تهران به ترتیب در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتند.
در بخش ویژه حفظ کل زیر 18 سال، امیرهادی بایرامی از اردبیل مقام نخست را به دست آورد و در رشته قرائت تحقیق زیر 18 سال، محمدامین کهن مهرآباد از خراسان رضوی به عنوان نفر اول شناخته شد.
شعار این دوره از مسابقات: قرآن، نقشه راه رسیدن به کمال با الگوی فاطمی
در مراسم اختتامیه حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، با اشاره به اهمیت این مسابقات و تأثیر آن در ترویج فرهنگ قرآنی گفت: ما هر ساله بر آنیم که مسابقات قرآن را در یک استان از سطح ملی به بهترین نحو برگزار کنیم و امسال نیز توفیق داشتیم که مسابقات بینالمللی قرآن را در محضر حضرت امام رضا (ع) برگزار کنیم و امیدواریم این مسابقات به خوبی برگزار شده باشد و بتوانیم از برکت و نورانیت حضرت بهرهمند شویم.
رئیس سازمان اوقاف همچنین افزود: خود را خادم قرآن میدانم و مجموعه سازمان اوقاف را نیز خادم قرآن میدانم و انشاءالله بتوانیم این وظیفه را هر ساله بهتر از گذشته انجام دهیم.
خاموشی در ادامه به شعار مسابقات امسال اشاره کرد و اظهار داشت: شعار انتخابی امسال «قرآن، نقشه راه رسیدن به کمال با الگوی فاطمی» با دقت و تفکر انتخاب شده است. دقت کنید که از زمان آدم تا به امروز شاید ده هزار سال عمر بشر گذشته باشد، اما خداوند متعال به پیامبر ما خطاب کرده است که تو آخرین پیامبری و به ما نیز فرمود آنچه که رسول من به شما میگوید بگیرید و آنچه که نهی میکند از آن خودداری کنید.
تواشیحهای آسمانی و تلاوتهای دلنشین
در این مراسم معنوی که به میزبانی تبریز و در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد، نه تنها برگزیدگان مسابقات سراسری قرآن کریم معرفی شدند، بلکه لحظات به یاد ماندنی و روحانی نیز در این رویداد ثبت شد که یاد و خاطره آن تا مدتها در ذهن حاضران باقی خواهد ماند.
یکی از نقاط عطف این مراسم، حضور 130 نوگل قرآنی بود که با تلاوت و اجرای تواشیح، فضای مراسم را به اوج زیبایی و معنویت رساندند. این نوگلان قرآنی که در قالب گروههای تواشیح حضور یافته بودند، به شکلی دلنشین و هماهنگ آواهای ملکوتی قرآن را طنینانداز کردند. صدای آسمانی و دلنواز آنان با تواشیحهای زیبا، فضای مصلای تبریز را به یک بهشت معنوی تبدیل کرد. هر یک از این نوگلهای قرآنی که به صورت گروهی در کنار یکدیگر به تلاوت و اجرای آیات قرآن و اذکار خوشصدا میپرداختند، همگان را در این مراسم معنوی به وجد آوردند و به شکلی ویژه با ندای روحانی خود، شوری تازه در دلهای حاضران ایجاد کردند.
در کنار این برنامههای روحانی، قاسم مقدمی، قاری بینالمللی کشور، با تلاوت آیات 1 تا 9 سوره مبارکه اسراء، لحظاتی بسیار تاثیرگذار و روحانی را رقم زد. قاسم مقدمی، با صدای دلنشین و تلاوتی بینظیر، آیات الهی را به گونهای تلاوت کرد که همه حاضران را در فضایی معنوی فرو برد. تلاوت این آیات، که در آن پیامهایی از عظمت الهی و تاکید بر راهنماییهای قرآن بیان شده، فضای مراسم را به سوی کمال معنویت و نورانیت پیش برد. هر کلمه از آیات مبارکه اسراء که از زبان مقدمی جاری میشد، همچون نوری بر دلهای شنوندگان میتابید و آنها را به عمق معانی قرآن نزدیک میکرد.
این تلاوتهای پرشور و معنوی، در کنار اجرای تواشیح نوگلهای قرآنی، باعث شد تا اختتامیه چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم به لحظاتی خاص و بینظیر تبدیل شود. حضور این قاریان برجسته و نوگلان قرآنی در این مراسم، جلوهای از همبستگی و عشق به قرآن در میان نسلهای مختلف بود. این برنامهها بهویژه برای جوانان و نوجوانانی که در این مراسم حضور داشتند، پیامآور اهمیت قرآن در زندگی روزمره و نقش آن در تربیت دینی و اخلاقی افراد جامعه بود.
بیانیه پایانی هیئت داوران
در پایان مراسم عباس سلیمی، رئیس هیئت داوران، بیانیه پایانی این دوره از مسابقات را قرائت کرد. در این بیانیه آمده است: برگزاری چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، افتخاری بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران است و مایه مباهات سازمان اوقاف و امور خیریه محسوب میشود. این مسابقات نه تنها فرصتی برای تقویت همبستگی مسلمانان در سطح جهانی است، بلکه نشاندهنده استمرار حرکت فرهنگی قرآنی در کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
همچنین در بیانیه تأکید شده است: خداوند بزرگ را با تمام وجود سپاسگزاریم که به ما توفیق داد تا به موازات حضور و شرکت در این مسابقات با شکوه پیامهای بیدارکننده قرآن کریم را مبنی بر درک عمیق نقشهها و توطئههای استکبار جهانی به سرکردگی آمریکای متجاوز عدم اعتماد به دشمنان و سازمانهای مدعی حقوق بشر ضرورت دفاع از دین و مکتب و قرآن و استقلال و تمامیت ارضی این سرزمین مقدس حفظ وحدت اجتماعی و پرهیز از هر گونه تفرقه و پراکندگی با گوش جان شنیده و با برخورداری از بصیرتی قرآنی راه روشن اعتلای امت اسلام و سربلندی این کشور قرآنی را ادامه داده و با همدلی و وحدت در امتداد خط سرخ شهدای والامقام در مسیر مقاومت و ایستادگی در برابر ظالمین و متجاوزین گام برداشته و از سویدای دل به درگاه حضرت باریتعالی عرضه بداریم.
رئیس هیئت داوران در ادامه از مردم با ایمان تبریز، سازمانها و نهادهای دستاندرکار این دوره از مسابقات قدردانی کرد و گفت: تبریز، قهرمان دیار علما، شهداء و ادبا، با میزبانی شایسته این دوره از مسابقات، یک برگ زرین دیگر به افتخارات قرآنی خود افزود.
او همچنین با تأکید بر اهمیت قرآن کریم در شرایط حساس کنونی جهان، از همه مسلمانان خواست تا با تکیه بر تعالیم قرآن و عمل به آیات آن، راه رستگاری و پیروزی را ادامه دهند و با وحدت و همدلی در برابر چالشها ایستادگی کنند.
در پایان بیانیه، هیئت داوران ضمن تشکر از تمامی شرکتکنندگان و خانوادههای آنان، بر لزوم درک عمیق مفاهیم قرآن و عمل به دستورات آن تأکید کردند و از ملت ایران خواستند تا با همبستگی و ایمان به قرآن، راه تعالی و سربلندی امت اسلامی را ادامه دهند.
اختتامیه این دوره از مسابقات نه تنها محفل معرفی برترینهای قرآن کریم بود، بلکه فرصتی بود برای تجدید بیعت با قرآن و ارزشهای معنوی آن، و لحظاتی از انس و الفت با کلام خداوند که در دلهای همه حاضران اثر گذاشت.
انتهای پیام/