مسئولان از پیشرفتهای علمی پشتیبانی کنند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا رهایی در مراسم افتتاحیه سی و دومین کنفرانس مهندسی برق ایران برگزاری این کنفرانس را مهم و اثرگذار توصیف کرد و گفت: برگزاری چنین رویدادهایی فرصت مغتنم برای دوستانی است که در حوزههای مختلف اعم از انرژی، مدیریت انرژی و نحوه بهره برداری بهینه از مصرف آن تجربه
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا رهایی در مراسم افتتاحیه سی و دومین کنفرانس مهندسی برق ایران برگزاری این کنفرانس را مهم و اثرگذار توصیف کرد و گفت: برگزاری چنین رویدادهایی فرصت مغتنم برای دوستانی است که در حوزههای مختلف اعم از انرژی، مدیریت انرژی و نحوه بهره برداری بهینه از مصرف آن تجربه دارند و میتواند این تجربیات را ارائه دهند تا تبادل نظرهای خوبی از نظر علمی روی یافتههای مختلف انجام بگیرد.
وی در ادامه تصریح کرد: از طرف دیگر برگزاری کنفرانس فوق میتواند زمینه آشنایی دانشجویان که افراد باهوش و علاقمند هستند را با تجربهها و یافتههای علمی فراهم کند تا ضمن اینکه زمینه تمرین علمی برای مدیریت رویدادها را فراهم کنند بلکه خودشان نیز در آینده منشا این گونه اتفاقات باشند.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: موارد و مسائلی که در بحث برق، الکترونیک، انرژی، میکروالکترونیک، مخابرات، موبایل و … مطرح میشوند امروزه جز مسائل مهم کشور هستند و برخی موضوعاتی که در جنب این موارد اتفاق میافتد نظیر پیشرفتهای سریع در زمینه هوش مصنوعی، مباحث مرتبط با اینترنت اشیا، حملات سایبری، خدمات رباتیک، مباحث مربوط به دیتا و انتقال اطلاعات امروز به عنوان مباحث بزرگ کشور به شمار میروند.
رهایی تصریح کرد: تصور من بر این است که امروزه در مراکز علمی و دانشکدههای برق ما در سطح کشور فعالیتهای مهمی و تحقیقات گستردهای صورت میگیرد که میتواند منجر به تولیدات علمی باشد؛ بنابراین این نوع فعالیتها پایهای برای کشور به شمار میرود. بر این اساس مسئولان کشور باید از چنین حرکتهایی استقبال و پشتیبانی کنند. اگر از نتایج این فعالیتها به خوبی استفاده شود، تحولاتی که باید اتفاق خواهد افتاد.
وی یادآور شد: متاسفانه در برخی زمینهها اعم از انرژی کم توجهیهایی صورت میگیرد و بیش از ۴۴ سال از پیروزی انقلاب اعلام میکنیم در خرداد ماه برای کاهش مصرف برق باید یک سری برقها را قطع کنیم و جلوی تولیدات صنعتی را بگیریم. به نظر بنده این شرایط مطلوب نیست و باید در این خصوص باید چاره اندیشی شود که چرا علی رغم اینکه میبینند در کشور پیشرفتهای علمی خوبی صورت میگیرد چرا ما نباید از آن بهره برداری و پشتیبانی انجام دهیم.
رهایی همچنین تاکید کرد: ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر از سالهای ۸۸ که بحث ابریارانه ملی شکل گرفت توانست خدمات خوبی ارائه دهد. خوشبختانه این ابریارانه به روز شده است و امروز نیز به جز معاونت علمی در مجموعههای مخابراتی و … سرویس ارائه میدهد به نوعی برای حل مشکلات گره گشایی میکند.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: ما دو ماه گذشته در بخش حمل و نقل مشکلات جدی در ارتباط با ذخیره سازی و پردازش اطلاعات داشتیم که امروز به کمک سیستم ابریارانه سیمرغ تا حد زیادی این مشکل حل شد. اگر چه در این زمینهها نیز باید سرمایه گذاری از سوی مسئولان ادامه پیدا کند.