تهیه کننده “زمستان طولانی”:مهاجرت را نه نکوهش کردیم نه تحسین

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، فیلم مستند «زمستان طولانی» یکی از آثار حاضر در بخش نیمه بلند هجدهمین جشنواره سینما حقیقت است که روز چهارشنبه به نمایش درآمد. براساس اعلام دبیرخانه جشنواره، این فیلم مستند در بین آثار مورد پسند تماشاگران نیز بوده است. یاسر فریادرس تهیه‌کننده این فیلم مستند درباره «زمستان طولانی» توضیح

کد خبر : 127202
تاریخ انتشار : جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱
تهیه کننده “زمستان طولانی”:مهاجرت را نه نکوهش کردیم نه تحسین


به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، فیلم مستند «زمستان طولانی» یکی از آثار حاضر در بخش نیمه بلند هجدهمین جشنواره سینما حقیقت است که روز چهارشنبه به نمایش درآمد. براساس اعلام دبیرخانه جشنواره، این فیلم مستند در بین آثار مورد پسند تماشاگران نیز بوده است.

یاسر فریادرس تهیه‌کننده این فیلم مستند درباره «زمستان طولانی» توضیح داد و گفت: مستند «زمستان طولانی» درباره سرگذشت شخصی به نام قدمعلی مزدی است که به همراه همسرش، کلثوم و پسرش در یکی از روستاهای شمال کشور زندگی می‌کند، اما به دلیل شرایط سخت زندگی، پسرش قصد مهاجرت به روستا را دارد. این فیلم مستند ضمن روایت این ماجرا، سراغ خرده روایت‌های دیگری هم از زندگی آنان رفته است.

مستند , سینما , جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت , سینمای مستند ,

وی اضافه کرد: این فیلم مستند پروسه تولید طولانی داشت، چرا که دوست داشتیم با سوژه زندگی کنیم. تولید و پژوهش این فیلم مستند نزدیک به یک سال و نیم طول کشید و در 4 فصل تصویربرداری داشتیم.

فریادرس درباره دلیل نامگذاری این فیلم مستند توضیح داد: به دلیل ویژگی‌های خاص فصل زمستان در آن روستا و همچنین اتفاق دراماتیکی که در فصل زمستان برای این خانواده رخ می‌دهد و این فصل را برای آنان طولانی‌تر می‌کند‌، اسم فیلم را «زمستان طولانی» انتخاب کردیم.

او در پاسخ به این سوال که آیا در این مستند به دنبال نقد مهاجرت از روستا به شهر بوده یا خیر، گفت: در فیلم مستند زمستان طولانی، مسئله مهاجرت را نه نکوهش کردیم و نه تحسین؛ بلکه شرایط زندگی آنجا که افراد را مجبور به مهاجرت می‌کند را به تصویر کشیدیم. البته حرف اصلی ما صرفا مهاجرت از آن روستا به شهر نیست، بلکه می‌توان به صورت کلان‌تر به موضوع نگاه کرد و آنهم رفتن آدم‌ها از جایی است که به آن تعلق خاطر دارد. از سویی دیگر، در این مستند به اتفاقاتی پرداختیم که پس از مهاجرت روستاییان به شهر، برایشان رخ می‌دهد. به عبارت دیگر، هدف اصلی ما توصیف شرایط است و در زیر متن فیلم بر این نکته تاکید می‌کنیم که اگر افراد قصد چنین تصمیمی دارند، با آگاهی و تامل بیشتر تصمیم بگیرند.

وی درباره آشنایی با این سوژه توضیح داد: کارگردان فیلم، آقای حسن جعفری است؛ او اهل همان خطه از شمال کشور است و این سوژه را یکی از دوستان به او پیشنهاد می‌دهد و من هم به این گروه اضافه شدم. با توجه به اینکه این فیلم بیشتر سوژه محور است، عمده تحقیق و پژوهش ما در خلال کار شکل گرفت و میدانی بود. فکر می کنم زیست طولانی مدت ما با سوژه باعث شد خروجی خوبی داشته باشیم و اتفاقی را از دست ندهیم.

این مستندساز خاطرنشان کرد: شاید بتوان گفت که این فیلم مستند سوژه ملتهبی دارد و به همین دلیل از علاقه‌مندان به سینمای مستند درخواست دارم تا این فیلم را تماشا کنند. این مستند یک فیلم شخصیت‌نگار ساده نیست، بلکه سعی کردیم در بستر روایت‌ها یک حرف اساسی و مهم را مطرح کنیم. برای من شکل‌گیری درام در سینمای مستند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و به نظرم کمتر فیلم مشاهده‌گری را بتوان پیدا کرد که بدون لحظه دراماتیک شکل گرفته باشد. برهمین اساس معتقدم که این فیلم از نظر موضوعی، اجتماعی است.

مستند , سینما , جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت , سینمای مستند ,

تهیه‌کننده مستند «زمستان طولانی» درباره این دوره از جشنواره سینما حقیقت گفت: جشنواره امسال بسیار پربار است و فیلمسازان خوبی حضور دارند و فضا هم نسبت به سال گذشته پرشورتر است. شاید یکی از دلایل این اتفاق، به ثبات رسیدن برگزارکنندگان جشنواره است و خوشبختانه جشنواره «سینماحقیقت» به ثبات نسبی رسیده است.

فریادرس با اشاره به لزوم اکران مستند در سینما گفت: مخاطب مستند بیشتر مخاطبان تلویزیون هستند و بهترین جا برای دیده شدن مستند تلویزیون است. در این سال‌ها اتفاق مثبتی که رخ داده این است که بسیاری از مستندها متناسب مدیوم تلویزیون تولید می‌شوند. البته نباید از اکران‌های سینمایی آثار مستند غافل شد و پخش تلویزیونی آثار منافاتی با اکران آن‌ها ندارد. اکران های سینمایی باید به صورت گسترده اما در گروه‌های کوچک و مناطق مختلف در طول سال انجام شود؛ یعنی سالن های کوچکی که در برخی سینماها، اماکن فرهنگی و … ایجاد شده است، باید به آثار مستند و صحبت‌های مستندسازان اختصاص پیدا کنند. همچنین اکران‌های دانشجویی و گفتگوهای دانشجویی باید گسترش پیدا کنند.

وی ادامه داد: تمام این اتفاقات ملزم به آن است که مستندساز، مستند مساله‌مند بسازد و اینگونه آثار مخاطبان خودشان را در دانشگاه‌ها، سالن های سینمایی و مباحث سیاسی و اجتماعی پیدا می کنند.

براساس این گزارش، عوامل تولید مستند «زمستان طولانی» عبارتند از:

کارگردان: حسن جعفری، تهیه‌کننده: یاسر فریادرس، پژوهشگر: علی رمضانی پاجی، تصویربردار: یاسر طالبی و فرحبخش فریدنیا، صدابردار: حسن مهدوی، اصلاح رنگ: مرتضی اسماعیل‌آبادی، طراحی صدا: محمدحسین ابراهیمی و نویسنده گفتار متن: فرزانه فتحی.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود