تحولات اوکراین|کی یف گروه تماس برای پایان درگیری ایجاد کرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سرگئی نیکیفوروف، سخنگوی رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرد که کی‌یف ابتکار ایجاد گروه تماسی به منظور پایان دادن به درگیری نظامی با روسیه را به دست گرفته، البته ترکیب نهایی این گروه هنوز به طور کامل مشخص نشده است.  به گفته وی، کی‌یف در حال جمع‌آوری شرکای اصلی اروپایی خود است که

کد خبر : 125559
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۴
تحولات اوکراین|کی یف گروه تماس برای پایان درگیری ایجاد کرد


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سرگئی نیکیفوروف، سخنگوی رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرد که کی‌یف ابتکار ایجاد گروه تماسی به منظور پایان دادن به درگیری نظامی با روسیه را به دست گرفته، البته ترکیب نهایی این گروه هنوز به طور کامل مشخص نشده است. 

به گفته وی، کی‌یف در حال جمع‌آوری شرکای اصلی اروپایی خود است که می‌توانند همراه با واشنگتن بیشترین کمک را به این کشور ارائه دهند. قرار است در ترکیب این گروه کشورهایی حضور داشته باشند که دارای تسلیحات نظامی دوربرد هستند. این مقام دفتر زلنسکی گفت: «اوکراین قصد دارد نخستین نشست این گروه را در ماه دسامبر برگزار کند تا برای هماهنگی، ایجاد یک مواضع مشترک و تضمین این موضوع که در هر شرایطی قوی باقی بماند، چه در مذاکرات و چه در میدان جنگ، آمادگی داشته باشد.»

پیش‌تر در همان روز، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین نیز از ایجاد این گروه تماس خبر داده و پیشنهاد کرده بود که نمایندگانی از آلمان، لهستان، فرانسه و بریتانیا، و همچنین دانمارک به نمایندگی از شمال اروپا، در این گروه حضور داشته باشند.

همچنین روز دوشنبه رسانه‌های اوکراینی گزارش دادند که در نشست پاریس میان زلنسکی، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، و دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، موضوع متوقف کردن درگیری اوکراین مورد بحث قرار گرفته است. ظاهراً زلنسکی در آن نشست گفت که او بیش از هر کس دیگری در جهان خواهان پایان جنگ است. البته طبق این گزارش‌ها، زلنسکی نمی‌خواهد بدون دریافت تضمین‌های امنیتی، مانند عضویت در ناتو یا استقرار نیروهای غربی در اوکراین، به درگیری‌ها پایان دهد. 

همچنین گفته شده که زلنسکی در نشست پاریس پیشنهاد داده تا به جای توقف درگیری، کمک‌های بیشتری به اوکراین ارائه شود و این کشور رسماً به ائتلاف آتلانتیک شمالی دعوت شود. با این حال، این پیشنهادها مواضع ترامپ را تغییر نداده است.

روز گذشته دونالد ترامپ فاش کرد که زلنسکی تمایل خود برای “توافق” با روسیه را اعلام کرده. به عقیده ترامپ، ضروری است در اوکراین فوراً آتش‌بس برقرار شده و مذاکرات آغاز شود، در غیر این صورت، این بحران ممکن است گسترش یابد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به یک‌هزار و بیست و یکمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

ادعای زلنسکی درباره تمایل به حل دیپلماتیک بحران اوکراین 

خبرگزاری رویترز  گزارش داده است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکرای، اعلام کرد که به حل دیپلماتیک بحران علاقه‌مند است و ایده استقرار نیروهای اروپایی در خاک اوکراین را تا زمان پیوستن این کشور به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مطرح کرده است.

طبق اطلاعت این خبرگزاری، زلنسکی روز دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی به همراه با فریدریش مرتس، رهبر اپوزیسیون آلمان، گفت: «اوکراین بیشتر از هر کسی دیگری می‌خواهد که این جنگ پایان یابد. بدون شک، حل‌وفصل دیپلماتیک می‌تواند جان‌های بیشتری را نجات دهد. و ما به این سمت حرکت می‌کنیم.»

وی همچنین تأکید کرد که اوکراین برای پایان دادن به درگیری‌ها به تضمین‌های امنیتی، به‌ویژه عضویت در ناتو، نیاز دارد. زلنسکی افزود که نشست پاریس بر پایان درگیری‌ها متمرکز بود و این گفتگوها را «بسیار سازنده» توصیف کرد. وی همچنین از امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، برای سازماندهی این نشست و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، برای عزم راسخ در پایان عادلانه این بحران تشکر کرد.

مخالفت زلنسکی با بسیج جوانان 18 ساله اوکراینی در ازای تجهیزات نظامی

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین با پیشنهاد بسیج جوانان 18 ساله اوکراینی برای جبران کمبود تجهیزات نظامی مخالفت کرده است.

وی شب گذشته در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «رسانه‌ها درباره کاهش سن مشمولیت برای اوکراینی‌هایی که به جبهه اعزام می‌شوند، صحبت‌های زیادی می‌کنند. ما باید بر تجهیز یگان‌های موجود و آموزش نیروها برای استفاده از این تجهیزات تمرکز کنیم. ما نباید کمبود تجهیزات و آموزش را با استفاده از  سربازان جوان جبران کنیم.»

زلنسکی تاکید کرد که هدف باید حفظ هرچه بیشتر جان‌ها باشد، نه نگهداری سلاح‌ها در انبارها.

آمادگی آمریکا برای تجهیز نیروهای تازه‌وارد ارتش اوکراین در صورت کاهش سن مشمولیت

ایالات متحده و متحدانش اعلام کرده‌اند که در صورت کاهش سن مشمولیت در اوکراین، آماده ارائه تجهیزات و آموزش به نیروهای تازه‌وارد هستند. این موضوع را متیو میلر، رئیس بخش مطبوعاتی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری اعلام کرده و گفت: «در نهایت تصمیم درباره ترکیب نیروهای مسلح باید توسط خود اوکراینی‌ها گرفته شود. البته ما به‌وضوح اعلام کرده‌ایم که اگر اوکراین نیروهای اضافی برای مشارکت در مبارزه تأمین کند، ما و متحدانمان آماده تجهیز و آموزش این نیروها خواهیم بود.»

پیش‌تر، در اوایل دسامبر، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا ابراز عقیده کرد که برای پیروزی در درگیری، کی‌یف باید بسیج جوانان 18 ساله را اعلام کند. وی افزود که تصمیم درباره نحوه بسیج جوانان باید توسط دولت اوکراین گرفته شود. بلینکن همچنین تأکید کرد که متحدان اوکراین آماده ارائه آموزش‌های لازم به نیروها هستند.

نخست‌وزیر اسلواکی: روسیه از لحاظ نظامی شکست‌ناپذیر است

روبرت فیتسو، نخست‌وزیر اسلواکی، شب گذشته در مصاحبه‌ای اعلام کرد که روسیه از نظر نظامی شکست‌ناپذیر است و می‌تواند مناطق تحت کنترل خود در اوکراین را حفظ کند. وی گفت: «از  لحاظ نظامی، روسیه شکست‌ناپذیر است. اوکراین هرگز نمی‌تواند این درگیری را با روش‌های نظامی پیروز شود.»

فیتسو اضافه کرد که مشکل نیروهای مسلح اوکراین این است که ارتش روسیه در میدان نبرد پیروزی‌هایی زیادی کسب کرده و در حال پیشروی است.

نخست‌وزیر اسلواکی همچنین یادآور شد که دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا، بر بسیج جوانان 18 ساله اصرار دارد و اجازه استفاده از موشک‌های آمریکایی برای حمله به خاک روسیه را می‌دهد، در حالی که مارک روت، دبیرکل جدید ناتو اعلام کرده که مذاکراتی برای حل‌وفصل این درگیری انجام نخواهد شد.

وی افزود: «چه ارتباطی دارد که بایدن از بسیج جوانان 18 ساله صحبت می‌کند؟ کسانی که واقع‌بینانه به وضعیت اوکراین نگاه می‌کنند، می‌دانند که جوانان اوکراینی از رفتن به ارتش خودداری می‌کنند. واحدهای ویژه‌ای در اوکراین وجود دارند که آن‌ها را در رستوران‌ها شکار کرده و به ارتش می‌برند. این راه‌حل مشکل نیست.»

برنامه ماکرون برای اعزام نیرو به اوکراین پیش از مراسم تحلیف ترامپ

فلوریان فیلیپو، رهبر حزب «میهن‌پرستان»، اعلام کرد که ظاهراً ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، و امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، برنامه‌ریزی کرده‌اند تا اعزام نیروهای فرانسوی به اوکراین را پیش از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، تسریع کنند. 

وی شب گذشته در صفحه شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «در شرایط بحرانی که توسط سیاستمداران جنگ‌طلب در سراسر جهان تا پیش از به قدرت رسیدن ترامپ ایجاد شده، ممکن است ماکرون و زلنسکی این روند را سرعت ببخشند و سربازان فرانسوی به اوکراین اعزام شوند.»

پیش‌تر، فیلیپو گفته بود که کایا کالاس، رئیس جدید دیپلماسی اتحادیه اروپا، با پیشنهاد اعزام نیرو به اوکراین، در واقع به دنبال «ریختن خون اروپایی‌ها» در راستای منافع الیگارش‌های جهانی است.

نامزد صدراعظمی آلمان: وضعیت اوکراین بحرانی شده است

فریدریش مرتس، نامزد صدراعظمی آلمان از اتحادیه دموکرات مسیحی و اتحادیه سوسیال مسیحی (CDU/CSU)، اعتراف کرد که وضعیت در خط مقدم درگیری برای اوکراین بحرانی شده است. وی شب گذشته در مصاحبه‌ای با روزنامه “بیلد” گفت: وضعیت برای کی‌یف بسیار بحرانی است، زیرا ارتش روسیه مواضع خود را در منطقه درگیری تثبیت کرده و همچنان در حال پیشروی است.

مرتس همچنین گفت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، قصد دارد با میانجیگری فرانسه، با روسیه تماس مستقیم برقرار کند تا بر روند اوضاع تاثیر بگذارد.

پیش‌تر در همان روز، مرتس که نامزد صدراعظمی آلمان و رهبر حزب CDU است، به کی‌یف سفر کرد. سفر او تنها یک هفته پس از سفر رسمی اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، به اوکراین انجام شد.

تلاش زلنسکی برای دریافت دعوت به ناتو پیش از تحلیف ترامپ 

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین اعتراف کرد که قصد دارد با جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی ایالات متحده، تماس بگیرد و موضوع دعوت سریع اوکراین به ناتو را مطرح کند.

وی در دیدار با فریدریش مرتس، نامزد صدراعظمی آلمان و رئیس اتحادیه دموکرات مسیحی در کی‌یف، گفت: «من قصد دارم به زودی با رئیس‌جمهور بایدن تماس بگیرم، اگر فرصتی برای گفتگو با من داشته باشد، و موضوع لزوم دعوت سریع از اوکراین برای پیوستن به ناتو را مطرح کنم، زیرا او همچنان رئیس‌جمهور ایالات متحده است و مواضع او بسیار تأثیرگذار  خواهد بود.»

زلنسکی تأکید کرد که کی‌یف به تضمین‌های امنیتی از طریق دعوت به ناتو نیاز دارد و این امر باید همین حالا انجام شود. او همچنین گفت که مذاکره در این خصوص با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، در حال حاضر «بی‌معنی» است، زیرا در این زمینه هنوز هیچ چیزی به ترامپ وابسته نیست.

این در حالی است که به عقیده مقامات کنگره آمریکا، این جو بایدن است که در روزهای آخر حضور خود در کاخ سفید نمی‌تواند برای آینده ایالات متحده تصمیم بگیرد.

در این رابطه،  ایلان ماسک، میلیاردر و سیاستمدار آمریکایی هم نسبت به اظهارات ولودیمیر زلنسکی درباره بی‌فایده بودن مذاکره با دونالد ترامپ در خصوص عضویت اوکراین در ناتو، واکنش نشان داد و شگفتی خود را در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) با استفاده از یک ایموجی تعجب در این رابطه ابراز کرد.

پیش‌تر، ترامپ اعلام کرده بود که در حال تدوین طرحی برای پایان دادن به درگیری اوکراین است. او تأکید کرده بود که زمان مذاکرات فرارسیده و حتی هشدار داد که کمک‌های نظامی به اوکراین در دولت آینده آمریکا کاهش خواهد یافت.

اعمال تحریم‌های جدید روادیدی آمریکا علیه 17 مقام روس

ایالات متحده آمریکا مجموعه‌ای از محدودیت‌های ویزایی علیه 17 مقام روسی به دلیل درگیری اوکراین اعمال کرد. در بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا در این باره آمده است: این تحریم‌ها طبق بخش 212 قانون مهاجرت و شهروندی آمریکا اعمال شده‌اند.

وزارت خارجه آمریکا نام افراد مشمول این فهرست را که از شهروندان روسیه هستند، فاش نکرده است.

پیش‌تر، فنلاند نیز از آمادگی خود برای گسترش تحریم‌ها علیه روسیه خبر داده بود. الینا والتونن، وزیر امور خارجه فنلاند، تأکید کرده بود که اتحادیه اروپا باید به‌طور مستمر تحریم‌های ضدروسی را سخت‌تر کند. همچنین، پیشتر نمایندگان پارلمان اروپا خواستار اعمال تحریم‌های بیشتر علیه روسیه شده و بر لزوم محدودیت در صنایع متالورژی، هسته‌ای، شیمیایی و بانکی تأکید کردند.

غرب جدی بودن پیام روسیه برای استقرار سامانه «اورِشنیک» در بلاروس را درک می‌کند

میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه معتقد است که غرب قطعاً پیام مرتبط با برنامه این کشور برای انتقال سامانه موشکی جدید «اورِشنیک» به خاک بلاروس را دریافت کرده است. به گفته وی، این پیام نه تنها توسط غرب دریافت شده، بلکه بسیار هم جدی گرفته شده است.

این دیپلمات روس روز دوشنبه گفت: «کشورهای غربی بدون تردید این پیام را شنیده‌اند، زیرا سیگنال ارسال‌ شده به دستور ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، از طریق آزمایش کاربردی این سامانه در وضعیت جنگی واقعی، بسیار روشن، پرمحتوا و گویا بود.»

چند روز قبل، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در یک کنفرانس خبری در دوحه قطر، یادآور شده بود که کارشناسان غربی در حال بررسی این مسئله هستند که در صورت استقرار سامانه موشکی «اورِشنیک» در خاک بلاروس، کدام پایگاه‌های نظامی کشورهای ناتو در شعاع تأثیر آن قرار می‌گیرند.

یکی از خبرنگاران اشاره کرد که طبق ارزیابی کارشناسان، در صورت استقرار این سامانه در بلاروس، کل اروپا و پایگاه‌های نظامی ناتو در خاورمیانه در شعاع تأثیر آن قرار خواهند گرفت. لاوروف پاسخ داد: «این برآوردها توسط کارشناسان ما انجام شده یا غربی‌ها؟ کارشناسان ما. خب، مطمئنم که غربی‌ها هم همین محاسبات را انجام می‌دهند.»

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود