عضو هیأت علمی پژوهشگاه تربیت‌بدنی به عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شد

به گزارش  گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، طرح پژوهشی خاتمه‌یافته توسط دکتر محمدحسین قربانی «مجری طرح و عضو هیأت علمی پژوهشگاه» با عنوان «ارائه الگوی بهره­‌برداری بهینه از سرمایه انسانی دانشی و مشاغل دانش‌­بنیان با رویکرد توسعه کسب و کار‌های ورزشی در استان تهران» به عنوان

کد خبر : 123149
تاریخ انتشار : جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۹
عضو هیأت علمی پژوهشگاه تربیت‌بدنی به عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شد


عضو هیأت علمی پژوهشگاه تربیت‌بدنی به عنوان پژوهشگربرترانتخاب شد

به گزارش  گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، طرح پژوهشی خاتمه‌یافته توسط دکتر محمدحسین قربانی «مجری طرح و عضو هیأت علمی پژوهشگاه» با عنوان «ارائه الگوی بهره­‌برداری بهینه از سرمایه انسانی دانشی و مشاغل دانش‌­بنیان با رویکرد توسعه کسب و کار‌های ورزشی در استان تهران» به عنوان طرح برگزیده این استان، انتخاب و معرفی شد.

بر همین اساس، در طی جلسه اخیر شورای پژوهشی اداره کل با حضور دکتر علی جوادی «رئیس اداره»، دکتر فریبا محمدی «سرپرست پژوهشگاه»، دکتر امیرحسین واعظی «رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های راهبردی وزارت ورزش و جوانان»، دکتر حسن کلاشلو «معاون مرکز»، معاونان اداره کل و اعضای شورا، از زحمات دکتر قربانی در اجرای این طرح، تقدیر و قدردانی شد.
لازم به ذکر است، این طرح در سال ۱۴۰۲ انجام و در آن، تعداد ۶۲ شغل دانش‌­بنیان ورزشی در استان تهران مورد شناسایی قرار گرفته و این مشاغل در ۱۰ طبقه شغلی دسته­‌بندی شده است. این طبقات شامل: مربی­گری، مشاوره رشد و استعدادیابی ورزشی، آموزش ورزش، رویداد‌های ورزشی، مهندسی ورزش، طب ورزش، نرم­‌افزار و فناوری ورزشی، مدیریت ورزشی، رسانه‌های ورزشی و تفریحات ورزشی می‌باشند.

همچنین از میان این ۶۲ شغل دانش‌بنیان، مشاغلی از جمله: ناشر ورزشی، متخصص توسعه فرهنگی ورزشی، روزنامه‌­نگار ورزشی، تحلیل‌گر و مفسر ورزشی، استاد و عضو هیأت علمی به عنوان پنج عنوان شغل دارای کمترین میزان ظرفیت برای اشتغال‌­زایی و مشاغلی شامل: مشاور تغذیه ورزشی، مشاور ارزیابی رشد کودکان، متخصص ورزشی امراض پا، فیزیوتراپ و مربی باشگاه ورزشی به عنوان پنج شغل دارای بالاترین ظرفیت اشتغال‌­زایی، مورد ارزیابی قرار گرفته­‌اند.

 
یافته‌­های این پژوهش نشان می‌دهد: زمینه­‌های مثبتی همچون: توانایی تربیت نیروی انسانی دانش‌محور، حمایت‌های نهادی، انگیزه دانش‌محوری و ظرفیت‌­های پایتخت به عنوان زمینه‌­ها و پیشران‌های مثبت در جهت توسعه مشاغل و کسب و کار‌های دانش­‌بنیان می‌­باشند. متأسفانه علی‌رغم وجود این پیشران‌ها، موانعی از جمله: ضعف در سیاست‌­های حمایتی، فضای کسب و کار نامناسب، شرایط مناسبت‌تر در خارج از کشور و خلاء‌های قانونی در مسیر توسعه مشاغل و کسب و کار‌های دانش‌­بنیان ورزشی وجود دارد.

براساس یافته‌­های این طرح، راهبرد‌های توسعه مشاغل و کسب و کار‌های دانش‌­بنیان ورزشی شامل هفت عامل: ارائه تسهیلات، حمایت از طریق صندوق‌­های نوآوری و شکوفایی، تشویق و ایجاد انگیزه، تربیت نیروی دانش‌محور، بازارسازی، وضع قوانین حمایتی و تقویت حرفه­‌ای و صنفی ارائه شده است. این یافته‌ها می­‌تواند به عنوان یک الگوی جامع و کاربردی جهت بهره‌­برداری بهینه از منابع انسانی دانشی و همچنین جهت توسعه مشاغل و کسب و کار‌های دانش‌­بنیان ورزشی مورد استفاده قرار گیرد.

علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر از طریق پست الکترونیکی به نشانی: ghorbani.moho@gmail.com با دکتر محمدحسین قربانی «مجری طرح و دانشیار پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی» در ارتباط باشند.



منبع

برچسب ها :

ناموجود