فخر ایران با سیمرغ به آسمان رسید/ جدیدترین ماهواره تصویربرداری با مشارکت دانشگاه و دانشبنیانها ساخته شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ماهواره مخابراتی «فخر ۱» ارتش به همراه بلوک انتقال مداری «سامان 1» توسط ماهوارهبر سیمرغ در مدار قرار گرفت.این ماهواره ساخت متخصصان صنایع الکترونیک وزارت دفاع است و در مدار ۴۱۰ کیلومتری قرار گرفت. ماهواره «فخر ۱» ارتش لحظاتی پیش نخستین سیگنال را به ایستگاههای زمینی ارسال کرد. زیر
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ماهواره مخابراتی «فخر ۱» ارتش به همراه بلوک انتقال مداری «سامان 1» توسط ماهوارهبر سیمرغ در مدار قرار گرفت.این ماهواره ساخت متخصصان صنایع الکترونیک وزارت دفاع است و در مدار ۴۱۰ کیلومتری قرار گرفت.
ماهواره «فخر ۱» ارتش لحظاتی پیش نخستین سیگنال را به ایستگاههای زمینی ارسال کرد.
زیر سامانههای به کار رفته شده در ماهواره فخر-۱ شامل رایانه مرکزی، مدیریت توان و انرژی، ارتباطات رادیویی، موقعیتیابی و ناوبری و تعیین کنترل وضعیت است که اغلب این تجهیزات توسط شرکتهای دانش بنیان داخلی در مقیاس نانو ماهوارهها برای اولین بار بومیسازی شدهاند.
ماهواره مخابراتی «فخر ۱» ارتش چه ویژگیهایی دارد؟
نانو ماهواره «فخر ۱» که صبح امروز به عنوان محموله جانبی به همراه بلوک انتقال مداری سامان ۱ و یک محموله تحقیقاتی دیگر توسط ماهواره بر سیمرغ به فضا پرتاب شد، به سفارش ارتش جمهوری اسلامی ایران توسط شرکت صاایران و با مشارکت دانشگاه صنعتی مالک اشتر طراحی، ساخته و پرتاب شده است. این ماهواره که به منظور پاسداشت خدمات دانشمند شهید محسن فخری زاده، به نام فخر ۱ نام گذاری شده است دارای ابعاد ۳ واحدی (۳U) بوده و جرم آن کمتر از ۱۰ کیلوگرم است. ماهواره «فخر ۱» با ماموریت اثبات فناوریهای کلیدی در منظومه ماهوارههای مکعبی و به عنوان محموله جانبی توسط پرتابگر سیمرغ با موفقیت به فضا پرتاب شده است. تثبیت فناوری پرتاب چندگانه توسط پرتابگر سیمرغ، هدف اولیه این ماموریت فضایی به شمار میرود.
زیرسامانههای کلیدی بکار رفته در ماهواره «فخر ۱» شامل، رایانه مرکزی، انرژی و مدیریت توان، ارتباطات رادیویی و دینامیک پرواز است که اغلب تجهیزات آنها در مقیاس نانو ماهواره ها توسط شرکت های دانش بنیان داخلی، بومی سازی شده و برای نخستین بار به فضا پرتاب میشوند.ارزیابی عملکرد زیرسامانههای یاد شده تحت شرایط اقلیم فضا، به منظور بررسی توانایی منظومه ماهوارههای مکعبی در اجرای ماموریت های فضایی تصویر برداری و پایش طیف الکترومغناطیسی، از اهداف ثانویه پرتاب ماهواره «فخر ۱» به شمار میرود.این ماهواره بعداز جدایش از ماهوارهبر دادههای تله متری راکه شامل اطلاعات زیر سامانهها و حسگرهای ماهواره است را ارسال کرد، این ماهواره همچنین در گذر اول فرمانهای ارسالی از ایستگاههای زمینی را به درستی دریافت و اجرا کرد. گفتنی است؛ دریافت دادههای تله متری ماهواره از ایستگاههای زمینی در گذر بعدی نشانگر تثبیت ماهواره در مدار است.