لزوم هدایت یارانه ۸۰ میلیارد دلاری انرژی به صنایع مولد
مدیر اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین گفت: سالانه ۸۰ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت میشود که اگر به صنایع مولد با ارزش افزوده بالا اختصاص یابد، تولید، اشتغال و توسعه کشور شتاب خواهد گرفت. علی محمودیان در مصاحبه با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما افزود: به عنوان نمونه در دو دهه گذشته، با سرمایه
مدیر اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین گفت: سالانه ۸۰ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت میشود که اگر به صنایع مولد با ارزش افزوده بالا اختصاص یابد، تولید، اشتغال و توسعه کشور شتاب خواهد گرفت.
علی محمودیان در مصاحبه با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما افزود: به عنوان نمونه در دو دهه گذشته، با سرمایه گذاری حدود ۴ میلیارد دلاری در حوزه گازسوز کردن خودروها، بیش از ۵۰ میلیارد دلار در سبد حمل و نقل صرفه جویی شد.
وی گفت: اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین به تازگی در حوزه صفحات خورشیدی و خدمات خودروهای برقی، برنامه ریزیهایی را با هماهنگی اتاق اصناف و وزارت صمت انجام داده و جزء سرفصلهایی است که در دستور کار قرار دارد.
محمودیان با بیان اینکه طبق گزارشهای منتشر شده، سالانه معادل ۸۰ میلیارد دلار یارانه به حوزه انرژی پرداخت میشود افزود: وقتی که این عدد را بررسی و با بودجه سالانه کشور مقایسه میکنیم، عدد قابل توجهی است که میتواند در حوزههای عمرانی، بهداشتی، آموزش و توسعه زیرساخت کمک شایانی کند.
مدیر اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین با انتقاد از سیاستگذاری نادرست در حوزه انژری در دههای گذشته گفت: راهبرد درستی را انتخاب نکردیم، انرژی را ارزان در اختیار بخشهای جامعه قرار دادیم و این ارزانی باعث هدر رفت انرژی شده است، به طوریکه سرانه مصرف انرژی در ایران ۵ برابر سرانه مصرف سایر کشورهاست و به همین میزان هم محیط زیست را آلوده میکنیم.
وی افزود: دلیل اصلی که خودروسازن کمتر به سمت تولید خودروهای گاز سوز میروند یا در تنظیم دمای واحدهای مسکونی دقت کمتری میشود قیمت پایین انرژی است.
محمودیان گفت: الگوبرداری از کشورهای پیشرفته و توسعه یافته، رفتن به سمت نگرش منجسم و داشتن تدبیر و اراده قوی، میتواند مشکل ناترازی برق را حل کند و واحدهای تولید را از تعطیلی نجات دهد.
محمودیان افزود: از آنجا که برنامه منجسمی برای توسعه صنعت وجود ندارد نخستین اتفاقی که بعد از کسری انژری میافتد قطع برق کارخانهها و صنایع کوچک است، غافل از اینکه قطع برق و به مرور زمان افزایش زمان قطعی برق، تبعات منفی برای کشور دارد.
مدیر اتحادیه کشوری سوختهای جایگزین با انتقاد از رقابت منفی در حوزه صنف و صنعت کشور گفت: در حال حاضر دروازههای صادراتی به روی همه تولیدکنندگان تقریبا نیمه بسته است، واحدهای تولیدی از جمله کسب و کارهای کوچک و متوسط (SME) مجبور هستند برای بقا، وارد رقابت شدید شوند و این رقابت ها، موجب شده فعالیت واحدهای تولیدی روز به روز ضعیفتر شود.
محمودیان گفت: اگر امروز در بخش صادرات ضعیف هستیم مقصر واحدهای تولیدی نیستند بلکه ریشههای اساسی دارد؛ یکی از آنها نرخ بازگشت ارز حاصل از صادرات است، تا زمانی که نرخ برگشت ارز حاصل از صادرات نیمایی باشد چالش برای صادر کننده است.