پاشینیان: به رسمیت شناختن قره باغ تنها راه نجات ارمنستان بود
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان، در جلسه بررسی لایحه بودجه سال 2025 در پارلمان این کشور، مسئله قرهباغ را با بارداری مقایسه کرد. پاشینیان که پیشتر در سال 2022 قرهباغ را بهعنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخته بود، گفت: «قرهباغ نه مستقل است، نه ارمنستان است و نه
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان، در جلسه بررسی لایحه بودجه سال 2025 در پارلمان این کشور، مسئله قرهباغ را با بارداری مقایسه کرد.
پاشینیان که پیشتر در سال 2022 قرهباغ را بهعنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخته بود، گفت: «قرهباغ نه مستقل است، نه ارمنستان است و نه آذربایجان. پس قرهباغ چیست؟»
او با اشاره به اینکه «9 ماه دیگر باید اتفاقی بیفتد»، افزود: «یا باید بچه به دنیا بیاید یا نباید به دنیا بیاید، که در این صورت با احتمال زیاد باعث مرگ حامل یا عواقبی از این قبیل میشود. یا باید با سزارین به دنیا بیاید یا بهطور طبیعی. یا باید زنده به دنیا بیاید یا مرده. یا باید پسر باشد یا دختر. اینکه ما این بارداری را 9 ماه دیگر طول دهیم، یک رویکرد پوچ و بیمعنی است».
«گغام مانوکیان» نماینده فراکسیون مخالف «هایستان» در پارلمان ارمنستان، در واکنش به این اظهارات پاشینیان گفت: «او فراموش کرد که در مورد یک اتفاق دیگر در رابطه با این 9 ماه صحبت کند، زمانی که با یک لگد میتوان به یک زن باردار ضربه زد و باعث سقط جنین شد، همانطور که نیکول پاشینیان این کار را کرد و باعث سقط و نابودی قرهباغ شد.»
این اظهارات مانوکیان نشاندهنده انتقاد شدید مخالفان از عملکرد پاشینیان در مسئله قرهباغ است. آنها معتقدند که پاشینیان با سیاستهای اشتباه خود باعث از دست رفتن قرهباغ شده است.
پاشینیان: سیاست من در مورد قرهباغ تنها گزینه ممکن بود
نخستوزیر ارمنستان در جلسه پارلمان این کشور با طرح این سؤال که «سیاست او در مورد قرهباغ تا چه اندازه درست یا غلط بوده است؟» گفت: «اگر من بار دیگر حل مسئله قرهباغ را به تعویق میانداختم، یا به قول خودم، بارداری شرطی را 9 ماه دیگر طولانیتر میکردم، آن سیاست را میشد اشتباه دانست.»
پاشینیان با دفاع از سیاست خود در به رسمیت شناختن قرهباغ بهعنوان بخشی از جمهوری آذربایجان، گفت: «این سیاست نه درست بود و نه غلط، بلکه تنها گزینه ممکن بود که به ما شانس حفظ کشور را میداد.»
او با یادآوری اظهارات دو سال پیش خود در پارلمان مبنی بر اینکه «اگر بتوانیم یک یا دو سال کشور خود را حفظ کنیم، به این معنا است که فرصتی واقعی برای داشتن کشور در صد سال آینده ایجاد کردهایم»، گفت: «اکنون پس از دو سال، من بهعنوان نخستوزیر ارمنستان در پارلمان حضور دارم و باید بگویم که در میانمدت، مشکل صدساله و استراتژیک ما حل شده است؛ اما نباید حتی برای یک لحظه هوشیاری خود را از دست بدهیم.»
«گغام مانوکیان» نماینده فراکسیون مخالف «هایستان» در پارلمان، در واکنش به این اظهارات پاشینیان، گفت: «کسی که همه چیز را به بنبست میکشاند، همه چیز را نابود میکند و همه چیز را سرنگون میکند، از قرهباغ گرفته تا نظام دولتی، امنیت کشور و ارتش، طبیعتاً باید سعی کند با توجیهات مختلف خود را تبرئه کند.»
پاشینیان: مسئله حفظ کشور ارمنستان حل شده است
با وجود اینکه پاشینیان معتقد است که مسئله حفظ کشور ارمنستان حل شده است، اما هشدار میدهد که باید با احتیاط از میان میدان مین عبور کرد و به جایی رسید که بتوان وجود ارمنستان را برای صد سال آینده تضمین کرد.
او در ادامه گفت: «من مطمئن هستم که این ما هستیم، این دولت و این پارلمان و این زمان، که این فرصت را خواهیم داشت که بگوییم ما وجود دولت ارمنستان را برای صد سال آینده تضمین کردیم.»
«گغام مانوکیان» در واکنش به این اظهارات پاشینیان گفت: «ما خسته شدهایم. این مرد هر روز با این تصور که خودش منجی است، چرندیات جدیدی تحویل مردم میدهد.»
نمایندگان مخالف با یادآوری اینکه پاشینیان در حالی از حفظ کشور ارمنستان صحبت میکند که همین الان جمهوری آذربایجان بخشهایی از خاک ارمنستان را اشغال کرده است، گفتند: «این به معنای آن است که دولت ارمنستان به خاطر او و سیاستهایش در معرض خطر است.»
پاشینیان: باید از ایدئولوژی «ملت-ارتش» دست کشید
نخستوزیر ارمنستان معتقد است که باید از ایدئولوژی «ملت-ارتش» دست کشید تا بتوان چالشهای جدید را مدیریت کرد.
او با بیان اینکه در شش و نیم سال گذشته این تصور برایش ایجاد شده که جهان، ارمنستان را بهعنوان «ملت قربانی» میشناسد که ادامه ایدئولوژی «ملت-ارتش» مطرحشده در دوران ریاست جمهوری «سرژ سرکیسیان» است، گفت: «اگر شما خود را بهعنوان ملت-ارتش معرفی کنید، بهطور اجتنابناپذیری ارتشهای دیگری را علیه خود ایجاد میکنید. ما زیاد در مورد اینکه باید ارتشی قدرتمند داشته باشیم صحبت میکنیم و این یک دستور کار درست است و ما باید به اجرای آن ادامه دهیم، اما باز هم میخواهم از خودمان بپرسیم که ما چقدر و از چه کسی میخواهیم ارتشی قدرتمند داشته باشیم؟ از چه کسی قدرتمندتر؟ از چند ارتش باید قدرتمندتر باشیم؟»
نمایندگان حزب جمهوریخواه به رهبری «سرژ سرکیسیان» در واکنش به این اظهارات پاشینیان گفتند: «هدف از ایدئولوژی ملت-ارتش این بود که با حمایت مردم، ارتشی ساخته شود که بتواند با تهدیدات مقابله کند.»
«تیگران آبراهامیان» دبیر فراکسیون «شرافت دارم» در مجلس ملی ارمنستان، با طرح این سؤال که «چرا پاشینیان در مورد اینکه چه کسی باعث ایجاد تصویر ملت قربانی شده است صحبت نمیکند؟» گفت: «چگونه شد که در کشوری که توسط همین سخنران (پاشینیان) اداره میشود، در سال 2020 جنگ ویرانگری رخ داد، هزاران نفر کشته شدند و سپس آذربایجان به مدت سه سال و در مراحل مختلف به ارمنستان حمله کرد که در نتیجه آن کشور ما سرزمینهایی را از دست داد؟ و در نهایت چه کسی باعث آذربایجانی شدن قرهباغ شد و سپس با سکوت خود باعث اشغال کامل آن شد؟»
این نماینده مخالف با عجیب دانستن اینکه پاشینیان پس از هفت سال تصدی سمت نخستوزیری هنوز نمیداند که ارمنستان باید از چه کشوری ارتشی قدرتمندتر داشته باشد و هنوز در جستجوی آن است، گفت: «این نشان میدهد که او هیچ درکی از امنیت ملی و تهدیدات پیش روی ارمنستان ندارد.»
پاشینیان: علت اصلی مهاجرت نه اجتماعی است و نه حقوقی
نخستوزیر ارمنستان، مسئله مهاجرت را نیز به روابط متشنج ارمنستان با کشورهای منطقه ارتباط داد و گفت: «علت اصلی مهاجرت نه اجتماعی است و نه حقوقی، بلکه 90 درصد به سیاستهای ارمنستان در منطقه مربوط میشود.»
او با تأکید بر اینکه «علت اول، دوم، سوم، چهارم، پنجم، ششم، هفتم، هشتم، نهم، دهم و یازدهم مهاجرت، روابط متشنج ما با کشورهای اطراف است»، گفت: «تا زمانی که ما با کشورهای همسایه خود روابط مسالمتآمیزی نداشته باشیم، نمیتوانیم مشکل مهاجرت را حل کنیم.»
این اظهارات پاشینیان نشان میدهد که او معتقد است سیاست خارجی نقش مهمی در حل مشکلات داخلی ارمنستان، از جمله مهاجرت، دارد.
او با تأکید بر لزوم بهبود روابط با کشورهای همسایه، بهطور تلویحی از مردم ارمنستان میخواهد که سیاستهای او را در این زمینه پذیرفته و از مخالفت با آن خودداری کنند.
انتهای پیام/