پساب استاندارد برای آبیاری فضای سبز تهران وجود ندارد
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهدی پیرهادی در دویست و هشتادمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اهمیت موضوع آب، به ویژه در شهر تهران، گفت: بارشها و نزولات آسمانی در تهران طی 50 سال گذشته کاهش یافته و به کمتر از 291 میلیمتر رسیده است؛ این موضوع هشدار جدی است و
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهدی پیرهادی در دویست و هشتادمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اهمیت موضوع آب، به ویژه در شهر تهران، گفت: بارشها و نزولات آسمانی در تهران طی 50 سال گذشته کاهش یافته و به کمتر از 291 میلیمتر رسیده است؛ این موضوع هشدار جدی است و باید برای آن چارهای اندیشیده شود.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر جلسات متعددی در کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران برگزار شده و در بودجه هر ساله، اعتبار قابل توجهی برای هوشمندسازی مصرف آب پیشبینی شده است. بهطوریکه در سال جاری بیش از سه هزار میلیارد تومان برای این منظور در نظر گرفته شده است، که نشاندهنده اهتمام جدی دوره ششم شورای شهر است.
پیرهادی با اشاره به اقدامات انجامشده توسط همکاران در شهرداری تهران، از جمله سازمان بوستانها، اظهار کرد: با وجود این، در برخی موارد شهرداری عقبمانده است و لایحه بازچرخانی آب پس از دو سال، دیروز به دست ما رسید.
وی افزود: در کوهستانها 134 میلیون مترمکعب آب در دسترس داریم که میتوانیم بخشی از آن را ذخیرهسازی و استفاده کنیم. همچنین 66 میلیون مترمکعب روانآب، 700 میلیون مترمکعب جریانهای انتقالی از سدها و 784 میلیون مترمکعب پساب برگشتی از تهران خارج میشود که رقم قابلتوجهی است. اگر وزارت نیرو تغذیه مصنوعی آبخوانهایی که با چالش روبهرو هستند را انجام ندهد، با مسئله فرونشست مواجه خواهیم شد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه رئیس شورا بارها این موضوعات را پیگیری کرده است، گفت: درخواست ما این است که آقای چمران، با توجه به جایگاه ملیاش، از وزارت نیرو بخواهد برای تغذیه آبخوانها اقدام کند.
وی افزود: میزان برداشت آب برای فضای سبز به دلیل حفر چاهها در اطراف تهران 24 میلیون مترمکعب کاهش یافته است. به این معنا که تغذیه درختان 24 میلیون مترمکعب کمتر شده است. میزان مصرف آب باید 225 میلیون مترمکعب باشد، در حالی که حداقل نیاز ما 185 میلیون مترمکعب است و اکنون در نهایت 156 میلیون مترمکعب آب مصرف میکنیم. اگر میبینیم درختان دچار تنش میشوند، به دلیل مصرف کمتر از میزان استاندارد آب است.
پیرهادی تأکید کرد: در این دوره تلاشهای زیادی برای حل مشکل آب انجام شده است؛ اما این مسئلهای نیست که بتوان تأخیر چند دههای را در چند سال جبران کرد.
وی با اشاره به استاندارد نبودن پساب در اختیار شهرداری گفت: استاندارد پساب شهری متفاوت است و بر اساس نشریه سازمان برنامه و بودجه، این پساب برای آبیاری فضای سبز مناسب نیست. وظیفه اصلی پیگیری این موضوع بر عهده وزارت نیرو و وزارت بهداشت است، هرچند شهرداری نیز میتواند اقدامات لازم را انجام دهد. از دستگاههای قضائی و این دو وزارتخانه میخواهم که موضوع را با جدیت پیگیری کنند.
به گزارش تسنیم، پرویز سروری نیز در این جلسه با بیان اینکه طرح «من شهردارم» یک طرح شاخص است که توانست جایزه بریکس را کسب کند، گفت: این جایزه نشان داد که مردم در تهران تصمیم میگیرند و ایدههای خود را برای اجرا در طرح «من شهردارم» ارائه میکنند. ایدههای مردم در بانک پروژهها ثبت و پروژهها اجرایی شده است که نشان میدهد مطالبات و اولویتهای مردم اصل اساسی است.
وی با اشاره به بازدید خود از منطقه 14 افزود: ائمه جماعت مساجد در این زمینه اطلاعرسانی میکنند و امیدواریم با تلاشهای صورتگرفته برای آسیبشناسی طرحها، شاهد بهبود اجرای آن باشیم.
سروری با بیان اینکه تراموا و اتوبوسهای بسته اول وارد تهران شدهاند، گفت: 150 دستگاه اتوبوس و هزار دستگاه تاکسی به گمرک رسیده و ایرادات نیز تا حدودی برطرف شده است و تهران میتواند به تدریج حمل و نقل عمومی را توسعه دهد. هزار و 200 دستگاه اتوبوس تولید داخلی و 2 هزار و 500 دستگاه وارداتی میتوانند ظرفیتی ایجاد کنند که حداقل استاندارد حمل و نقل عمومی برقرار شود. امیدواریم این هدایایی که مدیریت شهری تهیه میکند، برای مردم گرهگشایی کند و فاصله حرکت اتوبوسها و مترو کاهش یابد و تاکسیها نیز بتوانند حلقه اتصال از منزل تا ایستگاههای مترو را فراهم کنند.
انتهای پیام/