شیرین‌سازی گاز‌های ترش با نانوکاتالیست‌های پیشرفته ایرانی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، این شرکت با تولید نانوکاتالیست‌های پیشرفته از جمله نانوکاتالیست بازیافت گوگرد بر پایه آلومینای فعال، نانوکاتالیست اصلاح شده جاذب اکسیژن اضافی و بازیابی سولفور از مشتقات نفتی و میعانات گازی به اجرای فرآیند‌های صنعتی، از جمله شیرین‌سازی گاز‌های

کد خبر : 121183
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۷
شیرین‌سازی گاز‌های ترش با نانوکاتالیست‌های پیشرفته ایرانی


شیرین‌سازی گاز‌های ترش با نانوکاتالیست‌های پیشرفته ایرانی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، این شرکت با تولید نانوکاتالیست‌های پیشرفته از جمله نانوکاتالیست بازیافت گوگرد بر پایه آلومینای فعال، نانوکاتالیست اصلاح شده جاذب اکسیژن اضافی و بازیابی سولفور از مشتقات نفتی و میعانات گازی به اجرای فرآیند‌های صنعتی، از جمله شیرین‌سازی گاز‌های ترش در پالایشگاه‌های کشور کمک قابل توجهی کرده است.

شیرین سازی گاز‌های ترش، فرآیندی است که برای حذف ترکیبات گوگرددار از فرآورده‌های نفتی مانند سولفید هیدروژن [H ۲ S]از جریان‌های گاز طبیعی یا مایع انجام می‌شود. گاز ترش، گازی خورنده و قابل اشتعال است که برای انسان و حیوانات حتی در مقادیر کم بسیار سمی است و قرار گرفتن در معرض گاز ترش با غلظت‌های بیش از ۱۰۰۰ ppm کشنده است.

به منظور شیرین‌سازی گاز‌های ترش باید ترکیبات گوگرددار از فرآورده‌های نفتی حذف شود. حذف این ترکیبات خورنده، سبب ایجاد گاز شیرین می‌شود که با محیط زیست سازگارتر است. همچنین باعث کاهش هزینه‌های تولید خطوط لوله، تجهیزات مربوطه و هزینه‌های نصب و جلوگیری از خوردگی فلزات می‌شود.

یکی از روش‌های شیرین‌سازی، سوزاندن گوگرد است که اثرات زیست‌محیطی به همراه دارد، ولی بازیابی گوگرد از طریق نانوکاتالیست‌ها یکی از روش‌های جایگزین برای حذف این ترکیبات است.

شرکت سرامیک‌های صنعتی اردکان، تولیدکننده انواع نانوکاتالیست‌ها و نانوجاذب‌های پیشرفته، برای این منظور، نانوکاتالیست‌های بازیافت گوگرد بر پایه آلومینای فعال را تولید و به صنایع کشور ارائه نموده است. به طور مثال سه دسته مهم از نانوکاتالیست‌های این شرکت در پالایشگاه‌های ایلام، هاشمی‌نژاد، فاز‌های مختلف پارس جنوبی و پتروشیمی خارک مورد استفاده قرار گرفته و در برطرف کردن مشکل شیرین‌سازی گاز‌های ترش در پالایشگاه‌های کشور نقش قابل توجهی ایفا نموده است.

این نانومحصولات راهبردی به لحاظ ویژگی‌های منحصر به فردی که دارند، جایگزین بسیاری از محصولات قبلی وارداتی در صنایع مختلف است. نانوکاتالیست‌های بازیابی گوگرد در بخش کلاوس پالایشگاه‌های گاز، نانوکاتالیست‌های ریفرمینگ در صنایع فولادسازی، گاما آلومینای نانوساختار و آلفا آلومینای نانوساختار در صنایع سرامیک‌های صنعتی و مهندسی و اکتیو آلومینای نانوساختار، به عنوان نانوجاذب در صنایع هوای فشرده و کمپرسورسازی صنعتی کاربرد‌های فراوانی دارند.



منبع

برچسب ها :

ناموجود