«پوسیدگی مغز» کلمه برتر آکسفورد برای سال ۲۰۲۴
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طبق اعلام بخش مطبوعات دانشگاه آکسفورد که دیکشنری انگلیسی آکسفورد را منتشر میکند، واژه «پوسیدگی مغزی» (Brain rot) کلمه برتر سال ۲۰۲۴ معرفی شده است. به نقل از مطبوعات دانشگاه اکسفورد؛ پس از رای گیری عمومی که در آن بیش از ۳۷۰۰۰ نفر نظر خود را بیان کردند، ما
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طبق اعلام بخش مطبوعات دانشگاه آکسفورد که دیکشنری انگلیسی آکسفورد را منتشر میکند، واژه «پوسیدگی مغزی» (Brain rot) کلمه برتر سال ۲۰۲۴ معرفی شده است.
به نقل از مطبوعات دانشگاه اکسفورد؛ پس از رای گیری عمومی که در آن بیش از ۳۷۰۰۰ نفر نظر خود را بیان کردند، ما خوشحالیم که اعلام کنیم کلمه سال آکسفورد برای سال ۲۰۲۴ “پوسیدگی مغز” است.
کارشناسان زبان ما فهرست کوتاهی از شش کلمه ایجاد کردند تا منعکس کننده حالات و گفتگوهایی باشد که به شکل گیری سال گذشته کمک کرده است. پس از دو هفته رایگیری عمومی و گفتگوی گسترده، کارشناسان ما گرد هم آمدند تا نظرات مردم، نتایج رایگیری و دادههای زبان ما را بررسی کنند، قبل از اینکه “پوسیدگی مغز” را به عنوان کلمه قطعی سال ۲۰۲۴ اعلام کنند.
چرا «پوسیدگی مغز»؟
«پوسیدگی مغز» به عنوان «وخیم شدن فرضی وضعیت ذهنی یا فکری یک فرد، به ویژه در نتیجه مصرف بیش از حد مطالب (در حال حاضر به ویژه محتوای آنلاین) که به عنوان بیاهمیت یا بدون چالش در نظر گرفته میشود، تعریف میشود. همچنین: چیزی که به احتمال زیاد منجر به چنین وخامتی میشود.
کارشناسان ما متوجه شدند که «پوسیدگی مغز» در سال جاری به عنوان اصطلاحی که برای نشان دادن نگرانیها در مورد تأثیر مصرف بیش از حد محتوای آنلاین با کیفیت پایین، بهویژه در رسانههای اجتماعی استفاده میشود، اهمیت جدیدی پیدا کرد. این اصطلاح بین سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ در فرکانس استفاده ۲۳۰ درصد افزایش یافته است.
اولین استفاده ثبت شده از “پوسیدگی مغز” در سال ۱۸۵۴ در کتاب “والدن” اثر هنری دیوید ثورو یافت شد که تجربیات او از زندگی ساده در دنیای طبیعی را گزارش میکند. ثورو به عنوان بخشی از نتیجهگیریهای خود از تمایل جامعه به بیارزشکردن ایدههای پیچیده یا آنهایی که میتوان آنها را به روشهای متعدد به نفع ایدههای ساده تفسیر کرد، انتقاد میکند و این را نشاندهنده کاهش کلی تلاشهای ذهنی و فکری میداند: «در حالی که انگلستان تلاش میکند. برای درمان پوسیدگی سیب زمینی، آیا هیچ تلاشی برای درمان پوسیدگی مغز – که بسیار گستردهتر و کشندهتر است- انجام نمیشود؟
این اصطلاح در عصر دیجیتال به ویژه در ۱۲ ماه گذشته اهمیت جدیدی پیدا کرده است. در ابتدا در پلتفرم رسانههای اجتماعی – به ویژه در TikTok در میان جوامع Gen Z و Gen Alpha – “پوسیدگی مغزی” اکنون در میان نگرانیهای اجتماعی در مورد تأثیر منفی مصرف بیش از حد محتوای آنلاین، کاربرد گسترده تری مانند روزنامه نگاری جریان اصلی دارد.
در سال ۲۰۲۴، «پوسیدگی مغز» برای توصیف علت و معلول این مورد استفاده میشود، با اشاره به محتوای کمکیفیت و کم ارزش موجود در رسانههای اجتماعی و اینترنت، و همچنین تأثیر منفی بعدی که مصرف این نوع محتوا دارد. بر روی یک فرد یا جامعه تلقی میشود.
همچنین به طور خاص و مداوم در ارجاع به فرهنگ آنلاین استفاده شده است. این محتوا که اغلب به شیوهای طنزآمیز یا تحقیرآمیز توسط جوامع آنلاین استفاده میشود، به شدت با انواع خاصی از محتوا مرتبط است – از جمله سریال ویدیویی ویروسی Skibidi Toilet اثر آلکسی گراسیموف، خالق سازنده، توالتهای انساننما، و میمهای «فقط در اوهایو» که توسط کاربر ایجاد میشود. اشاره به حوادث عجیب و غریب در این ایالت این محتوا باعث ظهور «زبان پوسیدگی مغز» شده است – مانند «skibidi»، به معنای چیزی مزخرف، و «اوهایو»، به معنای چیزی شرمآور یا عجیب – که نشاندهنده روند رو به رشد کلماتی است که از فرهنگ آنلاین ویروسی سرچشمه میگیرند، قبل از اینکه به صورت آفلاین منتشر شوند.
اکنون نیز شتاب گرفتن، گفتگوی گستردهتر و جدیتری درباره تأثیر منفی بالقوهای است که مصرف بیش از حد این محتوا ممکن است بر سلامت روان، بهویژه در کودکان و جوانان داشته باشد. در اوایل سال جاری، یک مرکز بهداشت روان در ایالات متحده حتی توصیههایی را در مورد چگونگی تشخیص و جلوگیری از پوسیدگی مغز به صورت آنلاین منتشر کرد.
کاسپر گراتوول، رئیس زبان آکسفورد، در مورد روند انتخاب امسال و برنده سال ۲۰۲۴ گفت: «مشاهده مشارکت دوستداران زبان در سراسر جهان و کمک به ما در انتخاب کلمه سال آکسفورد در سال ۲۰۲۴ بسیار آموزنده و عمیق بود.
با نگاهی به کلمه سال آکسفورد در دو دهه گذشته، میتوانید نگرانی روزافزون جامعه را در مورد چگونگی تکامل زندگی مجازی ما، نحوه نفوذ فرهنگ اینترنتی در بسیاری از افرادی که هستیم و در مورد آن صحبت میکنیم، مشاهده کنید. کلمه برنده سال گذشته، «rizz»، نمونه جالبی از چگونگی شکلگیری، شکلدهی و اشتراکگذاری زبان در جوامع آنلاین بود. “پوسیدگی مغز” یکی از خطرات درک شده از زندگی مجازی و نحوه استفاده ما از اوقات فراغت را بیان میکند. به نظر میرسد فصل بعدی درستی در گفتگوی فرهنگی درباره بشریت و فناوری است.
تعجب آور نیست که بسیاری از رای دهندگان این اصطلاح را پذیرفتند و آن را به عنوان انتخاب امسال ما تایید کردند.
به نظر من این جالب است که اصطلاح «پوسیدگی مغز» توسط ژنرال Z و ژنرال آلفا پذیرفته شده است، این جوامع عمدتاً مسئول استفاده و ایجاد محتوای دیجیتالی هستند که این اصطلاح به آن اشاره دارد. این جوامع بیان را از طریق کانالهای رسانههای اجتماعی تقویت کرده اند، همان مکانی که گفته میشود باعث “پوسیدگی مغز” میشود. این یک خودآگاهی تا حدی گستاخانه را در نسلهای جوان در مورد تأثیر مضر رسانههای اجتماعی که به ارث برده اند نشان میدهد.