سهم اندک ایران در صنعت حلال
مدیر کل دفتر تخصصی امور بینالملل و حلال سازمان ملی استاندارد گفت: سهم ایران از تجارت محصولات حلال در جهان، یک دهم درصد است. مدیر کل دفتر تخصصی امور بینالملل و حلال سازمان ملی استاندارد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، وضعیت صنایع کشاورزی و غذایی حلال را تشریح کرد. سید ابراهیم ابراهیمی
مدیر کل دفتر تخصصی امور بینالملل و حلال سازمان ملی استاندارد گفت: سهم ایران از تجارت محصولات حلال در جهان، یک دهم درصد است.
مدیر کل دفتر تخصصی امور بینالملل و حلال سازمان ملی استاندارد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، وضعیت صنایع کشاورزی و غذایی حلال را تشریح کرد.
سید ابراهیم ابراهیمی گفت: موسسه استانداردسازی و اندازه شناسی یا به اختصار «اسمیک» ، زیر مجموعه سازمان «او آی سی» یا سازمان همکاریهای اسلامی است. ۵۰ کشور اسلامی و چند کشور غیر اسلامی نیز عضو اسمیک هستند.
ابراهیمی در ادامه گفت: وظیفه موسسه اسمیک استانداردسازی محصولات بر اساس مذاهب اسلامی است. این موسسه دارای ۱۷ کمیته تخصصی است که سازمان ملی استاندارد ایران نیز به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران عضو این کمیته ها میباشد.
مدیر کل دفتر تخصصی امور بینالملل و حلال سازمان ملی استاندارد با اشاره به اهمیت مالی صنعت حلال ، گفت: گردش مالی صنعت حلال سالانه بیش از ۶ هزار میلیارد دلار میباشد. با توجه به ظرفیتهای ایران در حوزه محصولات و خدمات حلال، سهم ایران از این رقم، کمتر از حد مورد انتظار و حدود یک دهم درصد است.
ابراهیمی افزود: در حوزه صنعت حلال نمایشگاههای مرتبط در کشورهای مختلف مانند مالزی اندونزی و ترکیه برگزار میشود که از نمایشگاههای مطرح در این حوزه میباشند. اتاقهای بازرگانی به صورت جدی فعالیت خود را برای حوزه صنعت حلال در منطقه آغاز کردند، که نیازمند همکاری سازمان توسعه تجارت، معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان ملی استاندارد و دیگر نهادهای مرتبط است.
ابراهیمی افزود: سازمان ملی استاندارد در سه سال گذشته بیش از ۴ هزار نشان حلال برای محصولات غذایی و کشاورزی صادر کرده است.
مدیر کل دفتر تخصصی امور بینالملل و حلال سازمان ملی استاندارد ، درباره اتفاقات پیرامون محصولات صادراتی پسته که از اروپا به دلیل برخی مشکلات سلامت، برگشت خورده، گفت: در خصوص پسته و اقلام صادراتی مشابه ، سازمان ملی استاندارد در زمینه تایید استاندارد سلامت در داخل کشور دخیل است، اما برای سنجش ای محصول صادراتی ، وظیفه به عهده سازمان جهاد کشاورزی است.