تحولات اوکراین|خطر مهاجرت 5 میلیون پناهجوی اوکراینی به اروپا

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه انگلیسی “تایمز” گزارش داده که اروپا ممکن است با موج جدیدی از مهاجرت حداقل 5 میلیون پناهجوی اوکراینی مواجه شود. این پیش‌بینی به دلیل مشکلات احتمالی در تامین برق و گرمایش در فصل زمستان در اوکراین مطرح شده است. در این گزارش آمده است: «در صورتی که شبکه گرمایش و

کد خبر : 119836
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۹:۲۴
تحولات اوکراین|خطر مهاجرت 5 میلیون پناهجوی اوکراینی به اروپا


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه انگلیسی “تایمز” گزارش داده که اروپا ممکن است با موج جدیدی از مهاجرت حداقل 5 میلیون پناهجوی اوکراینی مواجه شود. این پیش‌بینی به دلیل مشکلات احتمالی در تامین برق و گرمایش در فصل زمستان در اوکراین مطرح شده است.

در این گزارش آمده است: «در صورتی که شبکه گرمایش و انتقال برق بر اثر حملات هوایی نیروهای مسلح روسیه بیش از این دچار آسیب شون، مقامات غربی انتظار دارند تا 5 میلیون پناهجو وارد اروپا شوند.»

این نشریه همچنین اشاره کرده که این تعداد ممکن است به شکل قابل توجهی افزایش یابد اگر نیروهای مسلح روسیه موفق به شکستن خطوط دفاعی ارتش اوکراین در جبهه نبرد شده و همچنان به پیشروی خود ادامه دهند.

پیش‌تر، در اواخر ماه اکتبر، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرده بود که کشورهای اتحادیه اروپا قصد دارند کمک‌های اجتماعی به پناهجویان اوکراینی را قطع کنند تا بخشی از آن‌ها به کشورشان بازگردند. به گفته وی، این کشورها تمایل دارند تنها پناهجویانی که شاغل هستند، را در قلمرو خود نگه دارند. زلنسکی افزود: در آلمان 1.1 میلیون پناهجوی اوکراینی زندگی می‌کنند که حداقل 300 هزار نفر از آن‌ها بیکار هستند و «حتی تلاش نمی‌کنند» که شغلی پیدا کنند.

پیش از آن نیز اعلام شده بود که پلیس آلمان از ابتدای سال 2024 ورود بیش از 5 هزار شهروند اوکراینی به این کشور را رد کرده است.

کشورهای اروپایی از زمان آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین در 24 فوریه سال 2022، اقدام به پذیرش پناهجویان اوکراینی کردند و در این رابطه با مشکلات اجتماعی در این رابطه مواجه شده‌اند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و دوازدهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

شانس پایین عضویت اوکراین در ناتو در دوره ریاست جمهوری ترامپ

روزنامه “نیویورک تایمز” گزارش داده است که اوکراین به احتمال زیاد در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ دعوت‌نامه‌ای برای پیوستن به ناتو دریافت نخواهد کرد.

این نشریه یادآور شد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، روز جمعه پیشنهاد کرد که «فاز داغ» درگیری نظامی را در ازای عضویت کشورش در ناتو و قرار دادن سرزمین‌های تحت کنترل کی‌یف تحت حفاظت این اتحاد نظامی متوقف کند. روزنامه نوشت: «چشم‌اندازهای [عضویت اوکراین در ناتو] با حضور ترامپ که آماده به دست گرفتن قدرت است، حتی تاریک‌تر از قبل به نظر می‌رسد، زیرا تیم او نشان داده‌اند که تمایلی به حمایت از عضویت اوکراین در آینده نزدیک ندارند.»

بر اساس این مقاله، پیشروی روسیه در جبهه شرقی نیز هرگونه بحث درباره پیشنهاد زلنسکی را پیچیده‌تر می‌کند، به‌ویژه در مورد سرزمین‌هایی که قرار است تحت حفاظت ناتو قرار گیرند.

نخستین سیگنال زلنسکی درباره آمادگی برای چشم‌پوشی از برخی مناطق

آژانس خبری بلومبرگ روز شنبه نوشت، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، با اعلام آمادگی برای واگذاری برخی از مناطق سابق کشورش به منظور دستیابی به صلح، سیگنال جدی‌ ارسال کرده است. در این گزارش آمده است: «این قوی‌ترین و نخستین سیگنالی است که نشان می‌دهد رهبر اوکراین حاضر است بدون بازگرداندن تمامی اراضی، به درگیری پایان دهد.»

بلومبرگ یادآور شده که یک روز قبل، زلنسکی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بریتانیایی Sky News اعتراف کرد که ممکن است با آتش‌بس و واگذاری برخی از اراضی در ازای عضویت اوکراین در ناتو موافقت کند. 

با این حال، بلومبرگ تأکید می‌کند که تاکنون هیچ کشوری چنین پیشنهادی را به مقامات کی‌یف ارائه نداده است. این خبرگزاری می‌افزاید: «اعضای ناتو در برابر تمایل اوکراین برای پیوستن به این اتحاد نظامی در آینده نزدیک مقاومت می‌کنند، زیرا مفاد دفاع متقابل ناتو آن‌ها را ملزم می‌کند تا نیروهای خود را برای دفع هرگونه حمله احتمالی به این کشور در آینده اعزام کنند.»

شولتس: نباید با اولتیماتوم به روسیه امنیت آلمان را به خطر انداخت

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، روز شنبه در سخنرانی انتخاباتی خود در کنفرانس حزب سوسیال‌دموکرات، نسبت به دادن اولتیماتوم به روسیه هشدار داد و آن را به «بازی رولت روسی با امنیت آلمان» تشبیه کرد. 

این اظهارات در واکنش به پیشنهاد فریدریش مرتس، رهبر اتحادیه دموکرات مسیحی (CDU) و رقیب شولتس برای مقام صدراعظمی، بیان شد. مرتس قبلاً اعلام کرده بود که در صورت پیروزی در انتخابات، به روسیه 24 ساعت فرصت خواهد داد تا عملیات نظامی خود در اوکراین را متوقف کند؛ در غیر این صورت، آلمان موشک‌های کروز «تائوروس» را در اختیار اوکراین قرار داده و محدودیت‌ها برای استفاده از این تسلیحات علیه اهداف در عمق خاک روسیه را لغو خواهد کرد.

شولتس با انتقاد از این رویکرد، تأکید کرد که نباید با امنیت آلمان چنین بازی خطرناکی کرد و خواستار احتیاط در این زمینه شد. وی همچنین بر ادامه حمایت از اوکراین تأکید کرد، اما هشدار داد که این حمایت نباید به گونه‌ای باشد که آلمان را درگیر مناقشه مستقیم با روسیه کند.

مرتس، که به عنوان نامزد صدراعظمی از سوی حزب CDU معرفی شده است، پیش‌تر نیز از دولت آلمان خواسته بود تا موشک‌های کروز «تائوروس» را در اختیار اوکراین قرار دهد؛ درخواستی که با مخالفت شدید شولتس مواجه شده بود.

آغاز دوران جدید موشکی در اروپا با آزمایش موشک «اورشنیک» روسیه

روزنامه “واشنگتن پست” گزارش داده است که موشک جدید روسیه با نام «اورشنیک» (به معنای درخت فندق)، حتی در نسخه غیرهسته‌ای، تهدیدی مستقیم و به‌طور بالقوه مخرب برای کشورهای اتحادیه اروپا محسوب می‌شود.

به نوشته رابین دیکسون، نویسنده این مقاله: «به نظر تحلیلگران، موشک “اورشنیک” تهدیدی مستقیم و به‌طور بالقوه ویرانگر برای اروپا به شمار می‌رود، حتی اگر به تسلیحات متعارف مجهز باشد.» در این گزارش آمده که کارشناسان نظامی غربی آزمایش این موشک بالستیک جدید را سیگنالی قدرتمند از سوی روسیه تلقی می‌کنند که نشان‌دهنده عزم این کشور برای پیروزی در اوکراین است.

واشنگتن پست افزوده: «برخی از کارشناسان تسلیحاتی غربی این اقدام را به‌عنوان نخستین گام در یک مسابقه تسلیحاتی جدید در اروپا می‌دانند که ممکن است چندین دهه به طول بینجامد.»

به گفته الکساندر گریف، محقق ارشد مؤسسه تحقیقات صلح و سیاست امنیتی هامبورگ، اروپا اکنون «در آستانه دوران جدیدی از تسلیحات موشکی» قرار دارد. وی افزود: «ما وارد یک مسابقه تسلیحاتی شده‌ایم که طی 20 سال آینده گسترش خواهد یافت.»

همچنین دیکر اولوت، تحلیلگر مرکز مطالعات امنیتی CNA، از اهمیت توجه به اظهارات ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، سخن گفته و تاکید کرده: «روسیه می‌تواند تنها با چند موشک اورشنیک مجهز به تسلیحات متعارف، پایگاه‌های هوایی و اهداف نظامی در بخش وسیعی از اروپا را نابود کند، در حالی که قابلیت هسته‌ای این موشک تهدیدی جدی‌تر به همراه دارد.»

برنامه «سپر شرقی» لهستان شامل مرز با اوکراین  هم خواهد شد

دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان روز شنبه اعلام کرد که برنامه این کشور برای ایجاد استحکامات دفاعی تحت عنوان «سپر شرقی» مرز با اوکراین را نیز شامل خواهد شد.

توسک در بازدید از نخستین بخش ساخته‌شده این استحکامات در مرز با استان کالینینگراد روسیه گفت: «اقدامات ما شامل حفاظت از مرز با اوکراین نیز خواهد بود- البته به دلایل متفاوت. اما می‌خواهیم در تمام طول مرز شرقی، مردم لهستان احساس امنیت بیشتری داشته باشند.»

وی تصریح کرد که هدف اصلی پروژه ورشو همچنان حفاظت از مرزهای لهستان با روسیه و بلاروس است. پیش‌ از این، معاون وزیر دفاع ملی لهستان گفته بود که این کشور قصد دارد مرز با روسیه را به «محافظت‌ شده‌ترین مرز در اروپا» تبدیل کند. 

زلنسکی برای انتخاب مجدد شانس زیادی ندارد

روزنامه تایمز بریتانیا گزارش داده است که به دلیل کاهش محبوبیت ولودیمیر زلنسکی، در میان مردم اوکراین، شانس او برای انتخاب مجدد به سمت ریاست جمهوری بسیار کم است.

بر اساس این گزارش، تنها 16 درصد از شهروندان اوکراینی‌ از انتخاب مجدد زلنسکی حمایت می‌کنند، در حالی که 60 درصد مخالف کاندیداتوری مجدد او برای ریاست‌جمهوری بوده و از عملکرد زلنسکی رضایت ندارند.

این روزنامه یادآور شده که علی‌رغم پیروزی زلنسکی در انتخابات 2019، رسوایی‌های فساد مالی و تلفات سنگین نیروهای مسلح اوکراین در درگیری‌ نظامی با روسیه، به‌طور قابل توجهی از میزان محبوبیت او کاسته است و تنها دلیل باقی ماندن وی در راس قدرت، ادامه جنگ است. 

پایان ذخایر تسلیحاتی نروژ برای کمک به اوکراین

نیکولای کورچونوف، سفیر روسیه در اسلو، روز شنبه در مصاحبه‌ای یادآور شد که ذخایر تسلیحاتی ارتش نروژ برای کمک به نیروهای مسلح اوکراین رو به اتمام است و اکنون نقش خرید تسلیحات از صنایع دفاعی داخلی و غربی افزایش یافته است.

این دیپلمات گفت: «تا به حال، بخش قابل توجهی از ارسال تسلیحات برای اوکراین از موجودی ارتش نروژ تأمین شده بود؛ تسلیحاتی که یا قدیمی بودند یا در صف به‌روزرسانی قرار داشتند. اکنون، همان‌طور که خود مقامات اسلو نیز اذعان میکنند، این منابع در حال اتمام است و خرید تسلیحات جدید از صنایع دفاعی محلی و غربی اهمیت بیشتری پیدا کرده است.»

کورچونوف تأکید کرد که تلاش‌های نروژ در چارچوب هدف غرب برای شکست راهبردی روسیه، که محکوم به شکست است، فضای همکاری میان مسکو و اسلو را محدود کرده است.

وی همچنین اعلام کرد که حجم کلی کمک‌های نظامی نروژ به اوکراین حدود 3 میلیارد دلار بوده که از این مقدار، بیش از 1.5 میلیارد دلار در سال 2024 اختصاص یافته است. به عقیده او، شدت ارسال کمک‌های نظامی نروژ به اوکراین به‌طور همزمان با تلاش‌های غرب برای طولانی‌تر کردن و تشدید درگیری افزایش یافته است.

خطر تبادل حملات هسته‌ای میان روسیه و آمریکا وجود دارد

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز شنبه هشدار داد که خطر تبادل حملات هسته‌ای میان آمریکا و روسیه وجود دارد، اما مسکو تمام تلاش خود را برای جلوگیری از وقوع چنین سناریوی فاجعه‌باری به کار خواهد بست. این دیپلمات در مصاحبه‌ای گفت: «ما مواضع خود را درباره سناریوهای استفاده از این نوع سلاح به‌روشنی اعلام کرده‌ایم. با این حال، متأسفانه خطر استفاده از تسلیحات هسته‌ای همچنان وجود دارد.»

ریابکوف تأکید کرد: «ما حداکثر تلاش خود را برای جلوگیری از اجرای این سناریوی فاجعه‌بار انجام خواهیم داد، اما در این زمینه، همه چیز به روسیه بستگی ندارد.»

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز پیشتر اعلام کرد که روسیه تمام تلاش خود را برای جلوگیری از تبادل حملات هسته‌ای با آمریکا به کار می‌گیرد. وی ابراز امیدواری کرد که سایر کشورها نیز همین موضع را داشته باشند و از اقدامات تحریک‌آمیز علیه روسیه پرهیز کنند.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود