تشدید تنش های مرزی بین کوزو و صربستان
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نشریه «دی سایت» در مطلبی به تشدید تنش های مرزی بین کوزوو و صربستان پرداخته و نوشت: در شمال صربنشین کوزوو، افرادی ناشناس از یک وسیله انفجاری برای آسیب رساندن به کانال انتقال آب به دو نیروگاه برق استفاده کردند. در این حادثه البته کسی زخمی نشد، اما
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نشریه «دی سایت» در مطلبی به تشدید تنش های مرزی بین کوزوو و صربستان پرداخته و نوشت: در شمال صربنشین کوزوو، افرادی ناشناس از یک وسیله انفجاری برای آسیب رساندن به کانال انتقال آب به دو نیروگاه برق استفاده کردند. در این حادثه البته کسی زخمی نشد، اما با این حال «آلبین کورتی»، نخست وزیر کوزوو، این حادثه را اقدامی تروریستی خواند که از طرف بلگراد کنترل می شود. دولت صربستان این اتهامت را رد کرده است.
نخست وزیر کوزوو اعلام کرد که مقامات انتظامی همچنین بازرسی و جمع آوری اظهارات و شواهد شاهدان را در پیش گرفته اند. کورتی ادامه داد: جنایتکاران و تروریست ها باید با عدالت و قانون روبرو شوند.
این انفجار روز جمعه در کانال مهم ایبار-لپناک در نزدیکی شهر زوبین پوتوک در شمال کوزوو رخ داد. در اثر این انفجار یک مجرای تغذیه که سیستم های خنک کننده دو نیروگاه زغال سنگ این کشور را تغذیه کرده و به نوبه خود بیشتر برق کوزوو را تامین می کند، آسیب دید. این کانال از شمال کوزوو که اکثراً صربها ساکن آن هستند تا پریشین، پایتخت این کشور میرود و برای تامین آب آشامیدنی نیز استفاده میشود.
پلیس در شهر زوبین پوتوک، یک عملیات بزرگ را اجرایی کرد که رسانه ها از بازداشت چندین نفر طی این عملیات خبر دادند.
کورتی تاکید کرد که این حمله توسط افراد حرفه ای انجام شد. وی مدعی شد: این حمله جنایتکارانه و تروریستی دیگری است که ما معتقدیم از باندهایی که توسط صربستان سازماندهی و کارگردانی شده اند نشات می گیرد.
وی مدعی شد که «الکساندر ووچیچ»، رئیس جمهور صربستان از این ساختارهای جنایتکار حمایت می کند. کورتی گفت که علاقه، تمایل و توانایی ایجاد چنین حملات و خساراتی در طرف صربستان وجود دارد.
ووچیچ هم در واکنش به این اظهارات کورتی در بیانیهای که برای خبرگزاری فرانسه ارسال شد، این اتهامات را «غیر مسئولانه» و «بیاساس» خواند.
ووچیچ گفت: هدف چنین ادعاهای بیدلیل لکهدار کردن اعتبار صربستان و نیز تضعیف تلاشها برای صلح و ثبات در منطقه است». مارکو جوریچ، وزیر امور خارجه وی نیز در سخنانی تاکید کرد که نه صربستان، بلکه دولت در کوزوو است که می تواند به طور بالقوه در این حادثه دخیل باشد.
کورتی همچنین به میلان رادویچیچ، تاجر صرب کوزوو که مسئولیت یک حادثه جدی در سپتامبر 2023 را بر عهده گرفت، اشاره کرد. در آن زمان، یک گروه کماندویی 30 نفره صرب به شدت مسلح در بایسکه در نزدیکی میتروویچا در شمال کوزوو موضع گرفته و با پلیس کوزوو درگیر شده بودند. پس از آن رادویچیچ به صربستان گریخت و در آنجا مسئولیت کیفری نداشت.
منطقه مرزی با صربستان در شمال کوزوو یک منطقه دائمی ناآرام است. کشور 1.8 میلیون نفری کوزوو، با اکثریت جمعیت آلبانیایی، استقلال خود از صربستان را در سال 2008 اعلام کرد، اما هنوز از سوی دولت در بلگراد به عنوان یک استان صربستان تلقی می شود. کوزوو در سال 1999 با کمک ناتو از صربستان جدا شد. 110 کشور در سراسر جهان از جمله آلمان آن را به عنوان یک دولت مستقل به رسمیت شناخته اند.
صربها که اکثریت جمعیت منطقه شمالی کوزوو را تشکیل میدهند، همچنان اعلامیه استقلال سال 2008 کوزوو از صربستان را نمیپذیرند و با گذشت بیش از دو دهه از پایان جنگ در سال 1999 بلگراد را پایتخت خود میدانند.
از سوی دیگر، آلبانیاییها بیش از 90 درصد جمعیت کوزوو را تشکیل میدهند.
انتهای پیام/