نطفه اصلی همکاری‌های صنعت و دانشگاه در کنفرانس‌ها شکل می‌گیرد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرزاد توحیدخواه در مراسم افتتاحیه سی یکمین کنفرانس ملی و نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی پزشکی با ابراز امیدواری از اینکه نسل جوان بتواند ادامه دهنده این راه باشد گفت: این کنفرانس مهمترین رویداد علمی در کشور است و اهمیت ویژه‌ای برای انجمن مهندسی پزشکی نیز دارد و ما

کد خبر : 119662
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۰
نطفه اصلی همکاری‌های صنعت و دانشگاه در کنفرانس‌ها شکل می‌گیرد


به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرزاد توحیدخواه در مراسم افتتاحیه سی یکمین کنفرانس ملی و نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی پزشکی با ابراز امیدواری از اینکه نسل جوان بتواند ادامه دهنده این راه باشد گفت: این کنفرانس مهمترین رویداد علمی در کشور است و اهمیت ویژه‌ای برای انجمن مهندسی پزشکی نیز دارد و ما هر ساله توانستیم این کنفرانس را برگزار کنیم.

وی افزود: سال آینده دانشگاه سهند تبریز این کنفرانس را برگزار خواهد کرد و موافقت اولیه آن اخذ شده است. در سال ۱۴۰۵ دانشگاه صنعتی اصفهان میزبان برگزاری این رویداد است.

توحیدخواه هدف از برگزاری این کنفرانس‌ها را به اشتراک گذاری نتایج تحقیقات محققان و پژوهشگران در جامعه جهانی عنوان کرد و یادآور شد: سایت آی تری پل‌ای که از مهمترین پایگاه‌های داده در حوزه مهندسی است، در سال‌های متمادی مقالات این کنفرانس را نمایه و در اختیار پژوهشگران قرارمی دهد.

رییس انجمن مهندسی پزشکی ایران خاطر نشان کرد: با توجه به محدودیت‌های که دانشگاه‌ها و صنعت ما با آن مواجه هستند، برگزاری این کنفرانس با هزینه یک پنجاهم کنفرانس‌های بین المللی برگزار می‌شود، می‌تواند دستاورد‌های علمی را با جامعه جهانی به اشتراک بگذارد.

وی برگزاری کارگاه‌های آموزشی را از برنامه‌های جنبی این رویداد دانست و افزود: کارگاه‌های مهارتی که مکمل آموزش‌های دانشگاهی باشد، برای دانشجویان و فارغ التحصیلان این رشته در نظر گرفته شده است. این دوره‌های آموزشی در ارتفا دانش و به روز کردن معلومات محققان نقش بسزایی دارد.

وی، کنفرانس‌ها را نقطه شروع کار‌های تیمی و مشترک توصیف کرد که نطفه اصلی آن در خلال این کنفرانس‌ها شکل می‌گیرد و ادامه داد: نقطه شروع بسیاری از یافته‌های جدید، از تبادل نظر‌ها و هم فکری‌های ایجاد شده در کنفرانس‌ها است از این رو اهمیت این کنفرانس‌ها برای ما مشخص است لذا انجمن اهمیت ویژه‌ای برای برگزاری این کنفرانس قائل است.

توحید خواه با اشاره به ضرورت ارتباط صنعت و دانشگاه بعد از انقلاب گفت: پس از انقلاب موضوع اصلی این بوده که ارتباط صنعت و دانشگاه کشور ضروری است و کار‌های متفرقه و کم و بیش موفقی نیز در این راستا انجام شده است ولی واقعیت این است که از وضعیت مطلوب فاصله زیادی داریم و باید در راستای این همکاری تلاش کنیم.

رییس انجمن مهندسی پزشکی ایران با تاکید بر اینکه امروزه برای رشد و اعتلای کشور، کشور‌های دیگر به ما کمک نمی‌کنند یادآور شد: کشور‌های دیگر تا آنجایی که بتوانند جلوی رشد ما را می‌گیرند از این رو چه ما دانشگاه و چه صنعت در مقابل ملت مسئول هستیم تا نیاز‌های صنعتی، فناوری و علمی بخش صنعتی را تامین کنیم و این رسالت و ماموریت است که ملت بر عهده ما قرار داده است.

وی تنها راه رسیدن به این هدف را همکاری نزدیک صنعت و دانشگاه دانست و افزود: برای رشد و توسعه کشورهیچ امیدی به کمک سایر کشور‌ها نیست و باید با هم کار کنیم و اگر این همکاری تیمی شکل بگیرد، می‌توانیم گام‌های بزرگی برداریم، چون جوانان ما جز با استعداد‌ترین جوانان جهان و اساتید و صنعتگران ما جز بهترین‌های دنیا هستند.

توحید خواه با بیان اینکه در خط مقدم جبهه توسعه کشور، صنعتگران قرار دارند اظهار کرد: اولین مسأله در شکل گیری جدی این همکاری درک متقابل صنعت و دانشگاه است که متاسفانه عموما وجود ندارد؛ نه دانشگاهیان ما شناخت درستی از پتانسیل‌ها و ماموریت‌های صنعتگران و نه حوزه‌های صنعتی شناخت کافی از وظایف و ظرفیت‌های دانشگاهیان دارند. تا زمانی که این درک متقابل حاصل نشود، نمی‌توان گام جدی برای توسعه این همکاری‌ها برداشت و لازم است هر دو طرف کمک جدی در این حوزه داشته باشند.

به گفته وی با ایجاد این درک متقابل می‌توان روی همکاری‌های جدی‌تر برنامه ریزی کرد.

مسوول مهندسی پزشکی بنیاد علم ایران گفت: در سال‌های اخیر در این بنیاد گام‌های اساسی برای نزدیک کردن دیدگاه‌ها برداشته شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به جزئیات برگزاری این کنفرانس اشاره کرد و افزود: در این رویداد بیش از ۱۷۰ مقاله دریافت شده است و بعد از غربالگری اولیه ۱۶۲ مقاله برای داوری ارسال شد و از این تعداد ۱۱۷ مقاله پذیرش شد.

سی و یکمین کنفرانس ملی و نهمین کنفرانس بین المللی در دانشگاه صنعتی امیرکبیربرگزار شد

اکبر کارخانه در سی ویکمین کنفرانس ملی و نهمین کنفرانس بین المللی که در این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: به نظر من دانشگاه صنعتی امیرکبیر این پتانسیل را دارد که به عنوان یکی از بهترین‌ها مراکز علمی برای میزبانی این کنفرانس به شمار بیاید. همچنان که اولین دوره‌ی این کنفرانس برگزار شد دانشگاه صنعتی امیرکبیر میزبان بود و از سال ۹۱ تا کنون نیز پنجمین دوره‌ای است که این کنفرانس در دانشگاه برگزار می‌شود.
رییس دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین دلایل میزبانی سی و یکمین کنفرانس ملی و نهمین کنفرانس بین المللی توسط دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، جایگاه خاص و ویژه این دانشکده است. در واقع حدود ۳۰ سال پیش ساختمان کوچکی در صلح شمال شرقی دانشگاه به این دانشکده اختصاص پیدا کرد و دانشکده مهندسی پزشکی فعالیت خود را با تعداد کم دانشجویان و اساتید شروع کرد به طوری که بزرگانی در این مسیر کمک و موفقیت این مسیر تلاش کردند.

دکتر کارخانه خاطر نشان کرد: دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ویژگی‌های خاص خود را دارد. به طوریکه امروزه از ساختمان کوچک ۳۰ سال پیش با داشتن مساحت بیش از ۱۳ هزار متر مربع به بزرگترین دانشکده‌های دانشگاه تبدیل شده است. ضمن اینکه ۹۰۰ دانشجوی فعال و ۴۰ عضو هیات علمی در این دانشکده مشغول فعالیت هستند.

این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: امروز دانشکده مهندسی پزشکی این دانشگاه جز بهترین مراکزی است که به صورت متمرکز در این حوزه فعالیت می‌کند. بر این اساس این دانشکده می‌تواند در سطح منطقه نیز جز بهترین‌ها باشد. چرا که هم در همه حوزه ها، گرایش‌ها و فیلد‌های آموزشی و پژوهشی متخصصان خوبی دارد.

رییس دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: امیدواریم با این شرایط بتوانیم میزبانی شایسته‌ای برای برگزاری کنفرانس فوق باشیم. چرا که کنفرانس‌های علمی جایگاه‌های خاصی دارد که متاسفانه طی چند سال اخیر برگزاری کنفرانس‌ها به دلایل مختلف اعم از همه گیری کرونا ویروس و مشکلات اقتصادی کم رنگ شده است.

وی افزود: از دیدگاه من هر کنفرانس دو ویژگی اصلی دارد اولین آن طرح مباحث علمی است به طوریکه اساتید در این کنفرانس‌ها یافته‌های علمی پژوهشگران و متخصصان حوزه‌های دیگر را می‌بیند. نکته دیگر نیز ویژگی آشنایی با بزرگان حوزه در کشور‌های دیگر است و افراد می‌توانند ارتباطات علمی را شکل دهند.

این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: متاسفانه به دلیل افزایش قیمت ارز امکان شرکت اساتید دانشگاه‌های ما در کنفرانس‌هایی که در کشور‌های دیگر برگزار می‌شود، وجود ندارد. افراد از طریق وبینار‌ها با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند.

دکتر کارخانه با اشاره با کاهش کیفیت مقالات کنفرانس‌های علمی گفت: باید برای حفظ کیفیت در کنفرانس فوق تلاش کنیم. ضمن اینکه ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراکز تحقیقاتی خود فعالیت‌های علمی و پژوهشی انجام می‌دهیم بر این اساس می‌توان در برخی حوزه‌ها پیش رو باشیم.



منبع

برچسب ها :

ناموجود