تحولات اوکراین|آمادگی زلنسکی برای صلح در ازای عضویت در ناتو

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین شب گذشته در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی “اسکای نیوز” (Sky News)،  اعلام کرد که حاضر است در ازای عضویت کشورش در ناتو، به درگیری‌های نظامی پایان دهد، حتی اگر روسیه فوراً مناطق اشغال شده را به اوکراین بازنگرداند.  به عقیده زلنسکی، عضویت در ناتو باید

کد خبر : 119310
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴
تحولات اوکراین|آمادگی زلنسکی برای صلح در ازای عضویت در ناتو


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین شب گذشته در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی “اسکای نیوز” (Sky News)،  اعلام کرد که حاضر است در ازای عضویت کشورش در ناتو، به درگیری‌های نظامی پایان دهد، حتی اگر روسیه فوراً مناطق اشغال شده را به اوکراین بازنگرداند. 

به عقیده زلنسکی، عضویت در ناتو باید به بخش‌هایی از کشور که تحت کنترل کی‌یف قرار دارند پیشنهاد داده شود تا «فاز داغ» درگیری‌ها پایان یابد. وی تأکید کرد که خود دعوت ناتو نیز باید مرزهای بین‌المللی به رسمیت شناخته‌شده اوکراین را شامل شود. رئیس جمهور گفت: «اگر می‌خواهیم به فاز داغ درگیری پایان دهیم، باید مناطق تحت کنترل خود را زیر چتر ناتو قرار دهیم. این کار باید سریع انجام شود و در این صورت اوکراین می‌تواند به تدریج مناطق اشغال‌شده را از طریق دیپلماسی به کشور بازگرداند.»

چند روز قبل خبرگزاری “بلومبرگ” گزارش داد که دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا، نظریه دعوت از اوکراین به ناتو را پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات بررسی کرد، اما به دلیل کم بودن احتمال موفقیت، از این اقدام صرف‌نظر کرده است.

نیکلای توپورنین، مدیر مرکز اطلاعات اروپا در این رابطه گفت، تعدادی از کشورهای عضو ناتو از اعطای عضویت به اوکراین بیم دارند. وی اشاره کرد که آلمان، واشنگتن و پاریس از پذیرش کی‌یف در این بلوک حمایت نمی‌کنند، زیرا اوکراین بطور کلی استانداردهای لازم غربی را به طور کامل رعایت نمی‌کند و کشورهای ناتو نمی‌خواهند بطور مستقیم درگیر  این مناقشه شوند.

همچنین، هارالد کویات، رئیس پیشین کمیته نظامی ناتو نیز در اواسط نوامبر گفته بود که اوکراین به دلیل عدم تطابق با الزامات ماده 10 پیمان ناتو، نمی‌تواند عضو این سازمان شود. ضمن اینکه عضویت اوکراین نمی‌تواند باعث تقویت این ائتلاف شود.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به یک‌هزار و یازدهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

زلنسکی آماده همکاری با دولت ترامپ است

ولودیمیر زلنسکی در مصاحبه‌ خود با شبکه “Sky News” وعده داد که آماده همکاری با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا است. وی تأکید کرد که واشنگتن همچنان نقش کلیدی در حمایت از کی‌یف ایفا می‌کند و مشارکت هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در این خصوص ضروری است.

زلنسکی گفت: «مسلماً ما با دولت ترامپ همکاری خواهیم کرد. می‌خواهم به‌طور مستقیم با او تعامل داشته باشم تا از سوءتفاهم‌ها به دلیل دیدگاه‌های متفاوت اطرافیان وی جلوگیری کنم.»

وی همچنین به دیدار گرم و سازنده‌ای که در ماه سپتامبر در نیویورک با ترامپ داشت، اشاره کرده و تأیید کرد که با کیت کلوگ، نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور اوکراین، آشناست، اما بحث جدی در این زمینه هنوز صورت نگرفته است. ضمن اینکه به گفته زلنسکی، اوکراین همچنان در حال کار کردن روی طرح صلح است.

زلنسکی: سن مشمولیت، تا تحقق وعده غرب، کاهش نخواهد یافت

ولودیمیر زلنسکی در بخش دیگری از این مصاحبه تأکید کرد، تا زمانی که کشورهای غربی وعده‌های خود در خصوص تجهیز تیپ‌های نیروهای مسلح اوکراین را عملی نکنند، سن مشمولیت در این کشور کاهش نخواهد یافت. 

رئیس جمهور اوکراین گفت: «نمی‌خواهم دیدگاه برخی رهبران اروپایی درباره بسیج نیروها، از جمله کاهش سن مشمولیت و مسائل مشابه را افشا کنم. اما از آن‌ها پرسیدم که چه می‌خواهند؟ آیا می‌خواهند سربازان ما بدون تسلیحات شما کشته شوند؟ آیا می‌خواهید که من جوانان را به خدمت بگیرم؟ اگر بگیرم، آن‌ها کجا خواهند رفت؟ با چه سلاحی بجنگند؟»

وی تأکید کرد که شرکای غربی هنوز وعده تجهیز 10 تیپ کامل را عملی نکرده‌اند و تاکنون آمریکا و اروپا تنها دو تیپ را تجهیز کرده‌اند. زلنسکی افزود: «ما باید تا جای ممکن جان انسان‌ها را حفظ کنیم. اگر در اروپا یا ایالات متحده این ایده مطرح شود که تغییراتی در سن مشمولیت لازم است، تنها از شرکای خود خواهش خواهم کرد که وظایف خود را انجام دهند و ما نیز از طرف خود تمام آنچه لازم است انجام خواهیم داد.»

یک روز قبل وزارت امور خارجه اوکراین فاش کرد که این کشور در حال مذاکره با ایالات متحده درباره کاهش سن مشمولیت به 18 سال است. جورجی تیخی، سخنگوی رسمی وزارت خارجه تأیید کرد که کی‌یف و واشنگتن در حال بررسی این موضوع هستند.

به گفته تحلیلگران، در صورتی که درگیری‌ها ادامه یابد، اوکراین در سال‌های آینده مجبور خواهد شد تمام مردان کشور را بسیج کند. با این حال، ارتش اوکراین همچنان با مشکلاتی مانند فرار سربازان از خدمت و تسلیم شدن آن‌ها به طرف روسی روبرو است که منجر به کمبود نیروی انسانی در نیروهای مسلح شده است. 

حمایت کلوگ از کاهش جزئی تحریم‌ها علیه روسیه در ازای آتش‌بس 

کیت کلوگ، نامزد سمت نماینده ویژه در امور اوکراین و روسیه در دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده، از کاهش جزئی تحریم‌ها علیه روسیه در ازای برقراری آتش‌بس حمایت کرده است. به گزارش شبکه تلویزیونی سی.ان.ان، این پیشنهاد در طرحی که وی در ماه آوریل برای موسسه “America First Policy Institute” تهیه شده بود، ارائه کرده بود.

کلوگ پیشنهاد کرده بود که خطوط تماس درگیری‌ها به حال منجمد درآمده و یک منطقه غیرنظامی ایجاد شود. طبق این طرح، در صورت موافقت روسیه، بخشی از تحریم‌ها کاهش می‌یابد، اما لغو کامل تحریم‌ها تنها پس از امضای توافق‌نامه صلحی که مورد پذیرش اوکراین باشد، امکان‌پذیر  خواهد بود.

بر اساس گزارش این شبکه، کلوگ همچنین قصد دارد مالیاتی بر صادرات حامل‌های انرژی روسیه اعمال کند که برای بازسازی اوکراین استفاده خواهد شد. در عین حال، مقامات اوکراین باید از بازپس‌گیری مناطق تحت کنترل روسیه به روش نظامی دست برداشته و گزینه‌های دیپلماتیک را برای این منظور در پیش بگیرند.

پیش‌ از این نماینده ویژه ترامپ در امور اوکراین اعلام کرده بود که قصد دارد با استفاده از قدرت، صلح را برقرار کند. در این راستا، مجله “اشپیگل” گزارش داد که کلوگ در سمت جدید خود با مأموریتی تقریباً غیرممکن مواجه خواهد شد و بعید است بتواند از عهده آن برآید.

زلنسکی فرمانده نیروی زمینی اوکراین را تغییر داد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین روز جمعه، فرمانده نیروی زمینی نیروهای مسلح این کشور، “الکساندر پاولیوک”، را برکنار کرده و به جای او، ژنرال میخائیل دراپاتی، فرمانده گروه نظامی «خارکف» را به این سمت منصوب کرد. این خبر در کانال تلگرام زلنسکی اعلام شد.

علاوه بر این، سرهنگ اولگ آپوستول به عنوان معاون فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین منصوب شده است.

زلنسکی این تغییرات را در جلسه ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح مورد تایید قرار داده و تأکید کرد که ارتش اوکراین به تغییرات داخلی نیاز دارد.

پس از این تصمیم، برخی نمایندگان پارلمان اوکراین خواستار برکناری فرمانده کل نیروهای مسلح “الکساندر سیرسکی”شدند و مشکلات در ارتش را اساسی خواندند.

زلنسکی در اواخر ماه آگوست نیز فرمانده نیروی هوایی اوکراین، نیکولای اولشچوک، را برکنار کرده بود.

اعتراف به مشارکت سرویس‌های اطلاعاتی انگلیس در عملیات مخفی در اوکراین 

ریچارد مور، رئیس سرویس اطلاعات مخفی بریتانیا (MI6)، تأیید کرد که سرویس‌های اطلاعاتی این کشور در انجام عملیات مخفی در اوکراین نقش دارند و به دولت اوکراین برای مقابله با روسیه کمک می‌کنند. وی روز جمعه در سخنرانی خود در سفارت انگلیس در پاریس، که به‌صورت زنده از کانال یوتیوب روزنامه “سان” پخش شد، این موضوع را فاش کرد.

مور توضیح داد: «پس از جنگ جهانی دوم، اداره عملیات ویژه با سرویس اطلاعات مخفی ادغام شد. ما به میراث خود در انجام عملیات مخفی افتخار می‌کنیم و امروز نیز این کار را با کمک به اوکراین برای مقابله موثر با روسیه در این درگیری، حفظ می‌کنیم.»

این مقام انگلیسی همچنین تأکید کرد که لندن نمی تواند اجازه دهد اوکراین در این درگیری شکست بخورد، زیرا به گفته او، این امر امنیت کل منطقه فراآتلانتیکی را به خطر می‌اندازد.  

مور ابراز عقیده کرد: «هزینه حمایت از اوکراین کاملاً شناخته شده است، اما هزینه انصراف از این حمایت بی‌نهایت بیشتر خواهد بود.»

سفیر روسیه: سیاست انگلیس در اوکراین پیامدهای خطرناکی دارد

آندری کلین، سفیر روسیه در لندن شب گذشته در مصاحبه‌ای تلویزیونی، هشدار داد که سیاست بریتانیا در ارسال موشک‌های دوربرد “استورم شدو” برای نیروهای مسلح اوکراین می‌تواند به افزایش خطرات استراتژیک و حتی به رویارویی قدرت‌های هسته‌ای منجر شود. 

کلین در برنامه‌ای از شبکه تلویزیونی «راسیا-24» گفت: «مقامات لندن تمام هشدارهای ما را نادیده گرفته و به اقدامات تهاجمی برای تشدید بحران اوکراین روی آورده‌اند. این مسئله بدون شک به افزایش خطرات استراتژیکی منجر می‌شود و در بدترین حالت ممکن است به رویارویی قدرت‌های هسته‌ای بیانجامد.»

این دیپلمات روس افزود که سیاست انگلیس نشان‌دهنده مشارکت مستقیم این کشور در درگیری اوکراین علیه روسیه است. سفیر روسیه تأکید کرد: «ما معتقدیم که بریتانیا، مانند برخی دیگر کشورهای غربی، اکنون در درگیری نظامی همراه با اوکراین علیه ما در حال جنگیدن است.»

پیش‌تر نیز، کلین به دخالت مستقیم لندن در بحران اوکراین اشاره کرده و توصیه کرده بود که غرب به‌طور جدی دکترین به‌روز شده روسیه در زمینه بازدارندگی هسته‌ای را تحلیل کند تا خطرات تشدید بحران به درستی ارزیابی شوند.

شولتس جزئیات گفتگوی خود با پوتین را به زلنسکی منتقل کرد

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، در تماس تلفنی با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، جزئیات گفتگوی خود با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، را به وی منتقل کرد.  این اطلاعات روز جمعه در کانال تلگرامی زلنسکی منتشر شد. وی در این پیام نوشت: «صدراعظم آلمان جزئیات تماس تلفنی خود با پوتین را برای من شرح داد.»

در این تماس تلفنی، شولتس و زلنسکی همچنین درباره حمایت نظامی آلمان از اوکراین، به ویژه ارسال سامانه‌های پدافند هوایی و مهمات مرتبط با آن، گفتگو کردند.

هشدار روسیه درباره گسترش درگیری‌ در صورت ورود نیروهای غربی به اوکراین

میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه هشدار داد که اجرای طرح‌های کشورهای غربی برای اعزام نیروهای نظامی به اوکراین به معنای دخالت مستقیم‌تر غرب در درگیری نظامی با روسیه خواهد بود. 

وی روز گذشته درباره امکان اعزام نیروهای اروپایی به اوکراین، گفت: «چنین برنامه‌هایی، در صورت تلاش برای اجرایی کردنشان، به طور قطع نشان‌دهنده دخالت عمیق‌تر غرب در تقابل نظامی مستقیم با روسیه خواهند بود. غرب  از قبل نیز درگیر این بحران شده و همان‌طور که تصمیم واشنگتن و دیگر پایتخت‌های غربی برای استفاده از تسلیحات دوربرد علیه اهداف داخل خاک روسیه نشان می‌دهد.»

وی تأکید کرد که چنین برنامه‌هایی کاملاً تحریک‌آمیز هستند و غرب درک نمی‌کند که این اقدامات نمی‌توانند روسیه را مجبور به صرف‌نظر از دفاع از منافع ملی خود کنند.

بورل: قطع کمک به اوکراین تنها راه پایان سریع جنگ است

جوزپ بورل، رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا معتقد است که توقف حمایت از اوکراین تنها راه برای پایان سریع درگیری در این کشور است. 

وی گفت: «من نمی‌توانم راه دیگری برای پایان سریع عملیات نظامی تصور کنم، مگر اینکه کمک به اوکراین متوقف شود و این کشور را مجبور به تسلیم در برابر خواست کرملین کند. این راه، سریع، و البته عمیقاً ناعادلانه و تراژیک خواهد بود.»

در همین روز گزارش شد که در میان اعضای ناتو، دیدگاه‌هایی مبنی بر نیاز به توقف موقت درگیری اوکراین برای احیای توان رزمی نیروهای مسلح اوکراین و آمادگی برای حملات مجدد، در حال افزایش است.

اوربان: حضور مزدوران خطر تشدید درگیری در اوکراین را افزایش می‌دهد

ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان هشدار داد که تلفات دیده شده در میان مزدوران اروپایی و آمریکایی در اوکراین می‌تواند به تشدید این مناقشه منجر شود. 

وی روز جمعه در مصاحبه‌ای رادیویی این مسئله را مطرح کرد. اوربان همچنین به تلفات نیروهای غربی در اوکراین اشاره کرده و گفت: «بر اساس گزارش‌های روسیه، تعداد زیادی نظامیان آمریکایی و فرانسوی در نتیجه حملات هوایی به خاک اوکراین کشته شده‌اند. این بدان معناست که [نیروهای غربی] در آنجا حضور دارند.»

نخست وزیر افزود: «در حال حاضر، بوداپست در موقعیت چندان مطلوبی قرار ندارد، زیرا احتمالاً مزدوران آمریکایی در اوکراین از بین رفته‌اند. این موضوع به‌خوبی خطر بالقوه تشدید و گسترش درگیری را نشان می‌دهد.»

اوربان همچنین تأکید کرد که مجارستان هر آنچه در توان داشته برای توقف درگیری‌ها انجام داده است و افزود: «خدا را شکر که در آمریکا اکنون دولتی بر سر کار خواهد آمد که از صلح حمایت می‌کند.» به عقیده وی، صلح به معنای امنیت اروپا است و امنیت برای اقتصاد مفید خواهد بود.

اوربان: آزمایش موشک بالستیک «اورشنیک» غرب را به تفکر واداشت

ویکتور اوربان در بخش دیگری از این مصاحبه، یادآور شد که آزمایش موشک بالستیک «اورشنیک» در روسیه موجب تأمل عمیق در میان مقامات کشورهای غربی شده است. وی معتقد است: «این نمایش قدرت نظامی روسیه سیاستمداران اروپایی را به فکر واداشت.»

نخست‌وزیر مجارستان افزود: «امیدوارم که این آزمایش نه‌تنها ما، بلکه اروپای غربی را نیز به احتیاط بیشتری در برخورد با روسیه وادار کند.»

لاوروف: اوکراین به میدان آزمایش سلاح‌های غربی تبدیل شده است

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، اعلام کرد که اوکراین به میدانی برای آزمایش و استفاده از تسلیحات غربی علیه روسیه تبدیل شده است.

وی این اظهارات را روز جمعه در نشستی با سران هیئت‌های دیپلماتیک حاضر در مسکو بیان کرده و گفت: «اوکراین علاوه بر میدان جنگ، به یک میدان دیگری نیز تبدیل شده؛ هم برای استفاده و هم برای آزمایش روش‌های پیچیده کنترل افکار عمومی. اوکراین نه تنها مکانی برای تبلیغ اخبار جعلی است، بلکه همچنین میدانی است که غرب برای بررسی ویژگی‌های تسلیحات خود از آن استفاده می‌کند.»

وی به سخنان اخیر بوریس جانسون، نخست‌وزیر پیشین انگلیس اشاره کرد که در مصاحبه‌ای اعتراف کرده بود کشورهای غربی جنگ را از طریق نیروهای اوکراینی هدایت می‌کنند.

لاوروف افزود که در این میان، واشنگتن، لندن و کشورهای اروپایی همچنان جنایات نیروهای تحت حمایت خود در اوکراین را نادیده می‌گیرند. وی تأکید کرد: «آن‌ها حداکثر تلاش خود را به کار می‌گیرند تا فعالیت نهادهای چندجانبه حقوق بشری را فلج کنند. در مورد روزنامه‌نگاران روسی که توسط نیروهای نئونازی اوکراینی کشته شده‌اند، غرب کاملاً سکوت کرده است.»

برقراری صلح پایدار در اوکراین مشروط به تأمین امنیت روسیه است

سرگئی لاوروف در این نشست همچنین تاکید کرد که صلح پایدار در اوکراین تنها در صورتی محقق خواهد شد که تمامی شرایط لازم برای تأمین امنیت روسیه فراهم شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه گفت: «هیچ جنگ اطلاعاتی، دروغ یا اخبار جعلی نمی‌تواند به رژیم نئونازی کی‌یف کمک کند. اهداف عملیات نظامی ویژه محقق خواهند شد. با این حال، همان‌طور که رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین بارها تأکید کرده، ما همواره راه‌حل‌های صلح‌آمیز، سیاسی و دیپلماتیک را ترجیح می‌دهیم.»

لاوروف تأکید کرد که هرگونه راه‌حل صلح‌آمیز برای درگیری اوکراین بدون رفع دلایل اصلی آن ناپایدار و کوتاه‌مدت خواهد بود. وی دو علت اصلی بحران را گسترش ناتو به شرق و تلاش این ائتلاف برای پیوستن اوکراین، که تهدیدی بلندمدت برای امنیت روسیه است، برشمرد.

وزیر خارجه روسیه همچنین سیاست‌های مقامات کی‌یف، از جمله سرکوب حقوق مردم روس‌زبان با ممنوعیت آموزش و رسانه‌های روسی را به‌عنوان یکی دیگر از دلایل اصلی آغاز بحران اوکراین معرفی کرد.

کرملین: استقرار نیروهای حافظ صلح در اوکراین تنها با توافق طرفین ممکن است

دمیتری پسکوف، سخنگوی رسمی کرملین، روز جمعه در نشست خبری اعلام کرد که استقرار نیروهای حافظ صلح در خاک اوکراین، تنها با توافق طرفین درگیر امکان‌پذیر است. 

وی با اشاره به اهمیت حل ریشه‌های این بحران، گفت: «استقرار نیروهای حافظ صلح فقط با رضایت طرفین امکان‌پذیر است. علاوه بر این، پارامترهای مشخصی برای حل‌وفصل این درگیری وجود دارد و برای رسیدن به مسیر حل‌ مشکلات، باید به دلایل اصلی این بحران پرداخته شود.»

حمله به زیرساخت‌های نظامی اوکراین پاسخ روسیه به تهدیدات بود

دمیتری پسکوف همچنین اعلام کرد که حملات هوایی روسیه به تأسیسات نظامی-صنعتی اوکراین، پاسخی به اقدامات اخیر مقامات کی‌یف بوده است. 

سخنگوی کرملین در واکنش به سخنان جدید جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، در این باره که این حملات را «غیرقابل قبول» خوانده است، توضیح داد: «این حملات به تأسیسات نظامی-صنعتی اوکراین پاسخی به استفاده از موشک‌های آمریکایی توسط نیروهای مسلح اوکراین علیه اهدافی در عمق خاک روسیه بود.»

وی همچنین یادآور شد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، پیش‌تر تصمیم استفاده از تسلیحات خارجی را «غیرمسئولانه و تشدیدکننده بحران» خوانده بود و تأکید کرد که روسیه به هرگونه استفاده مشابه پاسخ متناسب خواهد داد.

یک روز قبل، بایدن درباره حملات تلافی جویانه روسیه به اهدافی در اوکراین اظهار نظر کرد و آنها را ظالمانه خواند. وی با اشاره به اینکه واشنگتن به ارائه کمکهای نظامی به اوکراین ادامه خواهد داد، افزود که انتظار می‌رود به زودی تدارکات جدید تسلیحاتی انجام شود.

32 حمله گروهی ارتش روسیه به زیرساخت‌های اوکراین طی یک هفته قبل

وزارت دفاع روسیه روز جمعه گزارش داد که طی هفته گذشته، نیروهای مسلح این کشور  یک حمله گسترده و 32 حمله گروهی با استفاده از تسلیحات دقیق از هوا، دریا و زمین علیه اهدافی در خاک اوکراین انجام دادند. این حملات زیرساخت‌های انرژی، تأسیسات صنعتی و پایگاه‌های هوایی نظامی را هدف قرار داده است.

طبق اطلاعات این وزارتخانه، محل‌های ذخیره‌سازی پهپادها، قایق‌های بدون سرنشین، انبارهای تسلیحات و همچنین محل استقرار نیروهای اوکراینی مورد حمله قرار گرفت. همچنین، طی این مدت و در جریان این عملیات، 34 نیروی اوکراینی نیز به اسارت درآمدند.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود