پیش بینی ها برای جایزه آرای تماشاگران در جشنواره سینما حقیقت

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جشنواره سینما حقیقت در شرایطی از 18 آذرماه آغاز می‌شود که بازار پیش‌بینی‌ها برای حضور فیلم‌های مستندسازان از سراسر کشور داغ است؛ البته شنیده‌ها حاکی از آن است که خود فیلمسازان از نتیجه حضور یا عدم حضور فیلم خود در جشنواره‌ مطلع‌اند، اما اعلام قطعی اسامی مستندهای بخش‌های مختلف

کد خبر : 119138
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۵۳
پیش بینی ها برای جایزه آرای تماشاگران در جشنواره سینما حقیقت


به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جشنواره سینما حقیقت در شرایطی از 18 آذرماه آغاز می‌شود که بازار پیش‌بینی‌ها برای حضور فیلم‌های مستندسازان از سراسر کشور داغ است؛ البته شنیده‌ها حاکی از آن است که خود فیلمسازان از نتیجه حضور یا عدم حضور فیلم خود در جشنواره‌ مطلع‌اند، اما اعلام قطعی اسامی مستندهای بخش‌های مختلف ملی و شهید آوینی در رشته‌های مستند کوتاه، نیمه بلند و بلند در روزهای آینده انجام می‌شود.

فارغ از مستندهای حاضر در جشنواره، توجهات به سمت و سوی موضوع دیگری است و آنهم ماجرای حضور یا عدم حضور جایزه آرای تماشاگران در جشنواره و شیوه برگزاری آن است.

نخستین بار در سال 1397 و همزمان با دوازدهمین دوره این جشنواره بود که جایزه آرای تماشاگران در سینما حقیقت متولد شد؛ ابتکار خوبی که باعث می‌شد اهالی رسانه، منتقدین، سایر مهمانان جشنواره و حتی کسانی که برای تماشای فیلم‌ها بلیط خریداری می‌کنند، نیز بتوانند در کنار هیئت داوران، فیلم مورد پسند خود را انتخاب کنند.

این اتفاق در سال 1398 نیز به مانند سال قبل با همکاری انجمن صنفی تهیه‌کنندگان فیلم مستند انجام شد تا شاهد یک فعالیت صنفی در سینمای مستند باشیم. سال 1399 و در شرایطی که چهاردهمین جشنواره سینما حقیقت، به واسطه همه‌گیری کرونا شرایط کاملا متفاوتی را تجربه می‌کرد و عملا اکران حضوری معنای چندانی نداشت، آرای تماشاگران نیز جمع‌آوری نشد.

این روند تا سال گذشته و همزمان با هفدهمین جشنواره سینما حقیقت ادامه داشت تا اینکه سال قبل، جمع‌آوری آرای تماشاگران با همکاری نهادهای دیگری به جز انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینمای مستند انجام شد. آی تیکت، سینما تیکت، سمفا و هاشور به کمک محمد حمیدی‌مقدم آمدند تا این اتفاق را رقم بزنند.

حمیدی‌مقدم دبیر جشنواره سینما حقیقت معتقد است که جایزه آرای تماشاگران امری کاملا صنفی است و باید توسط انجمن‌های صنفی به ویگه انجمن تهیه‌کنندگان ریل‌گذاری و برگزار شود. او در نشست خبری جشنواره سال گذشته اشاره کرده بود که آرای مردمی و صیانت‌ از آن مسأله‌ای است که در حوزه خارج از مدیریت جشنواره شکل می‌گیرد.

به گفته او، سال گذشته از سوی انجمن تهیه‌کنندگان تقاضایی برای جایزه تماشاگران صورت نگرفته بود.

با این حال، شنیده‌ها حاکی از آن است که امسال مذاکرات مثبتی برای جایزه آرای تماشاگران بین دبیرخانه جشنواره و انجمن صنفی تهیه‌کنندگان صورت گرفته و تمهیدات مقدماتی آن نیز شکل گرفته است. به نظر می‌رسد که اگر اتفاق خاصی رخ ندهد، امسال دوباره شاهد حضور این جایزه مهم در جشنواره سینما حقیقت با همکاری خود مستندسازان باشیم که حتما می‌تواند اتفاقات خوبی را رقم بزند.

در این بین، موضوع اصلی بحث صیانت از آرای تماشاگران است؛ به ویژه آنکه در سال‌های 1397 و 1398 که این جایزه در جشنواره حضور داشت، اتفاقاتی رخ داد که سبب بروز برخی گلایه‌ها از سوی مستندسازان شد. البته تجربه جمع‌آوری آرا در 2-3 جشنواره اخیر فیلم کوتاه تهران که توسط کانون دانش آموختگان این انجمن برگزار شد، نشان داد که امکان جمع‌آوری عادلانه آرا میسر است.

با این حال باید منتظر بمانیم تا مشخص شود که آیا هجدهمین جشنواره سینما حقیقت که از 18 آذرماه در پردیس سینمایی چارسو آغاز می‌شود، پذیرای جایزه آرای تماشاگران خواهد بود یا خیر؟

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود