چه موضوعاتی در دستورکار گفتگوهای ایران و اروپا قرار دارد؟
به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، امروز پنجشنبه هیات جمهوری اسلامی ایران به ریاست مجید تختروانچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه با «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار میکند و فردا جمعه نیز گفت وگوها با دیپلماتهای سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان پیگیری میشود. طبق گفته اسماعیل بقائی سخنگوی
به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، امروز پنجشنبه هیات جمهوری اسلامی ایران به ریاست مجید تختروانچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه با «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار میکند و فردا جمعه نیز گفت وگوها با دیپلماتهای سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان پیگیری میشود.
طبق گفته اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، «این دور از گفتگوها که از همان نیویورک برنامهریزی شده، طیفی از مباحث و موضوعات منطقهای و بینالمللی از جمله موضوع فلسطین و لبنان و نیز موضوع هستهای مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.»
جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماتیک هر فرصتی را برای تببین مواضع، طرح دغدغهها و پیگیری مطالبات خود مغتنم می داند.
بر همین اساس، در استمرار تماسها و نشستها با مدیران سیاسی سه کشور اروپایی در چند سال اخیر، در حاشیهی مجمع عمومی در نیویورک آقایان مجید تخت روانچی و کاظم غریبآبادی، معاونان سیاسی و بینالمللی وزارت خارجه نشستی با همتایان اروپایی خود برگزار کردند و ضمن مرور آخرین وضعیت گفتگوهای هستهای و لغو تحریمها، در خصوص سایر مسائل مهم منطقهای و بینالمللی به طرح دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران از جمله انتقاد از حمایتهای این کشورها از جنایات رژیم صهیونیستی و نیز سیاستهای مخرب اروپا علیه ایران از جمله وضع تحریمهای ظالمانه پرداختند.
در نشست نیویورک مقرر شد این تماسها و رایزنیها در آینده نزدیک در ژنو ادامه داشته باشد.
این قبیل نشستها برای تبیین دقیق مطالبات و ملاحظات کشور و پرهیز دادن طرفهای مقابل از هرگونه اشتباه محاسباتی و نیز شنیدن نقطهنظرات آنها اهمیت دارد.
در عین حال، رایزنی و تبادل نظر در خصوص آینده مذاکرات در پرتو تحولات جدید و دورنمای سناریوهای محتمل برای رسیدن به یک توافق در خصوص موضوع هستهای و رفع تحریمها در دستورکار این نشست خواهد بود.
تنش در روابط بین ایران و کشورهای اروپایی به دلیل تشدید مجموعهای از ادعاهای متقابل، طرف 2 سال اخیر رو به فزونی بوده است. اروپاییها ایران را به ارسال موشک بالستیک به روسیه و حمایت از این کشور در منازعه اوکراین متهم میکنند، موضوعی که ایران مکررا رد کرده و حتی شخص زلنسکی نیز صریحا گفته است که چنین موشکهایی به روسیه تحویل نشده است.
اقدام اخیر کشورهای اروپایی در پیشبرد قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام آژانس را اقدامی بسیار مخرب و غیرقابل توجیه میدانیم و با اقدامات عملی در حوزه برنامه هستهای به آن پاسخ مناسبی داده شده است. نشست ژنو فرصتی فراهم خواهد آورد تا مواضع کشورمان در این خصوص به صراحت و از موضع قدرت برای طرفهای مقابل شفاف شود.
در عین حال، نشست ژنو به جهت تسهیل شفافسازی نظرات طرفین در خصوص موضوعات مختلف و تبادل ایدهها در زمینه مسیر پیش رو، حائز اهمیت خواهد بود. این نشست همچنین به واسطه مفتوح نگه داشتن مسیر دیپلماسی و گفتگو، با وجود تنشها و انتقادات متقابل، مهم ارزیابی میشود.
انتهای پیام/