تحولات اوکراین|استفاده بایدن از آخرین فرصت برای تقویت کی یف

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در حال آماده‌سازی بسته کمک نظامی جدیدی به ارزش 725 میلیون دلار برای اوکراین است. به گزارش خبرگزاری “رویترز”، این بسته شامل تسلیحات ضدتانک مختلف از ذخایر ارتش ایالات متحده خواهد بود. طبق اطلاعات منتشر شده، این بسته می‌تواند شامل مین‌های زمینی، پهپادها، موشک‌های

کد خبر : 118398
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۶
تحولات اوکراین|استفاده بایدن از آخرین فرصت برای تقویت کی یف


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در حال آماده‌سازی بسته کمک نظامی جدیدی به ارزش 725 میلیون دلار برای اوکراین است. به گزارش خبرگزاری “رویترز”، این بسته شامل تسلیحات ضدتانک مختلف از ذخایر ارتش ایالات متحده خواهد بود.

طبق اطلاعات منتشر شده، این بسته می‌تواند شامل مین‌های زمینی، پهپادها، موشک‌های استینگر و مهمات سامانه‌های پرتاب موشک HIMARS باشد. واشنگتن اعلام کرده است که انتظار دارد طرف اوکراینی مین‌های ضدنفر را در خاک خود و دور از مناطق مسکونی استفاده کند.

همچنین، روزنامه “وال استریت ژورنال” گزارش داد که بایدن به دلیل کمبود زمان قادر نخواهد بود تمام بودجه تخصیص‌یافته به اوکراین را پیش از پایان دوره ریاست‌جمهوری‌اش مصرف کند. طبق این گزارش، تصمیم‌گیری درباره 6.5 میلیارد دلار باقی‌مانده بر عهده دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، خواهد بود.

در این رابطه، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، تصمیم بایدن برای تخصیص منابع مالی بیشتر به اوکراین جهت ادامه درگیری‌ها در سال 2025 را نمایش دیگری از «غریزه دزدی» دولت آمریکا توصیف کرد.  وی شب گذشته در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت: «همه منابع را برای اوکراین ارسال کرده‌اند تا هیچ‌کس دیگر نتواند از آن استفاده کند.»

لاوروف با اشاره به کمک‌های مالی و نظامی آمریکا به اوکراین، یادآور شد که در مجموع، ایالات متحده تاکنون بیش از 59 میلیارد دلار کمک به کی‌یف ارسال کرده است.

وزیر خارجه در واکنش به حملات نیروهای مسلح اوکراین با استفاده از موشک‌های دوربرد ATACMS به مناطق روسیه نیز هشدار داد که صبر مقامات مسکو حدی دارد و اگر دائماً به چالش کشیده شود، پایان خواهد یافت.

وزارت دفاع روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که نیروهای مسلح اوکراین طی سه روز گذشته با استفاده از تسلیحات دوربرد غربی، از جمله موشک‌های آمریکایی ATACMS، دو حمله به منطقه کورسک انجام داده‌اند. در این رابطه، نیروهای پدافند هوایی روسیه موفق شدند سه موشک دوربرد را منهدم کنند، اما دو موشک به اهداف اصابت کرده و باعث خساراتی به تأسیسات راداری شدند. چند روز قبل نیز گزارش شد که سامانه‌های دفاع هوایی روسیه دو موشک “استورم شدو” انگلیسی ارتش اوکراین را سرنگون کرده‌اند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به یک‌هزار و نهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

تماس رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی با پوتین و زلنسکی

سیریل رامافوسا، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی، در تماس مداوم با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، برای یافتن راه‌ حل مسالمت‌آمیزی برای بحران اوکراین است. وینسنت مگونیا، سخنگوی دفتر ریاست‌جمهوری آفریقای جنوبی با اعلام این خبر، یادآور شد که این کشور در تلاش است نقش فعالی در حل‌وفصل بحران ایفا کند.

رامافوسا پیش‌تر در نشست سران بریکس با پوتین دیداری دوجانبه داشته و تأکید کرده که به تعامل با هر دو طرف مناقشه برای رسیدن به صلح ادامه خواهد داد. در سال 2023، هیئتی از کشورهای آفریقایی به سرپرستی رامافوسا ابتدا به کی‌یف و سپس به مسکو سفر کرد و طرح 10 ماده‌ای را برای حل بحران اوکراین ارائه داد که مورد استقبال طرف روسی نیز قرار گرفته بود.

انتقاد از زلنسکی به‌خاطر فرار میلیون‌ها نفر از اوکراین

الکساندر دوبینسکی، نماینده پارلمان اعلای اوکراین (ورخونا رادا)، اعلام کرد که رئیس جمهور ولودیمیر زلنسکی باعث شده تا میلیون‌ها اوکراینی به ترک کشورشان فکر کنند. او در کانال تلگرام خود نوشت: «بزرگ‌ترین جنایتی که زلنسکی مرتکب شده این بود که میلیون‌ها اوکراینی را از کشورشان ناامید کرد و باعث شد آن‌ها آرزوی مهاجرت داشته باشند.»

دوبینسکی اضافه کرد که افرادی که «دولت زلنسکی نتوانست آن‌ها را از میان بردارد»، قصد دارند به محض باز شدن مرزها یا یافتن راهی برای این منظور کشور را ترک کنند. او همچنین با انتقاد از سیاست دولت فعلی اوکراین، گفت: تنها دستاوردی که به آن رسیده‌اند، تبدیل کشور به مکانی است که همه می‌خواهند از آن فرار کنند.

دفتر زلنسکی: کاهش سن مشمولیت به دلیل کمبود سلاح بی‌فایده است

دمیتری لیتوین، مشاور رئیس‌جمهور اوکراین اعتراف کرد که کمبود تسلیحات باعث شده تا کاهش سن مشمولیت خدمت نظامی اجباری در این کشور اقدامی بی‌ معنا و بی فایده باشد. 

وی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «هیچ معنایی ندارد که سن مشمولیت را کاهش دهیم و افراد بیشتری را به ارتش فراخوانیم، در حالی که تجهیزاتی که قبلاً اعلام شده بود، به موقع تحویل داده نمی‌شود و سلاحی برای جنگیدن وجود ندارد.»

او افزود که تأخیر در ارسال تسلیحات از سوی شرکای غربی باعث کمبود تجهیزاتی برای سربازان بسیجی شده است. 

پیش‌تر، مجله “اکونومیست” گزارش داده بود که برنامه بسیج اوکراین تنها به دو سوم هدف خود رسیده و هنوز نتوانسته کمبود نیروی انسانی در ارتش را جبران کند.

توصیه آمریکا به اوکراین برای کاهش سن مشمولیت به 18 سال

یک مقام ارشد کاخ سفید که نامش فاش نشده، اعلام کرد که اوکراین باید کاهش سن مشمولیت به 18 سال را در نظر بگیرد. وی در گفتگو با خبرگزاری “رویترز” گفت: «در حال حاضر ارتش اوکراین به نیروی انسانی بیشتری نیاز دارد.»

به گفته این مقام، اوکراین تعداد کافی نیروهای جدید نظامی را بسیج و آماده نمی‌کند. او افزود که بسیج نیروها و نیروی انسانی اضافی در شرایط کنونی می‌تواند تأثیر قابل توجهی داشته باشد.

پیش‌تر، آلکسی گونچارنکو، نماینده پارلمان اوکراین گفته بود که ورخونا رادا قانونی را تصویب کرده که بسیج مردان زیر 25 سال را ممنوع می‌کند. وی تأکید کرد که به خدمت فراخواندن جوانان کم سن و سال را اقدامی شرم‌آور است و او به همراه دیگر نمایندگان برای مقابله با چنین اقدامی تلاش خواهند کرد.

ستاد کل ارتش اوکراین وضعیت خط مقدم را «پیچیده» توصیف کرد

ستادکل نیروهای مسلح اوکراین روز چهارشنبه به این واقعیت اعتراف کرد که وضعیت در خط مقدم جبهه نبرد برای نیروهای اوکراینی همچنان پیچیده و پرتنش است. طبق اطلاعات منتشره در بیانیه ستاد کل اوکراین، دشوارترین درگیری‌ها در محورهای کرسنوارمیسک (نام اوکراینی: پوکروفسک) و کوراخوف دیده می‌شود. 

ستادکل همچنین تأکید کرد که نیروهای روسی بطور روزانه مواضع ارتش اوکراین را با استفاده از برتری در تجهیزات نظامی و نیروی انسانی مورد حملات شدید قرار می‌دهند.

یوگنی یِولوف، یکی از فرماندهان نیروهای مسلح اوکراین، اعلام کرد که کی‌یف برای امکان اجرای یک عملیات ضدحمله به حداقل 1.8 میلیون نفر نیروی بسیج نیاز دارد. وی گفت: «ما به حداقل 1.8 میلیون نیروی بسیج نیاز داریم تا بتوانیم عملیات تهاجمی انجام دهیم.»

به گفته این مقام نظامی، در حال حاضر یگان‌های رزمی ارتش اوکراین دچار فرسایش جدی شده‌اند. 

مذاکرات اوکراین و کره جنوبی درباره مقابله با همکاری روسیه و کره شمالی

یون سوک یول، رئیس‌جمهور کره جنوبی، با رستم عمروف، وزیر دفاع اوکراین، که به سئول سفر کرده بود، دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار، دو طرف راه‌های مقابله با همکاری نظامی بین روسیه و کره شمالی را مورد بررسی قرار دادند. 

به گزارش دفتر ریاست‌جمهوری کره جنوبی، یون سوک یول تأکید کرد که سئول و کی‌یف به همراه یکدیگر به دنبال راه‌های مؤثر برای مقابله با تهدیدات امنیتی ناشی از این همکاری خواهند بود.

عمروف همچنین با شین وون سیک، مدیر اداره امنیت ملی کره جنوبی، و کیم یونگ هیون، وزیر دفاع ملی این کشور، دیدار کرد. وی در این نشست‌ها ابراز امیدواری کرد که همکاری‌های دو کشور در تمامی زمینه‌ها تقویت شود.

همچنین گزارش شده که اوکراین و کره جنوبی توافق کردند که با همکاری ایالات متحده به تهدیدات پاسخ دهند. این همکاری بر اساس سیاست‌های مشترک دولت فعلی جو بایدن و رئیس‌جمهور منتخب دونالد ترامپ انجام خواهد شد.

انتظار اوکراین برای تصمیم‌ درباره مذاکرات بعد از مراسم تحلیف ترامپ

روزنامه “اوکراین پراودا” گزارش داد که مقامات اوکراینی منتظر مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، در تاریخ 20 ژانویه است تا بعد از آن تصمیم‌گیری درباره مذاکرات با روسیه صورت گیرد.

به گفته یکی از اعضای تیم ولودیمیر زلنسکی، اوکراین بدون مشارکت ایالات متحده نمی‌تواند وارد مذاکرات با روسیه شود. تیم زلنسکی اذعان کرده که این کشور ابزار لازم برای فشار بر روسیه و مجبور کردن آن به عقب‌نشینی را در اختیار ندارد. یکی از منابع خبری این روزنامه در دفتر زلنسکی گفت: «بدون کمک دولت ترامپ، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. بنابراین ما منتظر مراسم تحلیف ترامپ هستیم.»

هشدار روسیه درباره احتمال تأیید غرب برای برخورداری از تسلیحات هسته‌ای اوکراین در آینده

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، هشدار داد که غرب ممکن است در آینده به اوکراین اجازه دستیابی به تسلیحات هسته‌ای را بدهد، زیرا قبلاً نیز مفاد معاهدات بین‌المللی را نادیده گرفته است.

وی روز چهارشنبه در یک نشست خبری گفت: «شکی نیست که غرب جمعی می‌تواند به اوکراین اجازه دهد به تسلیحات هسته‌ای دست یابد. دشمنان ما بارها نشان داده‌اند که هیچ تعهد بین‌المللی آن‌ها را محدود نمی‌کند. در حال حاضر مدرکی برای ارائه نداریم، اما چنین احتمالی نگران‌کننده است.»

زاخارووا تأکید کرد که جلوگیری از چنین وضعیتی به نفع کشورهایی است که مسئولیت‌پذیرانه عمل می‌کنند. او هشدار داد که اقدامات کی‌یف و حامیان غربی آن می‌تواند جهان را به لبه فاجعه برساند.

پیش‌تر، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز پیشنهاد برخی مقامات غربی مبنی بر بازگرداندن تسلیحات هسته‌ای به اوکراین را «غیرمسئولانه» و از دیدگاه مسکو، بخشی از ایده‌های «افراطی» توصیف کرده بود.

هشدار روسیه به ژاپن درباره پیامدهای استقرار موشک‌های آمریکایی

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه همچنین اعلام کرد که در صورت استقرار موشک‌های میان‌برد آمریکایی در خاک ژاپن، روسیه اقدامات لازم برای پاسخگویی را انجام خواهد داد. ماریا زاخارووا در نشست خبری خود گفت که توکیو آگاهانه در حال افزایش تنش‌ها در منطقه است تا مسیر خود را برای نظامی‌سازی و تقویت همکاری نظامی-فنی با واشنگتن توجیه کند.

او تأکید کرد: «ما بارها به طرف ژاپنی هشدار داده‌ایم که استقرار موشک‌های میان‌برد آمریکایی در خاک این کشور تهدیدی جدی برای امنیت روسیه خواهد بود و ما مجبور خواهیم شد اقدامات مناسبی برای تقویت توان دفاعی خود انجام دهیم.»

زاخارووا: کی‌یف به دلیل حملات به خاک روسیه مجازات خواهد شد

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که نیروهای مسلح اوکراین به دلیل ادامه حملات به مناطق روسیه مجازات خواهند شد. او گفت که طی هفته گذشته، سامانه‌های پدافند هوایی و جنگ الکترونیک روسیه بیش از 220 پهپاد اوکراینی را بر فراز خاک روسیه منهدم کرده‌اند.

به گفته وی، حملاتی به مناطق بلگوراد، گورلوفکا در جمهوری دونتسک و منطقه خرسون انجام شده است.

در این رابطه، وزارت دفاع روسیه روز چهارشنبه گزارش داد که سامانه‌های پدافند هوایی این کشور 25 پهپاد اوکراینی را بر فراز دریای سیاه و خاک جمهوری کریمه منهدم و رهگیری کرده‌اند.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود