سوریه در آستانه فتنه دیگری قرار گرفته است؟

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، گروهک تروریستی تحریرالشام صبح امروز ساعاتی پس از اعلام آتش بس بین رژیم صهیونیستی و لبنان، عملیات بزرگی را برای حمله به حلب در شمال سوریه آغاز کرد که براساس مشاهدات بزرگترین درگیری‌ها در ریف غربی این استان پس از سال 2016 (عملیات آزادسازی حلب)  محسوب می‌شود.  گروهک تحریرالشام که

کد خبر : 118191
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۰
سوریه در آستانه فتنه دیگری قرار گرفته است؟


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، گروهک تروریستی تحریرالشام صبح امروز ساعاتی پس از اعلام آتش بس بین رژیم صهیونیستی و لبنان، عملیات بزرگی را برای حمله به حلب در شمال سوریه آغاز کرد که براساس مشاهدات بزرگترین درگیری‌ها در ریف غربی این استان پس از سال 2016 (عملیات آزادسازی حلب)  محسوب می‌شود. 

گروهک تحریرالشام که اکنون تبدیل به مهمترین گروه تروریستی تکفیری در شمال سوریه شده و بسیاری از گروهک‌های دیگر همچون «صقور الشام»، «جیش الشمال»، «حزب اسلامی ترکستان»، «اجناد قوقاز»، «کتیبه الرحمان» و «جیش العزه» که وارد ائتلاف با این گروه شده‌اند، مرکز ثقل عملیات امروز را بر عهده گرفته‌اند. 

تحریر‌الشام از چندین ماه قبل تحرکات گسترده‌ای را در اطراف شهر حلب آغاز کرده بود و گزارش‌های متعددی از حضور تروریست‌ها در این منطقه در رسانه‌های محلی و منطقه‌ای منتشر شده بود که در نتیجه همین تحرکات ارتش سوریه از یک ماه قبل بخشی از یگان‌های زرهی‌اش را به شمال سوریه و ریف غربی حلب منتقل کرد.

علاوه بر این ارتش روسیه نیز با هماهنگی مقامات دمشق در این بازه زمانی اقدام به بمباران مقرها و استحکامات نظامی تحریرالشام در مناطق پیرامون حلب کرده بود.

گروهک تحریرالشام در واقع نسخه بروز شده ای از القاعده سوریه است که بعد از آغاز جنگ داخلی در این کشور به «جبهه النصره» تغییر نام داد. این گروهک برای پاک کردن برچسب القاعده عنوان هیئت تحریرالشام را برای خود برگزید. محمد الجولانی سرکرده این گروه هم اکنون در ادلب حضور دارد. تحریرالشام از زمان آغاز طوفان الاقصی و ورود حزب‌الله به رویارویی با رژیم صهیونیستی در پشتیبانی مسلمانان اهل سنت در فلسطین، این ارزیابی را داشت که فرصت برای بازگشت به حلب فراهم شده چرا که نیروهای حزب‌الله و مقاومت اکنون درگیر جبهه جنوب لبنان هستند و فضا برای مانور تروریست‌ها در خاک سوریه فراهم شده است. 

کشور سوریه , آخرین تحولات سوریه , سازمان پیمان آتلانتیک شمالی | ناتو , حلب , ارتش سوریه ,

این حمله درحالی آغاز شده که از حدود یک سال قبل دولت دمشق مذاکراتی را با آنکارا در راستای احیای روابط و دور کردن ترکیه از محور همکاری با تروریست‌ها آغاز کرده بود. تحریر الشام مهمترین مخالف روند مذاکرات دمشق و آنکارا بود که با میانجی‌گری روسیه دنبال می‌شد. در همین راستا درگیری‌ها طی 6 ماه اخیر بطور قابل توجهی در مناطق ریف ادلب و ریف حلب تشدید شده بود، اما شهر حلب تا حدی از این درگیری‌ها مصون باقی مانده بود.

این تحرکات تروریست‌ها از منظر آمریکا و رژیم صهیونیستی در راستای نبرد منطقه‌ای علیه محور مقاومت قابل بهره برداری است؛ چراکه دست‌کم بخشی از توان جبهه مقاومت به ویژه در سوریه را مشغول جبهه های درگیری در شمال سوریه می‌کند. سوریه طی ماه‌های اخیر به آوردگاه جدید نبرد ناتو با اوکراین تبدیل شده است و تروریست‌های تحریر الشام با کمک عناصر اطلاعاتی اوکراین به پهپاد مجهز شده‌اند و حتی گزارش‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد از سه ما قبل کارگاه‌هایی برای ساخت ریز پرنده‌های ضد نفر توسط اوکراینی ها در ادلب ایجاد شده‌اند تا در نبرد آتی علیه نیروهای ارتش سوریه و نظامیان روسیه بکار گرفته شوند. 

این امر نشان می‌دهد که ناتو در پرونده‌های منطقه‌ای خود با روسیه و ایران توجه ویژه‌ای به بحران سوریه دارد. در این میان گزارش‌هایی از حضور نیروهای فرانسوی در پایگاه‌های شمال شرق سوریه در معیت نیروهای آمریکا منتشر شده که نشان می‌دهد پرونده بحران سوریه به طور جدی بار دیگر روی میز به جریان افتاده است تا از این رهگذر فشار بر مسکو افزایش یابد.

جالب تر اینجاست که حضور و فعالیت گروه‌های تروریستی با مشارکت نیروهایی از کشورهای آسیای میانه در سوریه بطرز چشمگیری افزایش یافته تا جایی که یکی از گروهک‌های اصلی فعال در عملیات اخیر تحریرالشام، حزب به اصطلاح اسلامی ترکستان است که نیروهایش از منطقه اویغور چین به سوریه منتقل شده‌اند. 

این امر بخوبی نشان می‌دهد که شطرنج کنونی در سوریه تا چه حد با تحولات بین‌المللی پیوند خورده است. در نتیجه نمی توان تحولات جاری در سوریه را صرفا از منظر داخلی مورد ارزیابی قرار داد. بنظر می‌رسد تحولات اخیر در حلب، مرحله ای جدید از نبرد چند وجهی آمریکا برای تقابل با محور مقاومت در محیط ژئوپلتیک غرب آسیا است تا پس از با برقراری آتش بس 60 روزه در جنوب لبنان فرصت لازم برای محور مقاومت جهت بازیابی توان انسانی و سازماندهی نیروها فراهم نشود. 

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود