تعداد عجیب رانندگان تاکسیهای اینترنتی در ایران
اقتصاد۲۴- حسین محمدیان کمبود نیروی انسانی را بزرگترین چالش کارآفرینان ذکر کرد و افزود: امروز قشر کارگر به سبب نرخ حقوقی و دستمزدی که ازسوی حاکمیت تعیین میشود، نمیتواند زندگی خود را تامین کند لذا ترجیح میدهد که واحد صنعتی را ترک کرده و در جای دیگری مشغول به کار شوند. وی اظهار کرد: البته
اقتصاد۲۴- حسین محمدیان کمبود نیروی انسانی را بزرگترین چالش کارآفرینان ذکر کرد و افزود: امروز قشر کارگر به سبب نرخ حقوقی و دستمزدی که ازسوی حاکمیت تعیین میشود، نمیتواند زندگی خود را تامین کند لذا ترجیح میدهد که واحد صنعتی را ترک کرده و در جای دیگری مشغول به کار شوند.
وی اظهار کرد: البته میتوان به این افراد حق داد، زیرا حقوقها کفایت هزینههای زندگی را نمیدهد، از سوی دیگر بسیاری از نیروهای انسانی کارآزموده و فنی در حال خروج از کشور هستند و این یک تهدید برای جامعه کارآفرینی و شرایط سختی است که برای آنان در جذب نیروی انسانی بوجود آورده است.
رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی در پاسخ به سوالی پیرامون شرایط کارآفرینان برای جذب نسل زد به عنوان نیروی انسانی جدید در واحدهای تولیدی گفت: شرایطی که نسل زد دارد فقط مختص ایران نیست، بلکه در خیلی از کشورها این ظرفیت را فرصت در نظر میگیرند.
وی ادامه داد: نسل زد در انجام کاری که به آنان واگذار میشود، بسیار جدی است و ثمره فعالیت آنان ارزش افزوده زیادی در هر حوزه دارد، به عنوان مثال کاری که «ایلان ماسک» با بهره گیری از نسل زد انجام میدهد، بسیار پرسودتر از کاری است که یک شرکت ساخت تویوتا با نیروهای انسانی میانسال به نتیجه میرساند.
محمدیان با انتقاد از فیلترینگ فضای مجازی در کشور بیان کرد: چگونه میتوان از نسل زد انتظار داشت فعالیت اقتصادی داشته باشد، در شرایطی که اینترنت و فضای مجازی برای او محدود یا تعطیل میشود، اگر کارآفرین نتواند شرایط مناسبی مانند دورکاری و دسترسی آسان به اینترنت و فضای مجازی برای فعالیت نسل زد شکل دهد، کشور از فرصتهای جدیدی که همین نسل میتوانند ایجاد کنند، محروم میماند.
بیشتر بخوانید: مسیر کوتاه و قیمت نجومی تاکسیهای اینترنتی
قیمتهای دستوری از مشکلات کارآفرینان
رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی به دیگر مشکلات کارآفرینان اشاره کرد و گفت: برخی از کالاها قیمتهای دستوری دارند و تولیدکننده نمیتواند قیمت را تعیین کند، این اجبار در تعیین قیمت، تعادل اقتصادی را برهم میزند.
وی به بحثهای مالی و سرمایه گذاری در کشور پرداخت و افزود: در کشورهای توسعه یافته اگر کارآفرینان طرح و ایدهای دارند، یا از بانکها یا از بازار سرمایه کمک میگیرند یا سرمایه گذار خارجی جذب میکنند، متاسفانه کارآفرینان ایرانی در هر سه مورد دچار مشکل جدی هستند، سرمایه گذاری خارجی در کشور به سبب تحریمهای اقتصادی و نپیوستن به FATF بسیار کاهش یافته، سرمایه بانکها نیز به خاطر سیاستهای انقباضی نیز وضعیت مناسبی ندارد.
محمدیان اظهار کرد: استفاده از بازار سرمایه نیز با توجه به درصدهای پولی و هزینههای بسیار بالایی که در این بازار است، دیگر توجیه اقتصادی ندارد، لذا از سرمایه گذاری ثابت برای توسعه زیرساختهای تولید در چند سال اخیر عقب ماندیم، افزون بر این به سبب تحریمهای بین المللی، فناوریهای روز وارد کشور نشده و این موضوع ایران را در رقابت با کشورهای همسایه نیز دچار چالش کرده است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: با مشکل زیرساختهای انرژی در کشور مواجه هستیم، برق واحد تولیدی ۲ تا سه روز در هفته قطع میشود، در صورتی که انرژی به موقع تامین نشود، توسعه صنعتی کشور نیز دچار چالش خواهد شد.
وی تصریح کرد: همواره انرژی ارزان و فراوان یکی از مزیتهای صادراتی ایران بوده که در این بخش نیز دچار مشکل شدیم و در حال از دست دادن مزیت صادارتی کالاهای تولیدی خود هستیم.
محمدیان گفت: فضای یاس و ناامیدی در کشور حاکم است، کارآفرینان داخلی جذب کشورهای دیگر میشوند، با خروج پول، کارآفرین و سرمایه گذار از کشور مواجه هستیم که هر کدام به تنهایی میتواند یک کشور را دچار چالش اساسی کند.
منبع: ایرنا