کارگروه برنامه هفتم پیشرفت صنعت پتروشیمی تشکیل شد
نخستین نشست تخصصی کارگروه برنامه هفتم پیشرفت صنعت پتروشیمی برگزار شد. به گزارش خبرگزاری صداوسیما، نخستین نشست تخصصی کارگروه برنامه هفتم پیشرفت صنعت پتروشیمی با هدف بررسی احکام و تکالیف قانونی مرتبط و نیز رصد آخرین وضعیت طرحهای در دست اجرا و عملکرد مجتمعهای تولیدی صنعت پتروشیمی در مسیر تحقق اهداف متصور در برنامه هفتم پیشرفت،
نخستین نشست تخصصی کارگروه برنامه هفتم پیشرفت صنعت پتروشیمی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، نخستین نشست تخصصی کارگروه برنامه هفتم پیشرفت صنعت پتروشیمی با هدف بررسی احکام و تکالیف قانونی مرتبط و نیز رصد آخرین وضعیت طرحهای در دست اجرا و عملکرد مجتمعهای تولیدی صنعت پتروشیمی در مسیر تحقق اهداف متصور در برنامه هفتم پیشرفت، با حضور حسن عباس زاده معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد.
هدف گذاری برای تحقق افزایش ظرفیت تولید انواع محصولات پتروشیمی به بیش از ۱۳۰ میلیون تن در پایان برنامه هفتم پیشرفت (به شرط تامین خوراک)، زمینه ساز توسعه پایدار و متوازن صنعت پتروشیمی خواهد بود. همچنین اهداف کلی برنامه برای ایجاد ظرفیت اسمی ۱۱.۶ میلیون تن پروپیلن و زنجیره آن، تولید پایین دستی زنجیره متانول به میزان ۷۰۰ هزار تن، تولید پایین دستی زنجیره اتیلن (به جز پلی اتیلن) به میزان ۳.۳ میلیون تن از دیگر اهداف برنامه هفتم پیشرفت است که در نخستین نشست تخصصی کارگروه برنامه هفتم پیشرفت صنعت پتروشیمی مورد بررسی قرار گرفت.
از دیگر مواردی که در برنامه هفتم پیشرفت هدف گذاری شده است، میتوان به تولید پلی اتیلن به میزان ۸.۶ میلیون تن و تولید پایین دستی آروماتیک به میزان ۳ میلیون تن و تأکید بر توسعه زنجیره صنایع پایین دستی پتروشیمی اشاره کرد.
بازنگری در مجوزهای صادر شده در حوزه صنعت پتروشیمی به ویژه تولید متانول، اوره و پلی اتیلن که تا پایان سال ۱۴۰۳ بنا به دلایل خارج از اراده به بهره برداری نرسیده باشند، در برنامه هفتم پیشرفت مورد اشاره قرار گرفته است.
اختصاص محصولات شرکتهای پتروشیمی که پیش فروش نشده اند و تعهدی نسبت به صادرات آنها وجود ندارد به عنوان ماده اولیه به مجتمعها یا واحدهای پایین دستی در طول زنجیره ارزش پتروشیمی درقالب قراردادهای بلند مدت در برنامه هفتم پیشرفت پیش بینی شده است.
از دیگر مواردی که در برنامه هفتم پیشرفت آمده است، میتوان به تکمیل زنجیره ارزش صنایع نفت و گاز با کاهش تخفیف ۵ درصدی خوراک تحویلی به شرکتهای پتروشیمی موجود، مشروط به اختصاص ۴۰ درصد از سود خالص سالانه این شرکتها به حساب اندوخته سرمایهای اشاره کرد.
همچنین میتوان در راستای برنامه هفتم پیشرفت به به تخفیفهای پلکانی نرخ خوراک طبق قانون هدفمند کردن یارانهها با استفاده از اوراق تسویه مبتنی برخوراک در طول زنجیره ارزش با همکاری وزارت نفت براساس ابلاغ و تائیدیه تخفیف پلکانی شماره ۵۱۹۳۶/ت ۶۲۲۹۳ مورخ ۲۷ خرداد ماه هیئت وزیران اشاره کرد.
مدیریت مصرف و بهینه سازی انرژی در صنعت پتروشیمی و همکاری در اصلاح ساختار اداری، مالی و سازمانی از دیگر موارد مطرح شده در برنامه هفتم پیشرفت است که در نخستین نشست تخصصی کارگروه “برنامه هفتم پیشرفت صنعت پتروشیمی” بررسی شد.