به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا؛ تحولات جهانی در سالهای اخیر به طور شگرفی بر روندهای بین المللی تاثیر گذاشته است. جابهجایی مولفههای قدرت باعث شده است تا به سختی بتوان با کاربست دیدگاههای سیاسی حاکم بر نظام بیبینالملل پیش از فوریه ۲۰۲۲ (ورود نظامی روسیه به اوکراین) و همچنین اکتبر۲۰۲۳ (عملیات بزرگ طوفانالاقصی) به تحلیل و ارزیابی این تحولات پرداخت.
روند پر شتاب و تغییر متغیرها باعث شده است علیرغم حمایتهای بیپایان آمریکا و اروپا از اوکراین همچنان روسیه بخش قابل توجهی از اوکراین را در دست داشته باشد و حتی برای تثبیت موازنه مورد نظر خود تغییر دکترین هستهای مسکو را به نمایش بگذارد. از سویی دیگر علیرغم نزدیک به ۱۴ ماه از تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه و سپس لبنان همچنان طرحهای آتشبس با این استدلال که رژیم اسرائیل با تهدید موجودیتی مواجه است توسط تلآویو شکست خورده است.
در ارتباط با همین موضوعات فرصتی شد تا با علی اکبر ولایتی دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی و مشاور امور بینالملل مقام معظم رهبری در خصوص این دو تحول مهم و راهبردی که به نقطه عطفی در دوران گذار نظام بینالملل تبدیل شده است گفتوگو کنیم.
حتی دوستان قسم خورده اسرائیل نیز از رای دیوان کیفری لاهه استقبال کردند
ولایتی در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت تقابل جبهه مقاومت و رژیم صهیونیستی با توجه به حکم بازداشت سران رژیم توسط دیوان اظهار داشت: در چشم انداز این تحولات مهم بین المللی و منطقه ای، رژیم صهیونیستی رو به افول است و حتی دوستان قسم خورده آنها نیز از رای دیوان کیفری لاهه استقبال کردند و کشورهای بسیاری مانند ایرلند، هلند، استرالیا و… و. که پیوست سیاسی انگلیس محسوب میشوند نیز علیه رژیم صهیونیستی موضع گرفته اند و رای دادگاه را به رسمیت شناخته اند و در کنار این حکم، تظاهرات و جنبش های دانشجویی و مردمی که از آمریکا و اروپا و سایر نقاط جهان در حمایت از مردم مظلوم فلسطین شکل گرفته و همچنان ادامه دارد حاکی از این است که رژیم صهیونیستی به شدت رو به ضعف است.
وی ادامه داد: البته آمریکاییها موضع معمول طرفداری از اسرائیل در رابطه با دادگاه لاهه را اتخاذ کرده اند و حتی نزدیکترین کشورها به آمریکا نیز بر این باورند که بنای غرب به فرماندهی سیاسی دولت آمریکا دیگر از رژیم صهیونیستی دست شسته است.
ولایتی افزود: در میدان پیکار نیز جریاناتی که درگیری نظامی سخت دارند مانند حزب الله لبنان و حماس، حتی بعد از شهادت رهبران آنها کماکان به جهاد با شدت بیشتر ادامه می دهند.
دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی تاکید کرد: یمنیها نیز با قوت در برابر همه غرب و وابستگان منطقه ای آنها ایستاده اند و در عراق نیز حشدالشعبی و دیگر گروههای مقاومت هر روز جدی تر علیه رژیم صهیونیستی اقدام عملی می کنند.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل تصریح کرد: سوریه نیز همچون گذشته با تحرک و جدیت به عنوان حلقه بسیار مهم جبهه مقاومت در مبارزه علیه صهیونیست ها فعال می باشد.
ایران همچنان با قوت به حمایت از جبهه مقاومت ادامه میدهد
وی خاطرنشان کرد: در این میان جمهوری اسلامی ایران همچنان با قوت به حمایت از جبهه مقاومت ادامه میدهد و مجموعه مقاومت با محوریت ایران مانند گذشته علیه صهیونیسم مبارزه میکند.
ولایتی در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با جنگ اوکراین و چشمانداز این جنگ در پرتو تحولات جدید گفت: در مورد اوکراین و روسیه نیز باید گفت که عادت غربی ها این است که حتی الامکان از رو در رویی با رقبای خود به طور مستقیم پرهیز کنند و لذا در کشورهای مختلف سعی می کنند که افرادی را به درگیری با رقبا تحریک کنند تا به خود آنها آسیب جدی نرسد.
وی بیان کرد: برجسته ترین مثال امروزی نیز اوکراین می باشد؛ فردی جاه طلب بدون شناخت نسبت به اوضاع بین المللی را در کشور مهمی مانند اوکراین بر سرکار می آورند و آن را تحریک و بر علیه روسیه وامیدارند.
دبیرکل مجمع بیداری اسلامی عنوان کرد: زلنسکی بدون احساس مسئولیت بر کشوری آباد ریاست میکند و غرب بزرگترین کشور اروپایی را فدای اغراض سیاسی خود کرده است.
به اوج رسیدن جنگ غزه و جنگ اوکراین با فتنه انگیزی فتنه گران غربی به وجود آمد
وی تاکید کرد: به این ترتیب به نظر می رسد که صحنه بین المللی در آستانه تحول مهمی است، اولا در منطقه غرب آسیا که رژیم صهیونیستی آتش بیار معرکه سختی علیه مردم مظلوم فلسطین و منطقه شده، علی رغم پیش بینی حامیانش رو به ضعف رفته و دیر یا زود عمر سیاسی این عنصر خون خوار نتانیاهو پایان خواهد یافت و از قدرت میافتد و جبهه مقاومت ان شالله پیروز خواهد شد.
ولایتی تصریح کرد: از سوی دیگر با توجه به تغییرات حاکمیت آمریکا و روی کار آمدن دولت جدید و دیدگاه متفاوتی که دارد کمک به اوکراین کاهش یافته و به نظر می رسد روسیه پیروز خواهد شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این دو حادثه مهم که به اوج رسیدن هر دو، با تحریک و فتنه انگیزی بعضی از فتنه گران غربی بوجود آمده موجب خسارات زیادی به کشورهای مختلف به ویژه در غرب آسیا و اروپا شده ولی متاسفانه مانند جنگ های قبلی علیه مردم مظلوم فلسطین از یک سو و شرق اروپا از سوی دیگر، میراث بر تخریبهای ناشی از جنگ می شود همانند آنچه که بعد از جنگهای جهانی اول و دوم و سایر جنگ های محلی در کشورهایی مانند ویتنام، کره، کامبوج، لائوس، اتیوپی، آنگولا، کوبا، نیکاراگوئه و الجزایر و … صورت گرفت.