نیازی :ترازی تجاری ما منفی است/ بخش معدن پتانسیل بالایی دارد + فیلم

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید مهدی نیازی سرپرست سابق وزارت صمت به مناسبت هفته بسیج با جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های مختلف دیدار کرد.  نیازی با اشاره به اینکه وزارت صمت بیشترین ارتباط با سطح اجرایی کشور را دارد اظهار کرد: مسائل متعددی در وزارت صمت وجود دارد. یکی از مهمترین مسائلی که در

کد خبر : 113846
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۴
نیازی :ترازی تجاری ما منفی است/ بخش معدن پتانسیل بالایی دارد + فیلم


نیازی :ترازی تجاری ما منفی است/ بخش معدن پتانسیل بالایی دارد + فیلم

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید مهدی نیازی سرپرست سابق وزارت صمت به مناسبت هفته بسیج با جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های مختلف دیدار کرد.

 نیازی با اشاره به اینکه وزارت صمت بیشترین ارتباط با سطح اجرایی کشور را دارد اظهار کرد: مسائل متعددی در وزارت صمت وجود دارد. یکی از مهمترین مسائلی که در بخش تولید داریم، موضوع تقاضا است که مربوط به موضوع ناترازی درآمد و هزینه خانوار است. به عنوان مثال اگر تورم افزایش پیدا کند، مصرف برخی کالا‌ها نیز بیشتر می‌شود.

وی افزود: ناترازی در ارزش افزوده نیز داریم که شرایط را برای سرمایه‌گذاری با چالش مواجه می‌کند. در حوزه لوازم خانگی یا خودرو، سرمایه گذاری نسبت به پتانسیل شکل نگرفته است که این نشان دهنده ناترازی سود در زنجیره است. یعنی هدایت سرمایه‌گذاران اشتباه انجام می‌شود. همچنین نظام تولید و سرمایه‌گذاری مبتنی بر آمایش نبوده است. در رابطه با تراز تجاری نیز، واردات بیشتر از صادرات است و تراز تجاری ما منفی است.

سرپرست سابق وزارت صمت در رابطه با دیگر مسائل و مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد عنوان کرد: ترکیب کالای کشور مناسب و مبتنی بر فرصت و پتانسیل‌های ما نیست. کالا‌های منبع محور را به صورت خام و نیمه خام صادر می‌کنیم و واردات کالای واسطه‌ای داریم. در نتیجه از چرخه جهانی عقب هستیم. به دلیل اینکه درآمد ارزی نداریم فشار برای واردات افزایش پیدا می‌کند. قطعی برق و گاز صنایع یکی دیگر از چالش‌ها است و بخش تولید با چالش تامین انرژی پایدار مواجه است.

نیازی در رابطه با راهکار‌هایی که در برنامه هفتم درنظر گرفته شده است، اظهار کرد: مبتنی بر این نظام مسائل، در برنامه هفتم موضوعاتی از جمله رشد صادرات غیر نفتی، رشد بخش صنعت و معدن و بهبود وضعیت اشتغال هدف‌گذاری شده است. در حال حاضر تولید خودرو سواری حدود یک میلیون است که باید به ۳ میلیون دستگاه برسد.

سرپرست سابق وزارت صمت در ادامه با بیان اینکه ایرن جزء کشور‌های کم‌نظیر از لحاظ متنوع بودن در منابع است، گفت: اگر بخش صنعت رشد کند، بخش‌های دیگر از جمله نفت، کشاورزی و خدمات می‌تواند بهبود یابد. سهم رشد بخش صنعت از ۱۸ درصد در سال ۱۳۸۵ به ۱۲ درصد کاهش پیدا کرده است. ما در سال ۱۳۸۵، ۶ هزار همت ارزش افزوده داشتیم، اما در حال حاضر به ۸ هزار و ۷۰۰ همت رسیده است. این نشان دهنده این است که ما در مقوله تولید ثروت کوتاهی کرده‌ایم.

وی افزود: ترکیب صنایع ما به صورت خرد است. هزار بنگاه بالای ۱۰۰ نفر داریم و ۶۰۰۰ هزار بنگاه دیگر کمتر ۱۰۰ یا ۵۰ نفر هستند. در حال حاضر بنگاه‌ها به سمت بزرگ شدن حرکت می‌کنند و نظام سیاسی کشور‌ها مبتنی بر فعالیت بنگاه تنظیم می‌شود.

نیازی با اشاره به اینکه در حوزه معدن رشد پایدار نداشته‌ایم اظهار کرد: در مقاطعی این عدد به ۳۵ درصد رسیده است، اما سال بعد مجدد کاهش پیدا کرده و ثابت نمانده است. سهم معدن در اقتصاد ۱.۶ درصد شده است. در صورتی که پتانسیل سهم ۷ الی ۸ درصدی دارد.
سرپرست سابق وزارت صمت در پایان گفت: تراز تجاری یکی از مهم‌ترین اهداف دولت‌ها است. در حال حاضر نیز جزء چالش‌های ما محسوب می‌شود و باید به سمت بهبود و مثبت شدن آن حرکت کنیم.



منبع

برچسب ها :

ناموجود