ایران موفق به کسب مدال طلای المپیاد نانوفناوری مالزی شد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان روز دوشنبه اعلام کرد: تیم کشورمان در دومین المپیاد بین‌المللی دانشجویی نانوفناوری مالزی موفق به کسب عنوان برترین تیم شد. بر اساس این گزارش، تیم ملی ایران در این دوره از رقابت‌ها با ارائه طرح تحقیقاتی «تولید سوخت پاک از هیدروژن

کد خبر : 112048
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۳
ایران موفق به کسب مدال طلای المپیاد نانوفناوری مالزی شد


ایران موفق به کسب مدال طلای المپیاد نانوفناوری مالزی شد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان روز دوشنبه اعلام کرد: تیم کشورمان در دومین المپیاد بین‌المللی دانشجویی نانوفناوری مالزی موفق به کسب عنوان برترین تیم شد.

بر اساس این گزارش، تیم ملی ایران در این دوره از رقابت‌ها با ارائه طرح تحقیقاتی «تولید سوخت پاک از هیدروژن با بهره‌گیری از نور خورشید» موفق به کسب عنوان برتر در زمینه‌های نوآوری، فناوری و بازار شد.

اعضای این تیم متشکل از حمیدرضا قربانی دانشجوی دکترای مهندسی مواد، نیما دهقان دانشجوی کارشناسی مهندسی مواد و مسعود عطاپور به‌عنوان استاد راهنما از دانشگاه صنعتی اصفهان هستند.

به گزارش ایرنا، رقابت‌های بین‌المللی نانوفناوری مالزی روز شنبه این هفته (۲۶ آبان) آغاز شد و امروز با معرفی تیم‌های برتر به کار خود پایان داد.

نمایندگان پنج کشور آسیایی شامل ایران، تایلند، مالزی، هنگ‌کنگ و تایوان در این رویداد در کوالالامپور به مدت ۲ روز با ارائه طرح‌های علمی و تجاری در حوزه نانو باهم رقابت کردند.

طرح‌های انتخابی قابل ارائه در این دوره درباره چالش‌های جهانی در زمینه کاربرد‌های نانوفناوری در توسعه و تولید انرژی‌های نو (جایگزین) شامل انرژی بادی، خورشیدی، هسته‌ای، جزر و مد، زمین گرمایی و زیست توده‌ای و سوخت هیدروژنی بود.

طرح تحقیقاتی «تولید سوخت پاک از هیدروژن با بهره‌گیری از نور خورشید» متعلق به گروه دانشگاه صنعتی اصفهان از بین ۱۵ طرح پژوهشی دانشگاه‌های ایران، انتخاب شد و به المپیاد مالزی راه یافت.

در طرح ارائه شده از سوی دانشگاه صنعتی اصفهان، با تابش نور خورشید به صفحه نانویی طراحی شده، آب موجود در دستگاه به سوخت هیدروژن تبدیل می‌شود؛ سوخت هیدروژنی سوخت پاکی است که می‌تواند بدون انتشار گاز‌های گلخانه‌ای تولید شود و در انواع کاربرد‌های انرژی مورد استفاده قرار گیرد.

نخستین دوره این المپیاد در سال ۲۰۱۸ به میزبانی تهران با حضور تیم‌های هشت کشور تایوان، مالزی، روسیه، کره جنوبی، آلمان، ایتالیا، انگلیس و ایران و دومین دوره نیز پس از ۶ سال وقفه به‌دلایلی از جمله همه‌گیری کرونا، امسال به میزبانی مالزی برگزار شد.

المپیاد نانو به ابتکار و پیشنهاد ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ایران در مجامع بین‌المللی از جمله مجمع آسیایی نانو برای نخستین بار در جهان مطرح و مورد استقبال واقع شد.

دانشگاه صنعتی اصفهان با حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ دانشجو و ۵۰۰ عضو هیات علمی یکی از دانشگاه‌های برتر کشور است.



منبع

برچسب ها :

ناموجود