قطع نخاع در کمین مصدومان تصادفات/مصدومان را جابجا نکنید

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سومین یکشنبه از ماه نوامبر هر سال، به عنوان روز جهانی قربانیان حوادث ترافیکی نامگذاری شده تا توجه کشورها به اهمیت کاهش تصادفات جاده‌ای جلب شود. تصادفات سالانه 20000 نفر را می‌کُشد! براساس اعلام وزارت بهداشت، سالانه بالغ بر 20 هزار نفر در کشور بر اثر تصادفات جاده‌ای جان

کد خبر : 111258
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۵
قطع نخاع در کمین مصدومان تصادفات/مصدومان را جابجا نکنید


به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سومین یکشنبه از ماه نوامبر هر سال، به عنوان روز جهانی قربانیان حوادث ترافیکی نامگذاری شده تا توجه کشورها به اهمیت کاهش تصادفات جاده‌ای جلب شود.

تصادفات سالانه 20000 نفر را می‌کُشد!

براساس اعلام وزارت بهداشت، سالانه بالغ بر 20 هزار نفر در کشور بر اثر تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست می‌دهند؛ در کنار کشته‌های ناشی از تصادفات، معلولیت‌های ناشی از حوادث ترافیکی نیز آمار قابل توجهی را به خود اختصاص می‌دهد. براساس آمارهای موجود، سالانه بیش از 40 هزار نفر از هموطنان نیز دچار معلولیت‌های ناشی از تصادفات می‌شوند.

از سوی دیگر حوادث ترافیکی، اولین عامل مرگ و میر در افراد 5 تا 29 ساله است که تهدیدی برای جمعیت جوان کشور به شمار می‌رود. 

خسارت 200هزار میلیارد تومانی تلفات تصادفات

رئیس کل سازمان نظام پزشکی درباره هزینه ناشی از تلفات تصادفات می‌گوید: براساس آمار برای 20 هزار نفر فوتی در سال، 200 هزار میلیارد تومان هزینه به کشور تحمیل می‌شود و می‌توان براساس برنامه‌ریزی علمی و عملی، با 50درصد این هزینه برای اصلاح زیرساخت‌ها و آموزش تروما، این آمار را کاهش داد.

شایع‌ترین آسیب‌های ناشی از تصادفات جاده‌ای در کدام نواحی بدن رخ می‌دهد؟

دکتر ابراهیم متولیان، دبیر اجرایی کنگره ملی تروما در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره شایع‌ترین آسیب‌های ناشی از تصادفات جاده‌ای اظهار کرد: تروماهای صورت، قفسه سینه و شکم و آسیب به مغز و اعصاب از جمله شایع‌ترین آسیب‌های ناشی از تصادفات به شمار می‌روند. چگونگی وقوع تصادف و نحوه بازشدن ایربگ‌ها در بروز این آسیب‌ها تأثیر دارد.

نکاتی مهم درباره جابجایی مصدومان تصادفات

وی هشدار داد: یکی از مهم‌ترین نکاتی که مردم در تصادفات باید به آن توجه کنند این است که به هیچ عنوان افرادی که دچار آسیب نخاعی هستند را جابجا نکنند زیرا جابجایی نادرست مصدوم، ممکن است باعث قطع نخاع و یا افزایش وسعت آسیب شود. مردم برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی در هنگام مواجهه با تصادفات، ابتدا با اورژانس 115 یا هلال احمر تماس بگیرند؛ در صورتی که نیاز به جابجایی فرد یا باز کردن راه هوایی باشد کارشناسان اورژانس تا زمان رسیدن آمبولانس بر بالین مصدومان، افراد را راهنمایی می‌کنند بنابراین اگر صحنه تصادف خطری برای مصدوم نداشته باشد نباید جابجا شود زیرا در برخی موارد ممکن است منجر به قطع نخاع یا حتی فوت فرد مصدوم شود.

وی افزود: مردم در هنگام تماس با 115 با حفظ خونسردی، آدرس، نوع حادثه و تعداد مصدوم را اعلام کنند و در محل حادثه تجمع نکنند.

عضو شورای قطب تروما با بیان این‌که صحنه حادثه جای عکاسی و فیلمبرداری نیست؛ تأکید کرد: مردم در هنگام وقوع تصادف باید مسیر تردد آمبولانس را باز نگه دارند.

مهم‌ترین عوامل خطر تصادفات جاده‌ای

سرعت: افزایش میانگین سرعت مستقیماً با احتمال وقوع تصادف و شدت آسیب ناشی از تصادف در ارتباط است. به عنوان مثال، هر یک درصد افزایش میانگین سرعت به افزایش 4 درصد تصادفات مرگبار و به افزایش 3 درصد خطر جدی وقوع تصادف منجر می‌شود.

رانندگی تحت تاثیر الکل، داروها و مواد روان گردان: رانندگی تحت تاثیر الکل مواد روان گردان و داروها خطر تصادفات منجر به مرگ و آسیب‌های جدی را افزایش می‌دهد. به عنوان مثال، خطر وقوع تصادف مرگبار در میان افرادی که مواد مخدر حاوی «آمفتامین» را مصرف میکنند 5 بار بیشتر از سایر مصرف‌کنندگان مواد است.

استفاده نکردن از کلاه ایمنی موتورسواران و کمربند ایمنی و صندلی ایمنی کودک در خودرو: استفاده از کلاه ایمنی توسط موتورسواران خطر مرگ ناشی از تصادف را به میزان 42 درصد و خطر آسیب مغزی را به میزان 69 در صد کاهش می‌دهد. بستن کمربند ایمنی در خودرو خطر مرگ را برای رانندگان و سرنشینان صندلی جلو به میزان 45 تا 50 درصد و خطر مرگ و آسیب‌های جدی را در برای سرنشینان صندلی عقب به میزان 25 درصد کاهش می‌دهد. استفاده از صندلی ایمنی کودک برای کودکان در خورد و خطر مرگ را به میزان 60 درصد کاهش می‌دهد.

زیر ساخت ناایمن راه‌ها: نحوه طراحی راه‌ها می تواند تاثیر قابل ملاحظه‌ای در ایمنی آنها داشته باشد. اقداماتی مانند ایجاد پیاده رو و مسیر مخصوص دوچرخه سواران، تقاطع ایمن و سایر اقدامات آرام سازی ترافیک می‌توانند در کاهش خطر آسیب اهمیت داشته باشد.

وسایل نقلیه ناایمن: وسایل نقلیه ایمن در پیشگیری از تصادفات و کاهش احتمال آسیب‌های جدی نقش بسزایی ایفا می‌کنند. تعدادی از قوانین سازمان ملل در مورد ایمنی وسایل نقلیه و تولید استانداد آن‌هاست که اگر توسط کشورها به کار برده شوند به صورت بالقوه موجب نجات جان افراد زیادی می‌شود؛ این قوانین عبارت است از ضرورت استانداردسازی ساخت قسمت جلو و پهلوی وسایل نقلیه، اطمینان از متناسب بودن کیسه هوا و کمربند ایمنی با وسایل نقلیه.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود