عاشقانه‌های غربگرایان و سوراخ‌های گزیده شده

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا سلطانی، دبیر حوزه و دانشگاه دفتر تحکیم وحدت،ابوعزه یکی از شعرای بزرگ مشرکان قریش بود که با اشعارش مشرکان را برای جنگ با پیامبر اسلام صلی‌الله‌علیه‌و‌آله تحریک می‌کرد. وی در جنگ بدر به اسارت مسلمانان درآمد و به پیامبر عرض کرد: من شخصی فقیرم و چند دختر دارم، بر من

کد خبر : 108411
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۵
عاشقانه‌های غربگرایان و سوراخ‌های گزیده شده


عاشقانه‌های غربگرایان و سوراخ‌های گزیده شده

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا سلطانی، دبیر حوزه و دانشگاه دفتر تحکیم وحدت،ابوعزه یکی از شعرای بزرگ مشرکان قریش بود که با اشعارش مشرکان را برای جنگ با پیامبر اسلام صلی‌الله‌علیه‌و‌آله تحریک می‌کرد. وی در جنگ بدر به اسارت مسلمانان درآمد و به پیامبر عرض کرد: من شخصی فقیرم و چند دختر دارم، بر من منت بگذار و بدون فدیه آزادم کن.

پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله فرمود: آیا قول می‌دهی که دیگر در صف مشرکان علیه مسلمانان جنگ نکنی (و شعر علیه مسلمانان نسرایی)؟ ابوعزه هم قول داد و آزاد شد. چون قریش براى جنگ احد بیرون آمد، ابوعزّه نیز بیرون آمد و قبایل عرب را فرا خواند و آنها را براى جنگ جمع کرد. اتفاقا در جنگ احد تنها فردی بود که اسیر شد. مجددا با کمال بی‌شرمی درخواست آزادی کرد و قول داد دیگر به جنگ نیاید، پیامبر فرمود: عهد و پیمانى که با من بستى چه شد؟ نه! به خدا دیگر نخواهى توانست در مکه دو شانه خود را تکان بدهی و بگویى «محمد را دو مرتبه مسخره کردم!» سپس فرمود: مؤمن از یک سوراخ دو بار گزیده نمى‌شود؛ و به امام علی علیه‌السلام دستور داد او را گردن بزند.

این روز‌ها در انتخابات آمریکا فردی پیروز شده که جبهه مقاومت با او پدرکشتگی دارد. دونالد ترامپ مجددا رییس‌جمهور آمریکا شد.

در چند ماه گذشته و زمان انتخابات عده‌ای غربگرا از ترامپ هیولایی برای روابط ایران می‌ساختند و آرزوی پیروزی گزینه‌های دیگر را داشتند تا راه برای اتخاذ راهبرد صلح و مذاکره باز شود، حال که فرد مدنظرشان رأی نیاورده، همان نسخه را در تعامل با ترامپ می‌پیچند. گویی این جریان منفعل یک نسخه از پیش آماده شده دارد و تفاوت ندارد چه کسی یا چه تفکری بر قدرت باشد، آنها همان نسخهٔ «انتظار جهت گوشه چشمی از ارباب» را می‌پیچند. اگر هریس رأی می‌آورد می‌گفتند ترامپ دیوانه نیامده و فرصت خوبی برای صلح و ترک مخاصمه هست. اکنون که ترامپ رأی آورده هم می‌گویند او تاجر است و باید اختلافات را کنار بگذاریم فرصت خوبی برای تعامل و پایان دادن تقابل است.

جمهوری اسلامی ایران در برابر ترامپ و آمریکا در موضع طلبکاری است. آمریکا بدهکار است و آمریکای ترامپ ابربدهکار؛ بخاطر سال‌ها نقض حقوق بشر، حمایت بی‌حد و حصر از رژیم صهیونیستی در راه نسل‌کشی و ترور، اعمال تحریم‌های فلج‌کننده حتی در حوزه دارویی، خروج یک‌طرفه از توافقاتی مثل برجام، ترور مستقیم سرداران عزیز حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و هزاران جنایت دیگر که زخم‌های بر پیکر ایران گواه آن هستند.

جای تعجب آنجاست که عده‌ای برای پایان ناامنی در خاورمیانه، به ترامپ امید بسته‌اند. سال‌ها حضور آمریکا در غرب آسیا چیزی جز جنگ و ناامنی به ارمغان نیاورده است. از حضور مستقیم نظامی تا تاسیس گروه‌های تروریستی نیابتی هم‌چون داعش. این دیوانه‌ای که نویدبخش صلح و پایان جنگ برای آقایان شده، سردار پرافتخار ما، که فرمانده ارشد نبرد نابودی داعشِ آمریکایی و عامل صلح و ثبات منطقه بود، را به شهادت رساند.

پیشنهاد این است که حامیان دیپلماسی التماسی، به اعتبار آیهٔ «وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا ٱسۡتَطَعۡتُم مِّن قُوَّةࣲ»، در میدان‌های سیاسی هم تمام نیرو‌ها و نسخه‌ها را بکار بگیرند. راهبردی جز التماس و عقب‌نشینی در برابر دشمن هم وجود دارد. بهتر است بجای به صف کردن تمام توان سیاسی، از دبیران کل ساکت احزاب تا پادو‌های توییتری، برای تحمیل مذاکره مجدد و صلح با سفاکان، نسبت به آبروی سیاسی خودشان که با پاره شدن برجام بر باد رفت مطالبه پاسخ از دشمن پیمان‌شکن داشته باشند. سوراخ‌هایی که چند صدبار از آنها گزیده شدید معشوقه خوبی نیستند.

* محمدرضا سلطانی، دبیر حوزه و دانشگاه دفتر تحکیم وحدت

* انتشار یادداشت‌ها به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.



منبع

برچسب ها :

ناموجود